Reacties

Wanneer wordt zuinigheid slechte zelfzorg? — 15 reacties

 1. Helemaal mee eens! Je hebt nu goede glazen in je geliefde montuur, zonder stress over die coating. Ben blij dat ze je geschreven heeft. Dat geld is weg, vergeet het. Je hebt geen schuld over, je kunt eten. Self love begint met Selfcare, zeker in deze zware periode.

 2. Wat een prachtige reactie!
  Je kreeg geen oordeel, maar een echte andere kijk op de zaak (onbedoelde woordspeling).
  Zo heb ik sinds vorig jaar gehoorapparaten - ook uitgesteld vanwegde de hoge kosten. Toen ik ze eenmaal had zei een van mijn collega's totaal onverwacht: zoiets kun je maar beter zo snel mogelijk kopen, want dan heb je er het langste plezier van. Heel gek, maar zo had ik het nog helemaal niet bekeken. Ik dacht alleen maar aan de nadelen.

 3. Ik ben op veel gebieden extreem zuinig, maar er zijn een paar uitzonderinge op de regel. Zo geef ik wel geld uit aan: goede schoenen winterjassen, mijn fiets, een bril en ook aan voeding en op zijn tijd lekker uit eten met mijn dochter en haar ondersteunen . Dingen die zonder de extreme zuinigheid op andere gebieden niet zouden kunnen en ook die dingen die bijdragen aan een goede gezondheid genieten van het leven en mijn dochter gelukkig maken.

 4. Een goede bril kost geld, goede glazen zeker ook. Maar of je nou echt heel veel beter ziet met extreem dure glazen?
  Zelf draag ik altijd lenzen, maar heb een bril voor tv kijken in bed. Goedkoop montuur, een gewoon glas (-4) en een duur, want extra lichtgewicht, glas (-9,5). Daardoor blijft de bril goed in balans.
  Zelfzorg is sowieso altijd een goede investering, maar ook de commercie wil ons wel eens wat al te prijzigs aansmeren.

 5. Als je het kunt betalen: DOEN!!!! Want dan is bezuinigen op dit soort - toch noodzakelijke - kosten ZOOO dom!!
  Als je het niet kunt betalen is het natuurlijk ineens een ander verhaal....

 6. Ik kocht altijd mijn brillen bij de goedkope brillenwinkels , was daar erg tevreden mee. Tot dat ik een bril kocht bij een echte opticien, 1 glas was daar net zo duur als een hele bril bij de goedkope zaken. Wat een verschil! Ik zie veel scherper en veel meer diepte, een genot. Met mijn goedkope montuur moest ik regelmatig terug, laten aandraaien en rechtzetten etc. Bij mijn dure bril ben ik na 4 jaar nog niet terug hoeven gaan, zit nog net zo goed als op de eerste dag.

 7. Goedkopere kleren aan maar goede schoenen, dat staat beter dan het omgekeerde en is beter voor je voeten. Ook een goede bril is beter voor je ogen. Een mooie tas oogt beter dan een flutding. Die schoenen, bril en tas gaan ook jaren mee. Goedkoop is soms echt duurkoop !

 8. Overal gaan ze bezuinigingen. Vreselijk. In toekomst word moeilijker denk ik. Het is niet goed voor de lichaam. Gaat maar achteruit.
  We betalen aan scheel..... Fijne dag.

 9. Interessante vraag stel je hier. Ik weet het niet goed. Laten we het bij een bril houden: monturen kunnen echt wel extreem duur zijn en daar bezuinig ik graag op, want dat vind ik niet zo nodig. Op glazen bezuinig ik niet (hoewel: ik hoef geen blauwlichtfilter enz. want daar geloof ik niet in). Het hangt natuurlijk ook af van of je het kunt betalen of niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder