Reacties

Kleine tuin inspiratie — 28 reacties

 1. Hoe is mijn tuin ,van voor is er een kleine tuin omringt met een dikke buxushaag en daarachter bloemen zoals lupinen hele grote klaprozen stokrozen een paar palen in de grond met kamperfoelie er rond en nog andere bloemen aan de zijkant naast de oprit een vaste planten border met ook buxus en bloemen ,achter een grote gazon ,allée ;;het ziet groen met madeliefjes paardebloemen en mos er in en aan die zijkant ook een border met van alles erin ,het is een hele nette tuin maar wij wonen hier tussen de velden en de bossen en dan is zo'n keurige tuin veel te veel werk de vogels brengen hier veel zaden mee en als dat bloemen zijn laten we dat staan.

 2. Wij hebben gelukkig een grote tuin, maar ik heb geen groene vingers. Ik koop alleen de planten. Mijn man 'ontwerpt' en bedenkt vaak hoe hij het wil hebben. Nu gaat hij binnenkort beginnen om een kapschuur/veranda te maken.

 3. Wij hebben een kleine tuin maar Wel voldoende ruimte voor planten en om te zitten. Een boek voor de inrichting van mijn tuin heb ik niet nodig. Mijn vriend heeft voor zijn werk veel tuinen gemaakt en zit vol ideeën.

 4. Wij hebben een grote tuin. Die aan een kant grenst aan een grote sloot. Met het gevolg dat wij heel veel zevenblad in de tuin hebben. Ieder jaar zijn wij minstens 3 dagen bezig om alle planten uit de tuin te halen om het zevenblad weg te kunnen krijgen.
  Maar daarna ziet de tuin er weer super uit met al zijn Hosta's, kattenstaarten, akelei, pioenrozen, stokrozen, vrouwenmantel en heel veel geranium.

 5. Ahhh, Modeste :) Is toch een oud boek, lijkt me zo? Het leuke aan een kleine tuin is, dat je er nauwelijks iets aan hoeft te ontwerpen. Ik heb meer aan een goede tuinplantengids, die me verteld wanneer ik wat moet snoeien of planten, en of bepaalde planten beter in de schaduw kunnen staan.
  Op dit moment hebben we een 'natuurlijk tuin'.
  ... Dat wil zeggen: we hebben er niks aan gedaan! :D Maar hopelijk binnenkort alles eruit halen, en dan een hek eromheen (anders gaat de hond op bezoek bij de buren), de vijver eruit, opnieuw betegelen, klein bordertje aan de ene kant, en verder planten in bakken en potten. En dan volgend jaar een mooie passende tuinset aanschaffen. Denk ik.

  • Gezien het feit dat er zoveel kunstgras gebruikt wordt, is juist wel echt een nieuw boek. Maar ik snap wat je bedoelt: modeste is niet bepaald een woord dat je nog veel hoort.

   Het klinkt alsof je goed wilt wat je met je tuin wilt. Een duidelijk en concreet plan!

  • Het is meer dat Modeste Herwig al ontzettend lang tuinboeken maakt. Geen hippe jonge blom, bedoel ik. En 'kunstgras' is een breed begrip. We hebben het dan over de variatie groen tapijt voor het balkon tot professionele matten waarop gesport kan worden. En die tapijten worden ook al heel lang gebruikt.
   Ja, je moet wel realistisch zijn met wat je met je tuin wil. Ik wil er gewoon van genieten, en er niet te veel extra werk aan hebben.

 6. In deze tuin is door de vorige bewoners niets en niets gedaan. Het is een disaster.Te klein voor een groente tuintje,maar we moeten nodig maaien en sproeien en schoffelen.
  Heb van een echtpaar grote potten gehad en ben van plan om tomaten en augurken te groeien. Langs het huis met draad naar de lage overkapping.
  Verder hangers gehad ,dus planten erin en bloeien maar. We zien wel.
  Rond het huis staan en veel in deze straat, seringen. Heerlijk!!
  Het weer is erg warm al geweest en nu grauwig ivm bosbranden!!
  Groet, Wilma

  • Wat leuk om je eigen augurken te verbouwen Wilma!

   Van die hangpotten, moet je die dan niet steeds water geven? Ik vind ze altijd wel heel mooi.

 7. Wij hebben geen grote maar ook zeker geen kleine tuin. Het grootste gedeelte is echt gras . Dat is wel heel ideaal voor de kids. twee leuke terrasjes en rondom veel bloemen en platen. Het meeste trots zijn we op onze vlinderstruik die elke jaar prachtig in bloei komt.De eerste keer kwam de vader van Ellis de struik ( ik vind het meer een boom) flink snoeien en even dacht ik dit komt nooit meer goed . maar juist het jaar erop kwam de vlinderstruik weer prachtig op. Leuke tips zijn altijd welkom dus zo,n boek kan zeker van pas komen

  • Gras is voor kinderen inderdaad heerlijk om in te spelen. En als onervaren tuinierder ook nog wel te doen: kwestie van gras maaien.

 8. Vooraan oprit / gras / zone met kiezel als extrta parkeerplaats / een catalpa,2 bossen niet woekerende bamboe en een beetje bloemen, genre lupine, stokroos, judaspenning, wilde hyacint, en een blauwe druivenstok van ondertussen 25 jaar oud die elke herfst gigantisch veel trossen oplevert.
  Achteraan terras, overdekt terras, gras,kippenhok, fruitbomen, een treurwilg, bessenstruiken, frambozen, wat sierstruiken, zoals krentenboompje, boerenjasmijn, krulhazelaar, toverhazelaar, rhododendron, een kruidentuin, en een moestuin ( met tot hiertoe aardbei, erwtjes, boontjes, pompoen, tomaat, broccoli, zoete aardappel, brave hendrik, uien, worteltjes, koolrabi, courgette, aardpeer,zeekool, sla, radijs)
  Een moestuin is heerlijk!In de zomer de tuin in gaan en beslissen wat je 's avonds gaat eten.
  Rondom een combinatie van haagbeuk en rode beuk als haag.
  En verder netels, zevenblad, koekoeksbloem, speenkruid, paardebloem,
  Klinkt georganiseerd, maar is het niet, het is eigenlijk een rommeltje van vanalles door elkaar en behalve de moestuin en de hagen niet goed onderhouden, maar ik hou wel van een beetje wilde tuin.
  En tot slot nog een hangmat tussen de bomen, overal verspreid windgongen en ettelijke slingers gebedsvlaggetjes, bij het overlijden van een familielid of een bekende hang ik er altijd eentje op.

 9. Ik heb een klein terrasje. Soms zou ik het wel wat meer in willen richten, maar het probleem is dat bij het minste of geringste zuchtje wind alles wegwaait. Dus ja, dan laat ik het wel uit mijn hoofd.

 10. Wij hebben een grote tuin achter- en aan de zijkant van ons huis, een groot balkon, en een eilandje dat achter ons huis ligt en bereikbaar is dmv een brug. Allemaal heel natuurlijk, met wilgen e.d. en veel wilde planten en vogels. Waar wij kunstgras voor gebruiken is voor op het houten balkon, en de houten brug. Echt ideaal. Anti-slip, zelfs al heeft het gevroren dan is het nog niet glad. Anders wordt hout altijd glad, door algen, vogelpoep, etc. Nu ziet het altijd groen, maar het voornaamste is; het is veilig om op te lopen. Een groot pluspunt van kunstgras.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder