Reacties

Wat is het beste afwasmiddel? Lidl afwasmiddel W5! — 47 reacties

 1. Ik gebruik altijd onze vaatwasser. Behalve voor wat pannen die er niet in mogen. Daarvoor heb ik ecologisch afwasmiddel maar dat maakt inderdaad minder goed schoon dan niet ecologisch

 2. Ecologisch van sodasan. Want we willen niet elke dag weer gif door de gootsteen spoelen. Voor mij weegt dat absoluut zwaarder dan prijs of sterke werking.

 3. Ik gebruik dit afwasmiddel nu veel op de camping.
  Het is erg goed.
  Laatst waren ze zelfs 2 voor € 1.
  Voor de afwasmachine grbruik ik blokjes vsn Dreft, de blokjes van Lidl vind ik echt waardeloos.

 4. Wij hebben een vaatwasser, maar wassen elke avond gewoon even met de hand af. wij gebruiken Dreft en dat bevalt prima. Tijdens de afwas even gezellig samen de dag doornemen.

 5. Ik gebruik het goedkoopste afwasmiddel van onze supermarkt 0.65 euro per liter. Ik doseer de hoeveelheid afwasmiddel met een koffielepel en meestal is dat voldoende. Kom ik niet toe omdat de afwas wat vettiger is of omdat de afwas groter is of normaal, dan doe ik er gewoon een beetje bij.
  Dreft ontvet misschien net nog iets beter maar is een pak duurder. Volgens de reclame kan je met dreft ongeveer twee en een half keer meer afwas of met een gewoon afwasmiddel maar tegen dat je zoveel gerief hebt afgewassen is het afwaswater ofwel al koud ofwel vuil en aan vervanging toe.

 6. Toen onze vaatwasser kapot was snapten we inderdaad ook het grote nut ervan. wat ben je daar snel aan gewend hier. Wij gebruik eigenlijk altijd een afwasmiddel wat in de aanbieding zijn kijken nooit naar het merk.

 7. Ik vind het zo onwijs leuk dat vaak de goedkoopste producten ook nog eens het beste uit de test komen. Net als de zonnebrand van het Kruidvat. Scheelt ook weer veel geld! En daar word ik blij van ☺️

 8. Wij hebben een vaatwasser.. Natuurlijk gebruiken we wel afwasmiddel voor de pannen. Geloof dat we dreft hebben? En dan telkens een ander geurtje. Heerlijk hoor!

 9. Ik heb gelukkig de luxe van een vaatwasser, maar was ook geregeld met de hand af (bijvoorbeeld pannen) en daarvoor gebruik ik Klok afwasmiddel (ik ben heel selectief als het om afwasmiddel gaat omdat ik bij gebruik van verkeerd wasmiddel huidproblemen krijg).

 10. Ik heb nu die van Marcel.s.g.ree.nsoop. Bevalt goed en ruikt lekker. Ik wissel regelmatig van afwasmiddel en ik vind ze allemaal goed. Behalve die met cirroen want daar kunnen mijn handen niet tegen.
  Om extra te schrobben gebruik ik een oud washandje. Vind ik veel fijner dan met de borstel en duurzamer dan een sponsje.

 11. Wij hebben gelukkig een vaatwasser die echt dagelijks draait... Ik zou er niet aan moeten denken om alles zelf af te moeten wassen... Alleen grote pannen en bakken was ik zelf af, omdat de vaaywasser anders zo vol wordt.

 12. Lidl is me te ver weg, onderweg heb ik dan al 5 supermarkten, 2 kruidvaten en een hema gezien. Ik was op de hand af en haal de 1,1 liter dreft-citroen voor gemiddeld 2,50 bij o.a. het Kruidvat. Daar doe ik een jaar mee. Maar ik was ook alleen af als ik voldoende vuile vaat heb, Is cira 30 minuten per week inclussief opbergen. Huismerken van bijv. de Jumbo vond ik te verwaterd en daardoor duurder. Citroen bevalt me het best. Dreft groen vind ik een stuk minder effectief.

 13. Ik gebruik de vaatwasser maar de pannen was ik af met de hand. Ik ben heel blij met mijn vaatwasser aangezien ik tieners in huis heb lopen die 4 schone glazen per dag gebruiken. Zelf gebruik ik Dreft voor de afwas

 14. Dit zijn altijd interessante weetjes. Mijn vaatwasser is kapot (de scharnier van het deurtje) en ik weiger op dit moment geld uit te geven om het te laten maken ivm voorrijkosten etc. Dus dit betekent dat ik nu met de hand afwas. Niet zo'n ramp want ik heb een overwegend 2 pers huishouden. Ik koop Dreft omdat ik hier het langste mee doe. Maar nu lees ik dat ik eigenlijk te veel afwasmiddel gebruik. Yikes! ;-)

 15. Ik woon in La Palma dicht de buurt is Lidl. Ik wil graag weten welke waspoeder ik kan gebruiken in mijn wasmachine. Voor de was voor kleding en beddengoed en handdoeken enz.

  Moeten vloeibaar zijn of gewoon ouderwets poeder??

  Welke is goed Ariel of iets andere ??

  Hoogachtend,

  Dick Siesling

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder