Bikiniklaar gedoe

bikiniklaar
Mannen geven het relaxte voorbeeld

Elke zomer is het raak: op diverse blogs kom ik artikelen tegen over jezelf bikiniklaar maken. En met bikiniklaar wordt dan bedoeld dat je slank en strak in een bikini kunt.

Er zijn zelfs hele fitness regimes die je kunt volgen om jezelf strak te trekken. Ik heb daarbij maar één gedachte:

'Wat een gedoe!'

Ik heb noch de tijd, noch de zin om me druk te maken over een 'bikiniklaar lichaam'. Als ik vind dat een bikini mij niet mooi staat, dan trek ik wel een tankini of badpak aan. Probleem opgelost.

Wat bikiniklaar zijn betreft vind ik dat de mannen het goede voorbeeld geven. De meesten trekken onbekommerd een zwembroek aan en klaar!

N.B. Een goede manier om van het hele bikiniklaar gezeur af te zijn vind ik een zeemeerminnenstaart : )

Ik wil wél graag een gezond lichaam

Wat me wel interesseert is een gezond lichaam. En dat ik ongestraft 's avonds chocola kan snoepen zonder dik te worden. Dat is één van de redenen dat ik elke ochtend ga hardlopen. Ook als ik helemaal geen zin heb om te gaan hardlopen. En dat is toch wel zo'n beetje elke dag.

Wat ik doe voor een gezond lichaam

 • Ik streef er naar elke dag 10.000 stappen te zetten. Dat lukt vrijwel elke dag dankzij het hardlopen* en dat ik Trixie moet uitlaten.
 • Ik streef naar 250 gram groente per dag.
 • Ik eet gezond en gevariëerd. Maar er zijn ook mensen die kiezen voor een zogenoemde gezonde maaltijdvervanger.
 • Ik drink thee zonder suiker.
 • Overdag snoep ik niet. Ik word dan ook niet blij als ik ergens op bezoek kom en ze bieden me dwingend een groot stuk taart aan. Dat vind ik echt zonde van de calorieën.
 • Eén keer per week eet ik vis.

*Veel mensen denken dat ze niet kunnen hardlopen vanwege hun knieën, of blessures. Als je gaat hardlopen is het essentieel om bij een speciaalzaak de juiste schoenen voor jouw voeten te kopen. Daarmee voorkom je problemen.

Zelf begon ik met hardlopen op een paar oude sportschoenen uit mijn middelbare schooltijd. Er stonden roze bloemetjes op, daarom had ik ze destijds gekocht. Maar binnen no time kreeg ik pijnlijke knieën. Dat betekende niet dat hardlopen slecht voor me was. Het betekende dat ik slechte schoenen droeg. Nu ik de juiste hardloopschoenen heb heb ik geen klachten meer.

Lees ook mijn post over Modest zwemkleding : )

Wat draag jij: een bikini, tankini of badpak? En wat vind je van het idee om bikiniklaar te moeten zijn?

Bron foto: Shutterstock

Similar Posts

62 Comments

 1. Nou ik heb toevallig meerdere bikini's en 1 badpak. Beide heerlijk. Ik ben totaal niet strak ofzo, maar ik maak me er niet al te druk om.

 2. Ik draag meestal een badpak (want handiger / fijner om mee te zwemmen) en soms een bikini.

  Ik doe qua fit / slank zijn niks voor die bikini. Gezond leven is iets wat ik jaarrond doe en niet alleen in aanloop naar de zomer.

  LOL de enige bikini voorbereiding is dan ook het bijwerken van de bikinilijn.... ik dacht in eerste instantie ook dat je dat bedoelde...????

 3. Ik zwem de laatste jaren nooit, dus hoef ik ook niet bikiniklaar te zijn :-) Meer dan mezelf netjes scheren heb ik er niet voor gedaan. Ik had de mazzel een goed figuur te hebben. Helaas zie ik nu ik de vijftig voorbij ben, dat het allemaal wat minder strak is.
  Vis is helaas niet meer zo gezond. Denk aan kwik, microplastics en nog zo wat vervuiling. Verder is de vis uit de Atlantische oceaan radio actief besmet. De ramp met Fukushima gaat nog steeds door, er blijft radioactief materiaal lekken. De robots om het lek te dichten kunnen er niet bij omdat het te heet is. Ze worden als het ware gefrituurd. Als je wilt kan ik je een artikel toesturen hierover. Je schrikt je wezenloos. Niet te geloven dat de media hierover zo stil is
  Kweekzalm krijgt flink antibiotica, kun je ook je vraagtekens bij zetten.

 4. Ik draag gewoon een badpak, mijn lichaam zal de komende tijd nog niet bikiniproof zijn en daar maak ik mij nu ook echt niet heel erg druk meer om :-)

 5. Ik heb dit jaar een makkie. Ik hoef niet bikiniklaar te zijn, ik ben nl zwanger en tja slank zijn gaat dan sowieso niet lukken. voor mij betekent bikini klaar zijn dit jaar dus alleen even een scheermes erbij pakken :) Voor volgend jaar ga ik wel weer voor een bikiniproof lijf...Op mijn manier!

 6. How to get a bikini body:

  1): have a body
  2): put a bikini on it

  Zo simpel is het voor mij hoor. Leven en laten leven zonder oordeel :)

  Persoonlijk draag ik wel een badpak. Voel ik me fijner in.
  Mijn lijf kan wegens gewrichtsproblemen nog niet hardlopen (ik vind hardlopen zooo fijn!!!) maar afgelopen maand zette ik gemiddeld 11.600 stappen per dag. Dus toch lekker bezig denk ik :)

  1. Nou absoluut! Jij krijgt dus zeker voldoende beweging Anke. En wandelen is ook hartstikke gezond.

   Ik vind je tactiek voor een bikinibody lekker makkelijk!

 7. Ik vind het allemaal maar onzin om bikini klaar te moeten zijn. Je bent toch gewoon zoals je bent en je draag toch gewoon waar je zin in hebt? Dat je zelf niet tevreden bent met hoe je eruit ziet in je bikini, tja. Het is het hele jaar hard werken aan je lichaam en niet alleen 1 of 2 zomers per jaar. Als je iets wilt veranderen dan zal je er ook iets voor moeten doen ;)

 8. Mooi artikel. Wat mij betreft mag het bodycultuurtje wel wat verminderen. Zelf vind ik het belangrijk om het gewicht goed bij te houden, omdat je verantwoordelijk bent voor je eigen gezondheid, dus ook voor een gezond gewicht. Vandaar dat ik let op wat ik binnen krijg en zo nu en dan ook wat kleine huistrainingen doe om op een goed gewicht te blijven. Zelf draag ik een badpak. Hierin voel ik me prettiger.

  1. Ja, gezond leven vind ik ook wel van belang. Je kunt natuurlijk niet alles uitsluiten, maar je kunt wel degelijk sommige risico's kleiner maken met een gezonde levensstijl.

 9. Wie kijkt er of jij wel strak in de bikini zit? Niemand!! Want iedereen loopt of zit toch alleen maar naar het mobieltje te kijken. Verder ben ik het geheel met je eens: gezond lichaam en dat alles het doet .... is het allerbelangrijkste.

 10. Ik zit het hele jaar in mijn bikini en het enige wat ik doe is mn bikinilijn en benen scheren. Tuurlijk ben ik (soms) ook ontzettend onzeker en wil ik er ook liever wat strakker uitzien maar ga mn dag er niet door laten verpesten omdat ik een vetrol/zwembad bij mn buik heb haha. Zonde dat sommige mensen zich er zo druk om maken. Later zullen ze spijt hebben dat ze niet meer genoten hebben.

 11. Badpak omdat ik te wild ben in het water met mijn zoontje hahaha nee echt als iemand vraagt maak je bikiniklaar dan zeg ik ook gewoon: stap 1 doe je bikini aan, stap 2: tadaaa bikiniklaar!

  1. Als kind ben ik inderdaad wel eens een bikinibroekje zo wat verloren doordat ik in het water dook. Een badpak is wat dat betreft wel wat veiliger.

 12. Ik draag normaal altijd een bikini maar een badpak is weer helemaal hip dus die heb ik ook 1 gekocht dit jaar. daarnaast voel ik me er ook iets zekerder in

 13. Goede tips en goed bezig! Ik probeer zelf ook te gaan voor een gezond lichaam... maar dat komt meer omdat ik niet echt van zwemmen haal en ik het wel fijn vind om goed in mijn lijf te zitten in plaats van geobsedeerd te zijn met wat ik eet en met sporten.

 14. Ik draag een bikini, maar ik vind het voor het hele jaar belangrijk om goed op mijn lijf te letten. Elke dag hardlopen vind ik trouwens wel echt heel knap! Is dat een kwestie van door de spierpijn heen zetten ofzo? Ik voel het namelijk meestal wel de volgende dag.

  1. Ik heb eigenlijk nooit spierpijn LLMM. In de loop der jaren ben ik steeds vaker gaan hardlopen en ik heb goede hardloopschoenen. Daar zal het wel door komen dat ik zonder problemen dagelijks kan lopen.

   En ik ben natuurlijk ook niet bezig met snelheid verbeteren of wedstrijden of zo.

  2. Ik ook niet speciaal en als het goed is heb ik ook goede schoenen. Maar ik merk wel dat mijn benen soort 'moe' worden als ik weinig rust tussen het lopen heb. En dan ga ik niet eens ver; gewoon rondjes van 5 km. Misschien is het gewoon een kwestie van oefenen ofzo, normaal zit ik natuurlijk ook vrijwel de hele dag.

 15. Hardlopen kan ik niet, ik ben al blij als ik iedere dag wat gewoon kan lopen.
  Bikini en badpak heb ik wel, maar die liggen nutteloos in de kast te liggen, maar om je vraag te beantwoorden, er is een tijd geweest, dat ik toch wel wat strak in bikini wilde tonen, maar dat wil ik het hele jaar door.
  Met bijna 67 jaar is het lastiger om het lijf in shape te houden, de vetverdeling wordt inderdaad anders, hoewel ik dat nooit wilde geloven.
  De sauna is gewoon makkelijker in Eva-pakje en mag je zijn zoals je bent, heerlijk!

  Groetjes Lily

 16. Ik ben totaal niet bikini klaar, en ga in badpak. Maar de bedoeling is wel om dit jaar een bikini aan te kunnen en mij daar fantastisch in te voelen. dat noem ik nl bikiniklaar zijn. Dat IK mij fijn voel in mijn bikini.

 17. Ik blijf meestal ver weg uit de buurt van bikini's en badpakken want ik ga nooit zwemmen door m'n chloorallergie, helaas! :D maar ik probeer m'n lichaam wel zo gezond mogelijk te krijgen, dat wel.

  1. Oh, dat lijkt me best lastig Amy. Dan kun je dus nooit naar een zwembad! Woon je misschien in de buurt van de zee? Dan kun je daar tenminste nog zwemmen als je zou willen.

 18. Ik vind het ook echt een gedoe! Ik draag liever een bikini, maar met de jaren + extra pondjes vind ik een badpak ook niet verkeerd. Wel goed bezig!

 19. Ik vind dat je een goed lijstje hebt mbt bikiniklaar maken ofja gewoon punten waar je je aan houdt. Dat doe ik ook.
  Mensen die opeens net voor de zomer gaan stressen werkt helaas toch niet. Je moet het hele jaar door gezond leven en niet opeens een paar weken voor de zomer.

 20. Ik heb me er nooit druk om gemaakt en misschien niet druk om hoeven maken, daar ik slank en roodharig ben, dus zonnen is niet mijn ding, nooit geweest, ik nooit naar het strand/water ga, als voor een wandeling of zonsondergang!
  Bikini klaar, vind het zo opgeklopt en vooral gedoe, diep in mijn hart vind ik het inhoudsloos!
  Wel vond ik het toen ik tiener / jong volwassen was jammer dat anderen mooi bruin waren en ik zo blank!
  Een bikini was dus nooit aan mij besteed vanwege verbrandingsgevaar.
  een tankini vind ik heel leuk, badpak prima en ik hou ervan als ik er een bijpassend rokje bij kan kopen.
  De laatste keer dat ik dat deed is 14 jr geleden, elke keer stop ik bij en uitje hem in de koffer, doch hij komt er nooit uit!
  Ik wandel dagelijks, zo mogelijk een lange afstand eens in de 14 dgn en door de jaren heen kleur ik meer!

 21. Ik heb een stuk of 4 bikini's, het bikiniklare gevoel is altijd even moeilijk om doorheen te gaan, maar als ik eenmaal een bikini aan heb gehad dan kan ik er de hele zomer weer tegenaan.

 22. Onlangs had ik het nog over zeker zijn over jezelf met iemand. Zijn uitspraak was echt geweldig: 'een zelfverzekerde vrouw die zich goed voelt in wat ze rondloopt is zo veel mooier dan een onzekere vrouw die het mooiste kleedje uit de winkel aan heeft. Het maakt door die zelfzekerheid zelfs niet uit hoe de vrouw in kwestie er uit ziet (dik, mager, peertje, appeltje,...).' Ik draag sinds die dag enkel nog maar waar ik me goed in voel en ik moet zeggen, ik kreeg al heel wat keren te horen 'je straalt vandaag'.

 23. Ik draag beide! Bikini's en badpakken. Dat heeft verder niks met mijn figuur te maken, maar met hoe leuk ik ze vond en dat ze beide goed zitten.

 24. Ik vind deze no-nonsense blogpost verfrissend! Voordat ik mijn bikini inga, doe ik wel altijd even een spraytan, dan voel ik me minder wit en een stuk zelfverzekerder ;-)
  X

 25. Alleen op vakantie loop ik in badkleding. Ik ga in Nederland nooit naar het strand of zwembad. Dit jaar heb ik het bikiniklaar zijn naast me neergelegd, ik ben het niet, maar ik trek mijn bikini lekker wel aan op vakantie. Als het andere niet bevalt, dan is het hun probleem. Waarom moet ik me druk maken of ik wel toonbaar ben in andermans ogen. Dit jaar weet ik 100% dat ik blikken zal krijgen, maar ik had te veel aan mijn hoofd om lijnen aan te kunnen. Hierdoor ben ik eens goed nagaan denken voor wie ik het dan zou doen. Het antwoord was voor anderen en toen was mijn besluit gemaakt, het komt volgend jaar wel weer. Gewoon lekker genieten van de zon, mijn rust, mijn man en het zwembad en de rest doet er even niet toe.

 26. Ik draag een tankini of badpak. Aan dat bikini gedoe doe ik ook niet. Wel ben ik gaan sporten, maar dan inderdaad om gewoon een gezonder lichaam te hebben

 27. Ik draag een bikini of een badpak, afhankelijk van of ik veel met de kinderen ga zwemmen of alleen met mijn man naar het Sanadome ben bijvoorbeeld. Vooral voor de praktische kant. Elk lichaam is een bikini lichaam, al vind ik het wel heerlijk om te sporten en gezond te leven (het merendeel van de tijd dan)

 28. Goede schoenen zijn inderdaad van groot belang met hardlopen. En gezond eten en bewegen ook, als jij blij met met jou dan is het toch helemaal goed?!

 29. Amen! Heerlijk artikel. Een gezond en sterk lijf is zo belangrijk. Hier is het 3x in de week sporten, en als het lukt 4x. Volle bak cardio/kracht en groepslessen. Verder elke dag groenten, fruit en soms ook een wijntje. En gewoon een bikini al ben ik niet meer zo strak als voor de twee kids :-D

 30. Ik heb beide, maar moet eerlijk bekennen dat een badpak wel heel lekker zit.
  Door gezond te eten en te bewegen voel ik me energieker en heb ik wat minder moeite dat niet alles meer strak is na 3 kids

  1. Ja, als je lichaam gezond en prettig voelt dan maakt het minder uit inderdaad of alles nog strak is. Want je voelt je dan gewoon goed in je lichaam.

 31. Ik ben nooit bikini klaar geweest haha. Ik vind mijn lichaam goed zoals ie is (ik weeg 59 kilo en ben 170) Niet te dun en niet te dik. Volgens sommige te dun, maar dat zeggen de mensen die er zelf niet al te goed uit zien zeg maar. Ik eet wat ik wil en wat ik op kan en mijn stofwisseling werkt snel dus ja, hoef er nooit wat aan te doen. Enige wat ik wil is mijn benen trainen (dat deed ik 2 jaar geleden ook al) en nu tegenwoordig mijn buikje trainen omdat die wat gaat "zwabberen" vind ik hé. Andere dingen van niet. Maar goed... Ik mag echt niet klagen en schaam me helemaal niet. Integendeel, ik loop juist heel zelfverzekerd in het zwembad of op t strand.

  Goed van je dat je al die dingen kan aanhouden of er iig naar streeft!

 32. Voor mij een tankini. Wel praktisch voor als je naar toilet moet, maar wel meer 'aangekleed'. Ik heb me nooit prettig kunnen voelen in een bikini. Hoewel mn figuur verder prima is. Ik voel me gewoon een beetje erg bloot... Leuk om te lezen dat er meer zijn die er zo instaan. In mijn directe omgeving zijn het er niet veel die er zo in staan. Gerda

  1. Met een nat badpak naar de wc vind ik ook een bezoeking. En het akeligste is nog wel als je dat natte ding daarna weer omhoog moet trekken. Brrr. Dan is een tankini een stuk prettiger en praktischer.

 33. Ik heb altijd een bikini. Ben nu wel aan t opletten met eten, met veel resultaat, zit bijna op mijn bikini maat???? Dus ben veel aan t hoepelen en minder aan t eten.

 34. Door social media heb ik echt het gevoel dat je alleen een bikini aankunt als je slank bent.. jammer maar ik doe toch een bikini aan :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.