Bed opmaken

Ik vind het een vervelend klusje: het bed opmaken. In onderstaand filmpje zie je een dame proberen een hoeslaken om haar matras te doen. Een bed opmaken was nog nooit zo grappig om te zien : )

Het is echt grappig, vooral haar oplossing aan het eind van het filmpje!

Dus als je even een minuut hebt zou ik zeggen: gun jezelf even deze kostelijke video.

Wat vind jij het vervelendst aan je bed opmaken?

Similar Posts

33 Comments

 1. Duidelijk een flimpje dat speciaal gemaakt is om lollig te zijn op YouTube volgens mij.
  Ik vind het belangrijk dat je (hoes)laken voldoende groot is, maar ook weer niet slobbert. Ons dekbed doen we met z’n tweeën, want dat is veel te groot om alleen te doen.
  Wij gebruiken trouwens zo’n groot ouderwets bovenlaken om tussen het dekbed (met dekbedovertrek) en onderlaken te doen. We verwisselen wekelijks beide lakens & slopen en het dekbedovertrek eens per twee maanden ongeveer, omdat het op deze manier veel langer fris blijft.

 2. Erg komisch filmpje! Als dit al niet lukt hoe gaat ze dan aan de slag met het dekbedovertrek…?
  Zelf maak ik het bed altijd op met behulp van mijn man. Ik vind het dekbedovertrek echt een ramp!! En samen is het zo gebeurd. Ik zorg er overigens altijd wel voor dat ik het onderlaken en de kussenslopen er al op heb voor ik hem roep…
  Bij de bedden van de kinderen (4 stuks) draai ik er mijn hand niet voor om. En als je de hoezen binnenste buiten hebt trek je ze er wel heel gemakkelijk overheen.

 3. Lekker overdreven filmpje!
  Ons bed maken we meestal samen op. Ons matras is dik en zwaar, daar til ik me een breuk aan om het hoeslaken erom te krijgen. En de dekbedhoes is bij een dekbed in lits-jumaux maat makkelijker om samen op te maken.
  De bedden van de kids gaan prima. Een eenpersoons bed is niet zo moeilijk. Maar het bovenste bed van een stapelbed vind ik niet echt fijn. Dan sta ik op de rand of een stoel te balanceren. Er op klimmen doe ik nooit.
  Een echte hekel heb ik er niet aan hoor. Het moet gewoon af en toe gebeuren.

 4. Lekker over de top!.. je denkt er niet aan als je het matras et cetera aanschaft. Gaaf en leuk dit..

 5. Ik haal de bedden af, maar manlief maakt ze weer op. Dat is veel te zwaar voor mij. Ook met de natte lakens aan de lijn ophangen helpt manlief mij.

 6. Dat hoeslaken lukt me nog wel, maar het dekbedovertrek is een ander verhaal. Dat laat ik graag aan de mannen over :-)

 7. haha, erg grappig. Ik zou zeggen koop een hoeslaken voor dikkere matrassen en je hebt geen enkel probleem.

 8. haha hebben ze leuk gedaan! Ik ben er inmiddels aardig bedreven in. En vind het niet meer zo erg. Scheelt denk wel dt wij 2 eenpersoons dekbedden hebben.

  1. Dat lijkt mij ook veel makkelijker inderdaad Marijke! Zo’n enorm tweepersoons dekbed is best zwaar. Hoewel ik dan maar denk dat ik meteen een goede work-out krijg voor mijn armen.

 9. Grappig filmpje. Onze hoeslakens zijn gelukkig niet zo koppig.
  De eerste keer een dekbedovertrek, dat was eveneens een hilarisch moment, maar na een paar keer lukt het wil.

  1. De hoeslakens in het filmpje zijn ook simpelweg te klein denk ik. Ik heb één hoeslaken dat ook steeds losschiet, en dat is eigenlijk net een paar cm te smal voor ons matras.

 10. Laat ik nu een 1persoons dekbedovertrek lastiger vinden dan een 2persoons.. maar dat komt door de ervaring en doordat ik de tunnel bij de 1persoons open moet tornen. Maar met ruimte is een stapelbed handig, alleen het opmaken. En vooral nu ik zwanger ben is het lastig..

 11. Dat ik me elke keer realiseer dat ik de onderleggers, de spiralen, de vloerbedekking onder het bed enzovoort een keer schoon moet maken, zucht… En dan is het nu nog lente ook!
  Oh ja, en het kapot knappen van het naaigaren van de randen van de stretch matrashoezen van de HEMA.

 12. Die hoekjes van je hoeslaken er bij alle 4 de punten van het mastras omheen krijgen, met stip op nummer één!! Mooie lay-out heb je trouwens! Nieuw?

 13. Ik maak de hoes altijd met twee elastiekjes in de hoeken vast. Tijdens het opmaken aan de bovenkant een paar wasknijpers erop. Hoes gladtrekken, wasknijpers weglaten (elastiekjes niet!) en het zit weer twee weken goed.

 14. Hilarisch filmpje.
  Heb ooit een filmpje gezien dat je je dekbedhoes als een taco gerold om je dekbed kon doen en dan weer afrollen en dat gaat heul goed. Heb een groot bed, maar lukt prima in mijn eentje.
  Die spijkers zijn wel een ideetje! :)

 15. hilarisch! enne slaap lekker :-P ik vind mn bed opmaken helemaal niet erg.. het gevoel en idee van frisse lakens maken me helemaal blij :-) heb het hoeslakenprobleem gelukkig niet in de mate van het filmpje haha

 16. Ik maak elke dag 9 bedden op. Eén tweepersoons en 4 stapelbedden. De bovenste bedden van de stapelbedden zijn een beetje lastig. Daarvoor moet ik altijd klimmen. Toch heb ik daar wel m’n maniertje voor gevonden. Oefening baart kunst ;-). Het is wel wat werk, maar ik heb het er graag voor over. Ik hou van superstrak opgemaakte bedden en kan daar echt elke dag weer van genieten.

 17. Ik vind lakens verversen helemaal niet erg, omdat er dan weer frisse lakens weer op kunnen. Ik ga m’n man wel moeten heropvoeden denk ik…hoeveel dames hier wiens man de lakens op legt of samen! Ik heb een hele lieve man, maar als hij me helpt met bedden verschonen dan zijn we nog niet meteen klaar. Ik doe het liefst zelf, dan gaat het vooruit ;)

 18. LOL ik heb zitten genieten van de fratsen op dit filmpje.
  Gelukkig heb ik zelf niet zoveel moeite met het opmaken van de bedden hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.