Heb je de boterham al achter de hals?

boterham achter de hals

Vanochtend ging ik gedwongen door de hitte zwémmen in plaats van hardlopen.

In het dorp Varsseveld had ik een zwembad gevonden dat elke ochtend al om 7 uur open is voor ‘vroege vogels’. Dus om 7.02 lag ik in het water!

Maar uiteraard was ik er iets te vroeg, want ik ben altijd overal te vroeg omdat ik nooit te laat wil komen… Dus toen ik aankwam bij het zwembad stond er een groepje andere vroege vogels te wachten tot het zwembad openging. Ze begroetten me allervriendelijkst, dus ik groette vriendelijk terug. Maar toen vroeg een man in het Achterhoeks:

‘Heb je de boterham al achter de hals?’

Nou versta ik prima Achterhoeks, maar toch stond ik even met de mond vol tanden. Ik dacht paniekerig na over het juiste antwoord, en over wat ‘achter de hals’ precies inhoudt. Ik besloot dat hij waarschijnlijk vroeg of ik al had ontbeten, en gokte daarom: ‘Ja, ik heb het al op.’

Blijkbaar was dat goed, want hij knikte vriendelijk.

En toen ging het zwembad open, en was er geen tijd meer voor conversatie.

N.B. Ik vind zwemmen tergend saai. Zal ik eens een keer gaan zwemmen met een zeemeerminnenstaart? Dat lijkt me heel bijzonder.

Zie ook Zwembad in je tuin.

Doe jij sommige dingen anders vanwege de hitte?

14 Comments

  1. Jannie
  2. Marielle O.
  3. Eke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh