Reacties

Zwembad in je tuin: wanneer zwembad opzetten en waar?! — 34 reacties

 1. Heeft het hebben van een piepkleine tuin toch ook een voordeel. er past geen enkel zwembad in. Hoef ik niet wakker te liggen van het feit of ik er een aan ga schaffen of toch maar niet.

 2. Ik ga echt geen zwembad in Nederland op zetten. Ze hebben hier eens bibberend van de kou in een zwembad gezeten terwijl er een hittegolf was. (En nee... het was niet ijskoud water)

  Love As Always
  Dimario

 3. Een kinderbadje kan ik me nog voorstellen, maar een groter bad is verspilling van liters drinkwater, lijkt me niet milieubewust. Vorig jaar met grote droogte waren die baden en het sproeien van de tuinen een groot probleem.

 4. Die grote dingen vind ik altijd zo asociaal veel plek in beslag nemen... Daar moet je wel echt ruimte voor hebben. Wij hadden altijd zo'n opblaasding vroeger. Ging alleen op als het echt bloedheet was en weg zodra het afkoelde. Dat herhaalde zich dan een week later weer als het weer lekker weer werd;). O, en het water gebruikten we als het eruit moest om de planten in de tuin water mee te geven.

 5. Net als Ria hebben wij vorig jaar een zwemvijvertje van 6 m2 aangelegd in onze kleine tuin. Er hoeft maar 1 keer in zijn leven water in (waterkwaliteit is na een jaar nog steeds prima) en het heeft geen chloor en dergelijke nodig. Milieuvriendelijk en onderhoudsarm alternatief dus.

 6. ik kan wel dromen van een zwembad in de tuin...dan droom ik er gelijk een bediende bij die het schoonhoudt. weet je wat , ik droom er nog bediende bij : die brengt mij een heerlij glaasje witte wijn...

 7. Op warme dagen lijkt het mij best fijn, maar als ik dan bedenk hoeveel werk erin zit en wat het allemaal kost, dan spring ik net zo lief onder de douche om even af te koelen.

 8. Geen tuin, dus ik hoef me ook niet druk te maken om het plaatsen van een eventueel zwembad. Wij gaan altijd naar het strandje aan de Waal of de Rijn toe.

 9. Wij hadden altijd een zwembad maar sinds ik ouder ben niet meer. We hebben nu standaard een jacuzzi. Ik doe wel een mini badje altijd voor de honden, echt zo’n baby badje. Moet je ook niet te laat achter aan gaan want dan zijn ze uitverkocht

 10. Vorig jaar - alle vakantieadressen waren al heel snel vol - hebben we een opzetzwembad gekocht en dat was de beste beslissing ooit. Samen met van die mooie tuinkleden en allerlei leuke accessoires was het een ontzettend fijne vakantiebestemming in onze eigen tuin. Die zwembadtent vind ik dan ook heel interessant klinken. Ik ga het meteen even googlen.

 11. Lekker! Wij hebben al jaren een opblaasbare jacuzzi, en die staat standaard op (alleen niet altijd aan hoor). We hebben er een vast huisje omheen gebouwd zodat hij ook in de winter zonder vriesschade kan blijven staan. In het voorjaar maken we hem schoon, en zetten we hem aan, en ergens in de herfst gaat hij meestal wel weer uit omdat het dan geen doen meer is om hem warm te houden. Het huisje is in de winter ook een mooie opslag voor andere zomerspullen.

 12. Vorig jaar in de hittegolf toch maar een opblaasbaar zwembad gekocht. Dat vond ik toch wel heerlijk hoor! Het liefst zou ik ooit een uitgegraven zwembad willen. Ooit... in de toekomst.

 13. Goede tips! Het liefst zou ik een echt zwembad in de tuin willen hebben waar je het hele jaar door plezier van hebt. Maar ja, dat is wishful thinking.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>