Heb je de boterham al achter de hals?

boterham achter de hals

Vanochtend ging ik gedwongen door de hitte zwémmen in plaats van hardlopen.

In het dorp Varsseveld had ik een zwembad gevonden dat elke ochtend al om 7 uur open is voor ‘vroege vogels’. Dus om 7.02 lag ik in het water!

Maar uiteraard was ik er iets te vroeg, want ik ben altijd overal te vroeg omdat ik nooit te laat wil komen… Dus toen ik aankwam bij het zwembad stond er een groepje andere vroege vogels te wachten tot het zwembad openging. Ze begroetten me allervriendelijkst, dus ik groette vriendelijk terug. Maar toen vroeg een man in het Achterhoeks:

‘Heb je de boterham al achter de hals?’

Nou versta ik prima Achterhoeks, maar toch stond ik even met de mond vol tanden. Ik dacht paniekerig na over het juiste antwoord, en over wat ‘achter de hals’ precies inhoudt. Ik besloot dat hij waarschijnlijk vroeg of ik al had ontbeten, en gokte daarom: ‘Ja, ik heb het al op.’

Blijkbaar was dat goed, want hij knikte vriendelijk.

En toen ging het zwembad open, en was er geen tijd meer voor conversatie.

N.B. Ik vind zwemmen tergend saai. Zal ik eens een keer gaan zwemmen met een zeemeerminnenstaart? Dat lijkt me heel bijzonder.

Zie ook Zwembad in je tuin.

Doe jij sommige dingen anders vanwege de hitte?

Similar Posts

14 Comments

 1. Haha, geweldig en goed van je dat je het toch begreep!

  Ik moest mijn dochter naar school brengen en na 17 km in een auto zonder airco, dreef ik…

  Nu regent het hier en zit ik lekker binnen met de deuren en ramen open…heerlijk!

 2. Heerlijk, haha. Ik moet zeggen dat ik niet zoveel heb met de warmte momenteel. Maar dat komt vast ook door mijn vochtpootjes, haha. Dus we doen lekker aan algehele rust!

 3. nee, eigenlijk niet. Ik moet zeggen dat ik er ook niet zo’n last van heb. Behalve wat warmte uitslag tussen mijn vingers. Ik ben maandag lekker wezen trainen al gutste het zweet van mijn lijf. En vanavond ga ik weer.

 4. Jah zeker, in de winter slaap ik namelijk nooit buiten ;-)
  Maar alles gaat makkelijker bij mij als het zomer en warm is :-) .

 5. Vooral rustig aan doen en me niet druk maken, haha dat doe ik met dt warme weer. Grappige zulke opmerkingen. Zou rond ik nog weleens met mijn mond vol tanden toen ik net in west-Friesland kwam wonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.