Reacties

Modest zwemkleding oftewel Preutse badmode — 20 reacties

 1. Ik zou deze badkleding niet dragen en niet om wat anderen er van vinden maar ik ben een mooi weer zwemster,Ik trek alleen een badpak of bikini aan in de zomer als de zon schijnt. En dan wil ik natuurlijk wel een kleurtje krijgen en met zo een badpak kan ik dat wel op mijn buik schrijven.

 2. Dat het probleemzones bedekt is wel heel erg fijn, maar idd, je hebt zo veel natte stof om je heen hangen. Duurt lang voordat je weer een beetje droog bent als je uit het zwembad komt en hoe pel je het af als je hartstikke nat bent? Praktisch is het niet...

 3. Zou het graag willen, en voor de zon helemaal ideaal maar om er mee te zwemmen lijkt me onhandig. En inderdaad is dat wel toegestaan. Zelf heb ik al jaren een badpak, kan ook niet anders vanwege een lelijke ritssluiting op mijn buik.

 4. Ik denk dat in deze kleding je onvoordelige punten ook wel heel pijnlijk duidelijk worden, zeker als het nat is.
  Verder lijkt het me lastig zwemmen. Ik wil niemand veroordelen maar bij zwemles zag ik meisjes met badkleding die alleen hun gezicht en voeten vrij lieten. Mijn eerste gedachte was toen dat ik het jammer vond dat deze meisjes er zo "buiten de maatschappij" uitzagen. Maar dat is weer een ander verhaal.

 5. Wij dragen helemaal geen badkleding, dus dit zou ik zeker niet dragen. Ik vind een bikini/badpak al vervelend. We zwemmen bij voorkeur op een naaktterrein. Ik heb wel een bikini maar die draag ik zelden, alleen als we een keer met vrienden of zo naar een plas gaan.
  Ik vind het er bij deze dame wel mooi uitzien maar ik denk dat het bij een maatje meer niet erg flatteert.

 6. hmm heb natuurlijk het desbetreffende blogje ook even snel gelezen, zelf zou ik deze zwemkleding niet bestellen, noch dragen dus.
  Vraag me af of je met het dragen van deze kleding niet juist veel meer "" bekijks" hebt dan in je gewone badpakkie? enne was dat juist niet wat ze beoogde te vermijden?( het aandacht van de ander op je lichaam ofzo?) in dat geval schiet het toch zijn doen ietwat voorbij...Daarbij waarom zou je als je er zoals haar over dnekt/schrijft uberhaupt tussen de ehm halfnaakten willen zijn dan???( quote: de mannen die zuiver willen leven weten niet waar ze moeten kijken....)
  Ik zou denken ga dan of daar waar je als eigen gezin alleen met elkaar kunt zijn(zwemmen) , alhoewel de zogenaamde zuiveren inde alle daagse maatschappij natuurlijk ook met blotigheid geconfronteerd zal worden...
  Ik begrijp haar intentie heus wel( ben zelf een oprecht en actief gelovige christin) maar het zomaar uit de context van geschreven verhaal/tijd/plaats rukken van versen van spreuken en andere bijbelboeken, om je eigen gelijk te willen bewijzen,het trekt mij niet zo aan( persoonlijk dan he).
  Persoonlijk vind ik in de verhalen van de bijbel een Jezus die juist graag bij de nogal notoire zondaars was/zat, en niet zich aldoor maar zuiver en ehm rein hield......(kweenie of dit een beetje goed overkomt wat ik bedoel, maar ja)
  Mischien zou ze beter een zuiver hart kunnen zoeken/wensen/bidden /what ever , dan ehm kun je alles gewoon "aan" ... :-)
  Maar natuurlijk is een ieder in nederland vrij om te doen zo hij/zij het wil :-)

  • De bijbel is voor velerlei interpretatie vatbaar. Persoonlijk denk ik niet dat je de verhalen letterlijk moet nemen, en ik denk dan ook niet dat in de bijbel een boodschap staat dat je niet een bikini mag dragen. Maar als je die boodschap er in wilt vinden, dan kun je die er best uit destilleren. En Annemieke heeft dat zorgvuldig gedaan.

   Dat is één van de leuke dingen van blogs lezen: je leest nog eens wat over hoe andere mensen denken en de wereld beleven! Ik vind dat superinteressant.

 7. Ik ken deze badkleding van de familie Duggar uit de VS. Hun dochters droegen ook deze badkleding. Ik vind dat pakje best leuk, maar om ermee te zwemmen lijkt me niet zo geweldig.
  Ik zwem bijna nooit. Voor mij is het meestal te koud. De laatste keer dat ik zwom is bijna 10 jaar geleden tijdens een hittegolf in Italië. Toen het later 30 graden was, was het voor mij alweer te koud om te zwemmen.
  Ja, handig als je zo weinig energie hebt dat je jezelf niet warm kunt houden.

  Groetjes, VeggieMo

 8. Dergelijke bedekkende badkledij zou ik nooit dragen omdat je dan een pak meer 'bekijk' hebt of als je 'normale' badmode draagt. Ik heb geen badpak of bikini aangezien wij niet (meer) gaan zwemmen en ik ook niet houd van liggen bakken en braden in de zon om een kleurtje te krijgen. Indien ik toch zou willen gaan zwemmen, zou ik me een badpak aanschaffen omdat ik extreem mager ben en als ik in bikini zou lopen, zie ik er net een skelet uit. Ik zou dan zowiezo evenveel bekijk hebben of als ik in bedekkende badkledij zou rondlopen.... (en ik haat het 'bekeken' en beoordeeld te worden)

 9. ik vraag me dan af wat haar man aan heeft? want als het om "verleidingen" gaat, zou hij ook zijn "sixpack" moeten verbergen om andere vrouwen niet ïn verleiding te brengen"
  Het volgen van Christus is volgens mij meer gelegen aan hoe je je gedraagt in de kleding die je draagt. En het feit dat een man alleen zou "begeren"als je in een bikini loopt is natuurlijk ook wel een beetje kortzichtig.

 10. Persoonlijk heb ik er wel wat moeite mee dat de verantwoordelijkheid voor hoe mannen met hun hormonen opgaan weer bij vrouwen wordt gelegd. Geldt ook voor de burkini, de niet-christelijke pendant van deze outfit.

  Badkleding is vooral bedoeld om comfortabel te kunnen zwemmen. Boven- en onderstuk moeten ieder op hun plek blijven in geval van een bikini en je moet de kleding makkelijk aan en uit kunnen trekken zodat je ook gemakkelijk maar de wc kan. Om die laatste reden zou ik jonge meisjes niet zo'n badpak aantrekken, je wilt kinderen niet in de verleiding brengen om vanwege het gemak maar stiekum in het water te plassen.

 11. Pff, het lijkt mij ook niets. Het lijkt me onprettig aanvoelen. Ik hou het liever bij een regulier badpak of een bikini (als ik een keer een goede bui heb). Maar zolang de vrouwen die dit uit geloofsovertuiging dit dragen omdat ze 't zelf willen zeg ik leven en laten leven.

 12. Ik kan me hier best wat bij voorstellen, voor mensen wiens huid er raar uitziet. Brandwondenslachtoffers, of psoriasis patienten. Die vinden de badseizoenen een drama, omdat ze er niet uitzien. Daar zou dit mogelijk een oplossing voor zijn. Dan is het mooi dat er is, want het ziet er nog best aardig uit.
  En voor degenen die hun religie zo interpreteren dat ze vinden dat dames het sterke geslacht zijn en die het zwakke geslacht niet moeten verleiden, tja. Hun hoofden kan ik niet veranderen en het is niet lastig voor mij noch gevaarlijk voor iemand. Dus laat ze leven, idd.

  • Het is inderdaad goed dat het een optie is. Maar toch denk ik dat je met dergelijke badkleding nog steeds veel blikken te verduren krijgt. Gewoon omdat het niet de norm is...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder