Reacties

Nieuwe bril kopen: Dat is dan €458,-. Per glas. Aargh! — 28 reacties

 1. Pff, wat een bedrag! Ik heb gelukkig nog geen multifocale glazen en dan kost een glas zo'n 90 euro geloof ik. Dat vind ik nog prima te doen. Maar goed, feit is dat je een bril 'nodig hebt' en niet voor de lol koopt, dus dat ze zo duur zijn, is behoorlijk jammer.

  • Ja, het is echt een hoog bedrag vind ik. Het komt doordat ik ook nog cilinders erin moet en dat dan met multifocaal. Dan loopt de teller steeds verder op.

 2. Ik ben nogal bijziend en dat betekent nogal dure glazen. Ook omdat ze dunner gemaakt moeten worden en ook dat kost extra. Ik ben blij dat ik wat oude brillen bewaard heb. Ik heb nog geen leesbril nodig maar vind het wel rustig om minder sterke glazen voor lezen te gebruiken. Daarvoor zet ik een oude bril op.

  Zou het nieuwe woord ‘zichtarmoede’ zijn? Verzorgingsproducten zijn nog best betaalbaar, zoals jij, Nicole, schreef.

  • Geen goede bril kunnen betalen en daardoor slecht kunnen zien vind ik wel echte armoede en heel naar voor die persoon. Dat vind ik veel ernstiger dan verzorgingsproducten inderdaad.

 3. Toen ik nog brillen nodig had was ik er ook behoorlijk veel geld aan kwijt.
  Meest dunnen glazen, anders zoveel gewicht op je neus.
  Multifocaal.
  Voor mijn ogen had ik wel wat over!
  Maar zo blij dat ik multifocale lenzen heb.
  Van +5 en +3 voo lezen naar nooit weer een bril, zo fijn!

  • Wat fijn dat ze goed bevallen Aukje. Multifocale lenzen heb ik ook even overwogen maar ook wel verworpen vanwege het prijskaartje daar dan weer aan.

 4. Toevallig van de week een google search gedaan voor hoe duur multifocale glazen zijn. Mijn multifocaalbril - die ik gebruik als leesbril en computerbril - is echt aan vervanging toe. Maar ik had het telkens uitgesteld omdat multifocaal zo duur is. Iedereen roept altijd dat ze bij die-en-die voor een koopje een bril hebben gekocht, maar niet oog is hetzelfde. Lang verhaal kort: uit mijn google search komt de bevestiging dat multifocale glazen, als je alle kijk-aspecten erin verwerkt wilt hebben, dat je dan tussen de €200 en €600 per glas kwijt bent. Zucht, het is helaas zo.
  Fijn dat je nu weer helder kunt kijken, daar heb je toch wel elke dag plezier van.

 5. Superdure glazen inderdaad! Maar je gaat er veel plezier van hebben. Mijn opticien gaf mij de keuze tussen goedkope glazen, superdure glazen en iets daartussenin. Toen heb ik voor de gulden middenweg gekozen. Dus was iets goedkoper uit dan jij en de bril bevalt mij prima!
  Op mijn werk draag ik een beeldschermbril, betaald door mijn werkgever. Dan mag je alleen kiezen uit een beperkt aantal monturen, als je een ander montuur wilt moet je zelf bijbetalen. Ik vind het net als jij soms heel moeilijk om een geschikt montuur te vinden. Waarom verandert de mode in brillen steeds? Heb je een fijn montuur dat goed bij jezelf past, maar als je weer een bril nodig hebt is zoiets NERGENS meer te vinden....😖
  Raar dat niet echt duidelijk is waarom brillen zo duur moeten zijn.

  • Ja hè? Soms stel ik me zo voor dat ze in 2 minuten met een 3D printer mijn ingewikkelde glazen maken voor een prikkie en dan heel duur verkopen. Gewoon omdat het kan.

 6. De optieker stuurde me eerst naar een oogarts toe

  Dit jaar een afspraak maken is bijna niet meer mogelijk

  In een algemeen ziekenhuis, zegde me mij onomwonden, dat ze geen afspraken meer mochten vastleggen

  onze verzorgingsmaatschappij laat het afweten

  prettige dag

 7. Ik ken het dilemma.....hier in huis, gaat manlief naar de "goedkope"opticien (een Hans Anders of Pearl o.i.d.) en zoon en ik naar de opticien hier in het dorp. Die opticien in het dorp heeft grote voordelen: Hij kan ook foto's maken van ogen, vooral belangrijk voor diabetici, hiervoor hoef je dan niet naar het ziekenhuis. Onze zoon is gehandicapt door een spierziekte, hij zit in een elektrische rolstoel, de opticien in het dorp haalt gewoon de zware stoel uit het meet-kamertje, zodat hij met de rolstoel toch achter het apparaat kan plaatsnemen. Ze heeft zelfs voor hem speciaal de stoel gehouden en geen nieuwe aangeschaft, omdat die vast aan de vloer zou worden gemonteerd. Je kunt bij een opticien in het dorp altijd binnenlopen, om kosteloos je bril te laten bijstellen, schoonmaken, vleugeltjes erop te laten zetten etc. En als je een poosje daar bent, bij het aanschaffen van een nieuwe bril, zie je hoeveel mensen (ook heel veel ouderen) daar van gebruik maken. De opticien zit lekker dichtbij, voor een goedkopere versie moeten we altijd een half uur verder rijden, parkeergeld betalen, en het is altijd super druk. Dat doe je niet zo makkelijk met iemand in een rolstoel, waarbij je altijd nog een persoon mee moet nemen en een berg aan beademings-apparatuur. Dus wij twee blijven heel blij naar de opticien in het dorp gaan, en manlief naar de goedkopere opticien. En idd., als je de middenklasse glazen neemt, scheelt dat niet eens zoveel. Het vorige montuur van manlief bij de goedkope opticien ging afgeven, de verf ging eraf en zat steeds op zijn gezicht. Het is ontzettend veel geld, aan de andere kant doe ik toch wel minimaal 3 jaar met een bril. Met mijn eerste vari focus bril ben ik ook wel 6 keer teruggeweest voor hij goed zat, dan ben je echt blij dat je niet steeds een eind hoeft te rijden, en met een kwartiertje weer terug bent.

  Kortom: Gelukkig dat je kunt kiezen. Maar ik zou nooit voor een bril "per post"kiezen, dat is weggegooid geld.

  Wij zijn dus ontzettend blij met onze opticien in Puttershoek, gaan er met plezier naar toe en worden er altijd super geholpen. Door daar naar toe te gaan en iedereen onze goede ervaringen te laten weten,
  hopen we dat ze daar nog lang mogen zitten.

 8. Misschien een tip want je woont niet ver van Duitsland. Ik koop mijn brillen sinds 10+ jaar altijd in Duitsland, mooie monturen die vaak ruim onder de 100 Euro zijn en de glazen ook niet duur. Ik heb geen multifocale bril, maar ik was vorig jaar in september Euro 400,00 kwijt voor 2 monturen inclusief glazen op sterkte en ze zijn voor 10 Euro per jaar ook nog eens verzekerd. Ik ga altijd naar Fielmann in Kleve en mocht je niet op de bonnefooi willen gaan (het is vaak druk) dan kun je online een afspraak boeken. In NL was ik voor 1 bril al Euro 700,00 kwijt geweest.

  • Dat is een heel verschil Ilona! Het probleem bij mij is niet zozeer het montuur, maar de glazen met cilinder en multifocaal helaas. Deze dure glazen heb ik in mijn oude montuur van Hans Anders laten zetten.

 9. Dankjewel voor deze tip!
  Ik had het er vandaag met mijn man al over of het een idee zou zijn om in Duitsland een bril te kopen. Kunnen we het ook nog combineren met een ritje naar DM en de Duitse Aldi :-)

 10. Je hebt altijd bedenktijd over je aankoop, dus kun je deze annuleren.
  Een goede bril kost wel een paar euro, maar zoveel per glas is wel erg veel.
  Garantie heb je ergens anders ook. Hans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder