Reacties

Pandora schoonmaken en zilveren sieraden schoonmaken — 49 reacties

 1. Wat een geweldig cadeau!Hier heeft ze levenslang plezier van. Heel mooi dat jij haar bij bijzondere momenten de armband laat vullen. Een beetje hetzelfde idee als bij een tattoo; ook longlasting, maar dan wat (hoe zeg ik dat het beste...) minder pijnlijk/huid vriendelijker ;-). Je snapt me vast wel. En je tips komen als geroepen; vorige week kwam ik op zolder nog zilveren kettinkjes tegen die jammer genoeg nu ook erg dof zijn en zat toen te denken wat moet ik hier nu mee? Telepathie? Nu kan ik ze weer poetsen en daarna dragen :-). Zitten mooie Indiase edelstenen in. Naast zilveren sieraden (heb ook een zilveren trouwring) ben ik ook fan van (houten) kralen armbandjes.

  • Ja, van een tattoo ben ik niet zo'n fan moet ik zeggen. Een zilveren bedeltje vind ik dan inderdaad een stuk huidvriendelijker.

   Fijn dat de tips net goed van pas kwamen!

 2. Ik mis de (ouderwetse?) krijtdoek! Dat ken ik van mijn oma. Krijtpoeder (misschien te krijgen bij de drogist?) mengen met water (1 theelepel is al genoeg). Daar een theedoek goed mee vol laten zuigen, daarna laten drogen. Met de theedoek kun je daarna het zilver poetsen. Hoewel dit misschien wel makkelijker gaat bij bestek dan bij sieraden...

 3. Ik heb een Pandora armband waar zilveren bedels aanzitten met zwarte accenten. Als je deze bedels in een bakje met allufolie enz legt worden de accenten zilverkleur en dat wil ik niet. Ook hebben sommige bedels een gouden stukje of een edelsteentje er in.
  Tip: Je neemt een bakje en doet hierin een klein beetje afwasmiddel en een paar drupjes ammoniak. Daarna vul je bij met heet water en legt je sierraden er in. Kwartiertje laten staan en dan afspoelen en drogen. Zowel het zilver, het goud en de stenen blijven mooi.

 4. Ik gebruik altijd een beetje tandpasta, nat maken met water en even (met je vingers) wrijven met tandpasta. Afspoelen en drogen, klaar!
  (Een "sonicator" werkt ook, maar die moet je dan net wel in de buurt hebben. Ik werk in een lab en daar hebben we er een, vandaar dat ik dat ook wel eens doe ;) )

 5. Ik heb vooral zilveren sieraden. Die maakte ik schoon met een zilverdoekje. En dat werkt goed. Nu was ik bij de juwelier met mijn Trolbeads armband en kocht ik krijtdoekjes van het merk van de rode pot die jij gebruikt. De kralen werden mooi schoon. Ik had wel handschoenen aan, want mijn handen werden pikzwart. Mijn zoon kreeg toen hij 18 werd een bestek : vork, lepel en mes.

 6. Wat een lief cadeau en helemaal doordat die armband van jou is geweest! Ik heb voor onze dochter ook een sieraad gekocht, ik geloof ook met zestien. Of achttien? Ik weet het niet meer, maar ze is nu 37 en draagt het nog steeds

 7. Ligt het aan mij dat ik geen enkele foto kan zien? Anyway, goede tips. Ik zou het inderdaad ook liever met een 'bekend / erkend' middel schoonmaken omdat ik het anders wel erg spannend vind. Wat je vertelt over de reiniging met cola, daar word ik niet blij van. Ik draag zelf bijna alleen maar gouden sieraden (voor al het andere ben ik allergisch. Mijn huid reageert heel snel daarop). Zilver lukt ook. Maar gold plated silver weer niet. Met name als het oorbellen zijn trouwens. Mijn oorlel wordt dan dik, rood en warm.

 8. Mooi idee hoor, ik had zelf zo'n armband in het goud, van m'n oma. Ik draag tegenwoordig witgoud en wat zilver, maar het zilver heeft geoxideerde accenten, dus zilverpoets is geen goed idee daar.

 9. Mijn huid heeft een warme ondertoon, daarom draag ik altijd goud. Mijn zilveren sieraden heb ik weggedaan.
  Mijn liefste sieraad is een ketting die mijn moeder van mijn vader heeft gekregen in hun verkeringstijd. Ik kreeg hem een paar maanden voor haar overlijden en ik draag hem wanneer ik me heel mooi wil maken, of wanneer ik mijn ouders dichtbij wil voelen.

 10. Wat een verschil zeg, na zo'n poetsbeurt! En wat een prachtig idee voor een cadeau. Het feit dat de armband van jou is geweest, vind ik het juist nog veel mooier maken.

 11. Een mooie Close Forever armband en een heel mooi cadeau Ik heb altijd Biotex Groen gebruikt [ bestaat dat nog ?] ,een tijdje weken evt even borstelen en schoon en glanzend .Ook heb ik een zilverpoetsdoek ,werkt ook goed .Zelf draag ik eigenlijk nog zelden iets van sieraden .

 12. Wat een mooi cadeau! Zeker omdat het je eigen armband is. Het cadeau voor je zoon vind ik ook mooi gevonden. Mijn dochter heeft ook een bedelarmband (grote paniek ooit: http://nicky0607.nl/?p=1234) en ik koop nog steeds af en toe een bedeltje voor haar. Steeds eentje als we op stedentrip gaan en laatst een huisje omdat ze een huis gekocht heeft. Zo leuk! Ik draag overigens gouden sierraden. Ik kan niet tegen zilver...

 13. Dat dus!! Ik snap kant en klare bedel armbanden ook niet, ik heb 3 bedel armbandjes van pandora om. 1 voor Engeland, 1 van Disney en 1 Random, op die random armband heb ik bijv een hondje en konijn omdat hun mij dierbaar zijn, een family bedel, bedeltjes die ik krijg bijv “sister” van mijn zus natuurlijk met verjaardagen ofzo, een klavertje vier omdat ik nooit geluk heb (bijgeloof dan maar) en een aapje omdat ik mn vriend altijd aap noem, je koopt niet zomaar een bedel. Een bedel zoek je bewust uit nav gebeurtenissen etc. Fijn dat jij er net zo over denkt haha!

 14. Ik heb toevallig afgelopen maandag een soortgelijk armbandje (closed forever) naar de juwelier gemaakt om te laten solderen, hij was kapot gegaan. Ze hebben hem daar meteen ook weer netjes opgepoetst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder