Reacties

Lenzen versus bril: Toch maar weer lenzen dan? — 16 reacties

 1. Volgens mij ben je toe aan een cursus
  "investeren in jezelf is geen desinvesment"...dit is gerommel in de marge. Ga naar een goede opticien neem een montuur, goede glazen en wees blij. Niet elke uitgave past in een excel sheet en komt op nul uit. Sterkte.

 2. Ik blijf nog wel even mistig zien. Het meeste kan ik nog wel herkennen. ;-) Maar lenzen, daar moet ik toch echt niet aan denken. Dat gepruts in je ogen. Hoe kunnen mensen dat.

  Love As always
  Dimario

 3. Ik ben al jaren klant bij Pearle en heb nog nooit problemen met met coating gehad. Ik heb een multifocale bril en dat bevalt prima, zeker met de sterkte van boven de 4 voor beide glazen.

 4. Goh, ik ga al jaaaaaaren naar Specsavers en de coating blijft altijd prima!
  Misschien heb je toch pech gehad?
  Ik vind het ook een leuk montuur bij je trouwens!

 5. Dat is zeker verrassend, dat lenzen goedkoper zijn uiteindelijk. Dat met één oog niet helemaal scherp kunnen zien, lijkt me wel irritant. Ik heb zelf sinds mijn twaalfde een bril en heb nooit lenzen geprobeerd. Een bril maakt voor mijn gevoel mijn gezicht ook 'af'.

 6. Misschien moet je eens naar een goede opticien gaan. Ik draag mijn bril meestal een jaar of 4, 5 en de coating van mijn glazen is nooit beschadigd!

 7. Loslatende coating ken ik ook maar niet zo snel. Pas na een jaar of 5 tot 6 Coating beschadigd voor zover ik weet vooral door schoonmaken. Gebruik geen brilpoetsdoekjes. Ik maak mijn bril schoon door onder de kraan of te spoelen. Droog af met een zachte doek. Ideaal hiervoor is (niet lachen) een hydrofiele luier. Ik heb ze speciaal voor dit doel gekocht. (Bij de Zeeman). Doek regelmatig even meewassen met de witte was. Heel soms is een inni-minie drup handafwasmiddel nodig. Op deze manier beschadig je de coating niet of nauwelijks. Groet Marajel

 8. Bril kopen kost zeker duur. Als goed bril koopt dan zit zeker prijsje eraan. Schoon maken van je bril heb spul ervoor. Lenzen is zeker goedkoper. Maar als je voor jaar gebruiken. Bril kun je langer gebruiken lijkt me. Fijn weekend.

 9. Het kunnen lezen met een lens die iets minder scherp staat afgesteld is inderdaad een veel voorkomende oplossing om de multifocale lenzen (of leesbril) buiten de deur te houden.
  Het totaal zicht (beide ogen) is dan nog steeds meer dan voldoende voor zowel lezen als afstand.

  • Ah, dat klopt dus inderdaad! Ik vind het wel een slimme oplossing eigenlijk. In plaats van een dure multifocale bril kan ik dan wegkomen met 'gewone' lenzen.

 10. Ook ik herken het verhaal niet.
  Nog nooit gehoord over loslatende coating ook niet van anderen.
  Ik kreeg na 40 jaar lenzen juist last van mist en troebel zien.
  Dat kwam door droge ogen.
  Inmiddels twee jaar aan de bril ,licht montuur, multifocaal.
  Erg goede service bij eyewish al jarenlang.
  Vroeger Groeneveld.
  En zoals voorgangers zeiden,ook ik zou op zoek gaan naar een goede opticien ipv H.A

 11. Ik ben benieuwd hoe je het gaat ervaren. Zelf zou ik graag lenzen willen, maar ik krijg na een halve dage elke keer last van mijn ogen. En ik kon mijn computerscherm niet lezen. Ik heb dus maar geaccepteerd dat lenzen niks voor mij zijn.

 12. Ik red me nog prima met leesbrilletjes. Ik snap niks van brillen overigens. Je hoort overal om je heen reclames van drie brillen voor de prijs van één en weet ik veel wat voor acties. Maar ik hoor alleen maar dat brillen zo duur zijn. Hoe dan? Ik snap overigens wel dat je voor lenzen hebt gekozen als die coating van je bril zo snel beschadigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder