Reacties

Plassen in het zwembad: iedereen doet het? — 56 reacties

 1. Oké, bluuuuh. Ook goedemorgen. Nee, ik plas NIET in het zwembad (en inderdaad is dat de voornaamste reden om te kiezen voor een tankini ipv badpak;)) en ik hoop dus altijd dat de rest dat ook niet doet. Tegenwoordig zwem ik nooit meer. Ik heb het een poosje wekelijks gedaan. En ja, vooraf douchen. Was ook verplicht bij dat zwembad trouwens.

 2. Badmutsen waren vroeger verplicht in overdekte zwembaden, je kon er een huren met een schoen als borg. Ik vond het een goede regeling.
  En nee, ik plas nooit in zwembadwater.
  Toen we klein waren deden we het wèl in de sloten waar we 'zwommen'. Of de kikkers daar blij mee waren? ☻

 3. Ik plas niet in het zwembad maar de wc mijd ik er ook want die zijn zelden schoon helaas. Gelukkig hoef ik niet vaak te plassen.
  Zwemluiers houden overigens geen plas tegen hoor, alleen poep. Ze zijn juist gemaakt om zich niet vol vocht te zuigen.

 4. Hoi Nicole,

  nou... zoals je misschien wel weet zwem ik van april tot half september in onze eigenste fijne Houtvaart.
  Elke dag!
  En plassen: NO WAY!
  Ik plas vóór het zwemmen en douchen ook trouwens, hoewel dat laatste een beetje afspoelen is.
  Na het zwemmen douche ik grondiger...

  En verder... als er in geplast is... dan zwem ik toch.
  Maar ik zorg wel, dat ik geen slok binnen krijg. Blêh!

  Groetjes van Marlou

  .

 5. ja hallo... No way, ik plas niet in het zwembad maar ik heb ook al gehoord dat het als het zwembad erg naar chloor ruikt dat het dan prijs is...
  Brrr, krijg al direct geen zin om nog te gaan zwemmen!

 6. Nee ik plas nooit in een zwembad, ik zwenm ook bijna nooit in een zwembad omdat ik griezel van wat er misschien wel in het water drijft. Of mensen die bijna nooit douchen etc... Maar, heeel gek, ik plas dus wel in zee als ik nodig moet !
  Daar heb ik die geachten nooit.

 7. Topzwemmer Michael Phelps is in ieder geval eerlijk.
  Het filmfragmentje kende ik niet.

  Ik zwom ooit in een zwembad van een sauna.
  Middenin in het zwembad dreef een gebruikte pleister.
  Voor mij reden om nooit meer naar een zwembad te gaan.
  Een sauna heb ik daarna ook noiit meer bezocht.

  Vriendelijke groet,

 8. Plassen met zwempak aan.

  Pak het zwempak bij het kruis en dus het volledig één kant op.
  Nu heb je alle ruimte om te plassen zonder dat je badpak nat wordt en ook hoef je je badpak niet op te hijsen.

 9. Nee, dat doe je toch niet, ook al is de aandrang hoog. Daar hebben ze toiletten voor bedacht. En vroeger op de lagere school hoorden wij dit al; dat als je in het zwemwater plast, ze dit zien want dan wordt het water rood. Toen was er nog schoolzwemmen.

 10. Ah nee gadver. Ik doe dat dus echt niet. We waren afgelopen zomer op een camping met een relatief kleine zwembad met veel kids en ik heb er toen wel aan gedacht. Al moet ik je eerlijk bekennen dat ik de kleine kindjes er voornamelijk van verdacht om misschien in het zwembad te plassen. Ik kan er met mijn hersenen niet bij dat een volwassene dat zou doen. Ik ging daar dan ook liever 's morgens zwemmen voordat de halve camping erin was geweest.

 11. Oh..toen ik las over luiers voor babies kwam spontaan een trauma terug. Ik weet nog dat ik ergens ging zwemmen in een zwembad op vakantie en toen zag ik vlakbij een baby met luier om, en dan geen speciale, maar een gewone. Ik vond dat zooo vies. Daarna kreeg ik trouwens oorontsteking, dat heb ik vaker met zwembadwater. Of er een verband is en hoe dat dan kan. Geen idee. Maar echt schoon is zwembadwater vaak niet nee. Al verkies ik het zwembad soms wel boven de zee, lekker geen zand.

 12. Ik vind gewone zwembaden sowieso al viezig, maar als ik dit lees dan stap ik er al helemaal niet in! Ik zwem liever in natuurwater.. daar is vast ook van alles over te zeggen, maar het voelt hygiënischer.

 13. Net wat Amy zegt hierboven: zwembadwater ervaar ik als viezer dan natuurwater, terwijl het omgekeerde misschien het geval is. Maar ik vind het buiten zwemmen zoveel fijner. Binnenkort ga ik weer zwemmen in een zwembad. Zit ik nu al vanwege de hygiëne en al het chloor tegenop xxx

 14. Ik zwem elke week, douche nooit tevoren (ik was me gewoon bij het opstaan, duh) want douche is kokend heet en dan voelt het zwemwater ijskoud, en ik maak me niet druk over hygiëne.
  Mijn Oma zei altijd: "Pas als je een hele bèrg vuil ineens opeet, kun je doodgaan." Ik heb haar maatstaven overgenomen (eet na 30 seconden op de vloer mijn stukje koek echt nog wel op!).

 15. Brrrrr. Serieus? Ik kreeg acuut kriebel toen ik dit las. Ik heb wel een andere vraag. Wie plast er allemaal onder de douche? Dat was ooit een discussiepuntje op mijn vorige werk. Ja, er zijn dus mensen die dat doen (iieeew). Aan de andere kant. Wie ben ik om daar een oordeel over te hebben. Afijn, ik doe het niet. En ik denk dat ik het in het zwembad nog meer goor vind eigenlijk.

 16. Ik vind het zwembad (onder andere om deze reden) dus echt heel vies. Wij gaan eigenlijk alleen naar natuurwater om daar op het strand te liggen. Ga bijna het water niet in.

  Wel een goede om te zeggen dat het water rood of blauw kleurt als je in het zwembad plast!

 17. Oeps laatst heb ik het als zweminstructeur aan jeugd laten lopen. Moest zo nodig en kan kinderen van 7-10 jaar niet alleen laten. Dan vind ik hun veiligheid belangrijker.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder