Reacties

Oorbellen en oorlellen: 5 veelgestelde vragen — 14 reacties

 1. Ik draag een bril en oorbellen, heel lichtgewicht oorbellen want ik moet ze niet voelen. Ik koop die meestal bij een drogisterij voor heel goedkoop of bij de Euroshopper. Het gaat bij mij om de looks en niet om de kwaliteit. Ik keek laatst in een doosje met bellen die ik al meer dan 15 jaar heb maar niet meer droeg, dus nu zijn die weer als ''nieuw''...

 2. Toen mijn dochter gaatjes wilde heb ik het bij mezelf ook laten doen om te weten of het echt wel pijnloos was zoals er werd gezegd. Nu ik vond het bijzonder veel pijn doen maar dochter gelukkig niet. Het is ook nooit goed gekomen met mijn gaatjes, wat ik ook droeg altijd beetje ontstoken en vaak druppel aan oor, toen heb ik ze maar weer dicht laten groeien. Nu draag ik oorbellen met clipjes en dat bevalt prima. Alleen zijn er niet veel lange modellen te koop. Ondertussen heb ik er ongeveer 100 paar 90% van de kringloop.

  • Ik heb ooit wel eens van die clips gebruikt, maar dat deed best pijn! En daarna had ik vurig rode afdrukken op mijn oren.

   Die oorbellen van de kringloop: vind je dat niet onhygienisch? Of maak je ze thuis eerst schoon met alchohol?

  • De clipjes kan je meestal iets buigen zodat ze minder strak zitten. En ik koop bijna alles in de kringloop en ben niet zo bang voor iets onhygienisch. Ik winkels worden dingen ook gepast en dat kan net zo "vies" zijn.
   Niet zo vies van alles zijn is veel makkelijker leven.

  • Ja, dat is waar Lot. Maar oorbellen doe je toch wel in je oor. Vandaar dat ik die niet zo gauw zou kopen bij de kringloop. Kleding dan weer wel.

 3. Ik draag een bril, hoorapparaten - en heel soms oorbellen! Ik vind (lange!) oorbellen wel heel leuk, maar mijn huid kan er niet altijd tegen. Ik heb het dan ook bij 2 gaatjes gehouden.....

  En ik vraag me soms af of ik op mijn leeftijd (ben rond de 50) nog wel lange oorbellen kan dragen - is dat niet te meisjesachtig? Maar het bungelt zo lekker langs mijn lange nek.....

  • Als je het zelf mooi vindt is het altijd prima toch??! :D gewoon lekker doen! en van genieten.

  • Nou, ik vind van die "oude meisjes" vaak niet echt om aan te zien - dus ik hoop maar dat anderen me waarschuwen als ik er echt raar bij ga lopen. Ik wil nog niet aan de bloemetjesjurken hoor - alleen leuke & hippe bloemtjesjurken, dat dan weer wel!

 4. Gaatjes heb ik wel van vroeger, af en toe steek ik er nog wel eens een oorbel in maar die doe ik s'nachts wel uit omdat ik vaak op mijn arm slaap en dan voel je die oorbel steeds.

 5. Ja, ik heb gaatjes, ik dacht 3 in ieder oor, maar toen mijn dochter onlangs ging tellen, kwam ze tot 4 gaatjes in ieder oor. Hoe die 4e er in gekomen is kan ik me echt niet meer herinneren, misschien heeft ze niet goed geteld.
  Ik draag al heel lang geen oorbellen meer.
  Groet Thea

 6. Ik heb in beide oren 2 gaatjes, in drie ervan een gouden bolletje en in het andere gaatje een steker met een kettinkje eraan. Wij zagen laatst een jongeman met een stretchring in zijn wang! Je keek zo naar zijn kiezen en zijkant van z'n tong. Ik vond het griezelig!

 7. Ik heb in ieder oor 2 gaatjes, maar draag lang niet altijd oorbellen en vaak ook niet in allebei. Vroeger wilde ik veel meer gaatjes maar bij 1 kant zit het 2e gaatje een beetje tegen hte kraakbeen aan en die is wat gevoeliger dus ik zag het niet zitten er nog meer te laten schieten en altijd met ontstoken oren te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder