Persoonlijke huisvlijt

Oorbellen en oorlellen

oorbellenSinds ik lenzen draag, heb ik ook weer oorbellen in. Twee nepgouden creolen. En die doe ik nooit uit. Ik draag ze dag en nacht. En het is ook mijn enige paar oorbellen eigenlijk.

De reden dat ik ze nooit uitdoe, is dat ik dan waarschijnlijk te laks zou zijn om ze weer in te doen. Daar komt nog bij dat één van mijn gaatjes een beetje is uitgescheurd. Zwaardere oorbellen kan ik dus niet goed dragen. Die hangen dan heel oncharmant omlaag. Mijn nepgouden creolen zijn lekker licht.

1 gaatje of meerdere

Ik heb heel lang keurig 1 gaatje in elke oorlel gehad. Die kreeg ik als 10-jarige geloof ik. Maar ergens in mijn dertiger jaren heb ik er twee bij laten schieten. Toen droeg ik in totaal 6 oorknopjes. Op een gegeven moment vond ik dat niet meer mooi, en nu draag ik dus alleen nog mijn creolen.

N.B. Wist je dat het advies is om kinderen pas na hun zesde gaatjes te laten schieten? De reden is dat de kans anders groot is dat de gaatjes ongelijk groeien.

Piercen, oorbellen en stretchen

Eigenlijk is een oorbel ook een piercing, maar bijna niemand noemt een oorbel een piercing. En dan heb je ook nog stretchen… Heb je wel eens mensen gezien met een enorm gat in hun oorlel? Waar je gewoon doorheen kunt kijken? Zij hebben hun oorlel gestretcht oftewel opgerekt. Hier onder zie je een voorbeeld.

stretchen oorlel

Oorlellen rekken uit als je ouder wordt

Wist je trouwens dat je oorlellen langer worden naarmate je ouder wordt? De huid van je oorlel wordt, net als de huid op je hals en handen, dunner en minder soepel. Zeker als je zwaardere oorbellen draagt kun je daardoor te maken krijgen met langere oorlellen.

Uiteraard is de cosmetische industrie daar snel op ingesprongen! Je kunt nu je oorlellen laten liften, zodat ze je leeftijd niet verraden. Ik vind het vrij bizar.

Goedkopere methode om je oorlellen te liften: tape!

Wil je liever niet onder het mes? Dan kun je in de VS kun je zogenaamde ear lifts kopen. Ze lijken op plakband en je plakt ze achter je oor. Ze liften als het ware je oorlel. Volgens hun eigen voor en na foto helpt het enorm. Kijk maar:

oorlel

Als je nou een paar lievelingsoorbellen hebt, die je niet meer in kunt anders, dan is die tape misschien wel handig.

Zelf houd ik het maar gewoon op mijn creolen.

Heb jij gaatjes voor oorbellen? Hoeveel?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik draag een bril en oorbellen, heel lichtgewicht oorbellen want ik moet ze niet voelen. Ik koop die meestal bij een drogisterij voor heel goedkoop of bij de Euroshopper. Het gaat bij mij om de looks en niet om de kwaliteit. Ik keek laatst in een doosje met bellen die ik al meer dan 15 jaar heb maar niet meer droeg, dus nu zijn die weer als ”nieuw”…

 2. Toen mijn dochter gaatjes wilde heb ik het bij mezelf ook laten doen om te weten of het echt wel pijnloos was zoals er werd gezegd. Nu ik vond het bijzonder veel pijn doen maar dochter gelukkig niet. Het is ook nooit goed gekomen met mijn gaatjes, wat ik ook droeg altijd beetje ontstoken en vaak druppel aan oor, toen heb ik ze maar weer dicht laten groeien. Nu draag ik oorbellen met clipjes en dat bevalt prima. Alleen zijn er niet veel lange modellen te koop. Ondertussen heb ik er ongeveer 100 paar 90% van de kringloop.

  1. Ik heb ooit wel eens van die clips gebruikt, maar dat deed best pijn! En daarna had ik vurig rode afdrukken op mijn oren.

   Die oorbellen van de kringloop: vind je dat niet onhygienisch? Of maak je ze thuis eerst schoon met alchohol?

   1. De clipjes kan je meestal iets buigen zodat ze minder strak zitten. En ik koop bijna alles in de kringloop en ben niet zo bang voor iets onhygienisch. Ik winkels worden dingen ook gepast en dat kan net zo “vies” zijn.
    Niet zo vies van alles zijn is veel makkelijker leven.

 3. Ik draag een bril, hoorapparaten – en heel soms oorbellen! Ik vind (lange!) oorbellen wel heel leuk, maar mijn huid kan er niet altijd tegen. Ik heb het dan ook bij 2 gaatjes gehouden…..

  En ik vraag me soms af of ik op mijn leeftijd (ben rond de 50) nog wel lange oorbellen kan dragen – is dat niet te meisjesachtig? Maar het bungelt zo lekker langs mijn lange nek…..

   1. Nou, ik vind van die “oude meisjes” vaak niet echt om aan te zien – dus ik hoop maar dat anderen me waarschuwen als ik er echt raar bij ga lopen. Ik wil nog niet aan de bloemetjesjurken hoor – alleen leuke & hippe bloemtjesjurken, dat dan weer wel!

 4. Gaatjes heb ik wel van vroeger, af en toe steek ik er nog wel eens een oorbel in maar die doe ik s’nachts wel uit omdat ik vaak op mijn arm slaap en dan voel je die oorbel steeds.

 5. Ja, ik heb gaatjes, ik dacht 3 in ieder oor, maar toen mijn dochter onlangs ging tellen, kwam ze tot 4 gaatjes in ieder oor. Hoe die 4e er in gekomen is kan ik me echt niet meer herinneren, misschien heeft ze niet goed geteld.
  Ik draag al heel lang geen oorbellen meer.
  Groet Thea

 6. Ik heb in beide oren 2 gaatjes, in drie ervan een gouden bolletje en in het andere gaatje een steker met een kettinkje eraan. Wij zagen laatst een jongeman met een stretchring in zijn wang! Je keek zo naar zijn kiezen en zijkant van z’n tong. Ik vond het griezelig!

 7. Ik heb in ieder oor 2 gaatjes, maar draag lang niet altijd oorbellen en vaak ook niet in allebei. Vroeger wilde ik veel meer gaatjes maar bij 1 kant zit het 2e gaatje een beetje tegen hte kraakbeen aan en die is wat gevoeliger dus ik zag het niet zitten er nog meer te laten schieten en altijd met ontstoken oren te lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.