Mooie momenten

mooie momenten

Lees jij wel eens stripboeken?

Ik niet.

Hoogstens lees ik nog wel eens oude Jan, Jans en de kinderen boeken die nog echt door Jan Kruis gemaakt zijn. Toen de strip nog leuk was.

Dus wie schetst mijn verrassing over het boek Mooie momenten van ene Jim.

Mooie momenten van Jim

Ik kwam het tegen in de bibliotheek en sloeg het open. Vervolgens werd ik onmiddellijk getroffen door het eerste stripverhaal. Die vertelt namelijk het verhaal van de melancholie en heimwee die je als ouder kunt voelen door het besef dat je kinderen al zo groot zijn geworden.

Moet je maar kijken:

mooie momenten, jim

mooie momenten

mooie momenten jim

Is het niet prachtig? Snif… Ik snap precies wat hij bedoelt! Hetzelfde gevoel werd een tijdje terug ook heel treffend vertolkt door Ali B.

Mooie momenten: wat staat er verder nog in?

Behalve het eerste verhaal, dat ook mijn favoriet is, zijn er verhalen over:

 • een man die aan zijn vader denkt
 • hoe de tijd voorbij gaat
 • relaties
 • verliefd worden
 • vader zijn
 • samen oud worden
 • voortdurend foto’s maken met je smartphone

Mooie momenten: diepzinnige en mooie strips die tot nadenken stemmen

Het is lang geleden dat ik een boek wel zou willen kopen. Maar Mooie momenten is er zo eentje. Ik had nooit gedacht dat een stripverhaal zo veel herkenning zou kunnen bieden. De verhalen zijn meteen ook een spiegel van het moderne leven, en zetten je aan het nadenken. Hier en daar werd ik er ook een beetje melancholisch van.

En Mooie momenten is ook een feest van herkenning!

Praktische informatie over Mooie momenten

Mooie momenten van Jim is warempel niet eens te koop van bol.com! Dat vind ik dom van ze, want dit is echt een geweldig boek! Het is wel te koop bij de standaardboekhandel.be voor 24,95. En op proxis.com, ook weer voor 24,95.

In totaal staan er 12 verhalen in. De auteur heeft een eigen blog: https://jimtehy.blogspot.com.

Conclusie over Mooie momenten

Mooie momenten is een prachtig, gevoelig en menselijk stripboek voor volwassenen. Het is heel rustig vormgegeven en ik vind het een geweldig boek.

Wat vind jij van stripverhalen en stripboeken? En hoe lijkt jou dit boek?

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik lees zelden stripboeken, ik ben meer van de nuttige boeken. Hobbyboeken, kookboeken en zelfhulpboeken. Daar kan ik echt lang in lezen! de enige keer dat ik een strip lees is wanneer de kinderen een leuke hebben ontdekt, maar dat gebeurt ook zelden ze lezen liever boeken.

  1. Grappig dat jij echt lang kunt lezen in ‘doe boeken’ Bianca. Ik lees ook wel eens een kookboek in bed. Maar voor echt lang lezen ga ik meestal voor fictie.

   Fijn dat je kinderen graag lezen trouwens!

 2. Nu lees ik die niet meer maar wij hebben dozen vol met suske en wiske nero ,jommeke ,en nog meer ,maar diegene die ik soms nog lees zijn jan,jans en de kinderen daar heb ik er een aantal van die zijn geweldig vooral de poezen;;;;;;;;;;;
  Ik wens jullie een fijne kerst.

 3. Lijkt me mooi. Ik lees geen stripboeken meer maar vind ze altijd wel leuk :-). Jan jans, suske en wiske, asterix. We hebben ze ook allemaal nog op zolder staan.
  Deze strip vind ik ook erg herkenbaar. De melancholie over je kinderen die nu ze groot zijn “weg” lijken te zijn . Ik ervaar het zelf ook.
  Ze zij volwassen, hebben een partner, carrière…..natuurlijm ben ik blij voor ze, gun ze alles, maar soms zou ik zo graag nog eens de kleine meisjes willen zien. Spelend met hun pop of met twee vingers in hun mond luisterend naar een door mij voorgelezen Jip en Janneke verhaaltje….
  O, wat mis ik ze soms…..

 4. Klinkt als een mooi boek. Volgens mij sluit het verhaal goed aan bij de fase waar je in zit, met al die uitvliegende en opgroeiende kinderen (wat gaat het toch hard!). Dat liedje van AliB vind ik trouwens ook heel erg mooi.

  Ik hou wel van stripverhalen: Kuifje, Suske en Wiske, Garfield. Sommige strips over Garfield vind ik zo grappig dat ik er in mijn eentje hardop om kan zitten lachen :-)

 5. Ja het stripboek lijkt me een goed boek.

  Lied van Ali B ontroerde mij ook ,zo mooi????

  Ik wns je hierbij ook Fijne Kerstdagen op deze Kerstavond .
  Terwijl ik dit schrijf geniet ik ivan de Kerstsamenzang op npo ????

 6. Mooi deel uit het boek heb je uitgekozen. Zelf lees ik geen strips, maar heb het vroeger wel heel veel gedaan. Wel heb ik nog boekjes liggen van Simons Cat, maar dat zijn eerder tekeningetjes dan een stripverhaal.

 7. Het lijkt me prachtig. Ik voel me heel vaak ook zo. Nooit meer samen spelen, knutselen, nooit meer een verhaaltje, een knuf, een aai over de bol. Uiteraard mogen ze van mij verder met hun leven. Maar steeds weer bepalen zij het tempo waarin elke stap wordt losgelaten, en ik moet wel mee. Ooh wat mis ik die gouden tijd.

 8. Mooi, ik kan ook soms terug verlangen naar de tijd, dat de kinderen nog gewoon thuis waren en genieten van hun aanwezigheid….
  Nu hebben ze het allemaal druk druk druk met hun eigen leven en lijkt het soms wel of we niet meer dezelfde taal spreken.
  Ik denk, dat het inderdaad een soort rouwproces is, wat je soms ervaart.

  Mooi, dat je dit onder de aandacht hebt gebracht!

  Groetjes Lily

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.