Reacties

Kinky Knickers in Nederland? — 24 reacties

 1. Wat een geweldig initiatief. Ik zou het er met liefde voor betalen, als ik ze leuk vind tenminste, want alleen maar kopen en dan niet aan willen is ook weer zonde (dat heb ik een beetje bij de meeste return to sender-spullen, ik weet niet wat ik ermee moet.)

  • Goed punt Aline! De dingen van Return to sender zijn inderdaad veel van de categorie 'hebbedingetje' oftewel de categorie die mijn oudtante benoemde als: 'Leuk spul voor wie het nodig heeft.'

 2. Wel goed bedacht. Alleen als ik ze mooi zou vinden en ze lekker zouden zitten, zou ik ze misschien kopen. Nu koop ik er 3 voor 10 euro, dus het zou wel heel fijn moeten zitten wil ik overstappen voor het goede doel.

  • Voor jou is het dus ook een stuk duurder dan je normaliter spendeert. Ik moet wel zeggen dat ik de Kinky Knickers erg leuk vind om te zien, en dat ze niet zichtbaar zijn onder kleding in de vorm VPL vind ik ook een groot pluspunt. Ik zou ze graag eens passen!

 3. Ik vind het altijd wel leuk om een goed doel te steunen door middel van de aankoop van een product (mits het wel een product is waar ik ook echt wat aan heb/ik het mooi vind). Het zou erg mooi zijn als we in Nederland ook op deze manier mensen aan het werk kunnen helpen!

 4. vroeger werden de T.en C.ate broekjes in de achterhoek gefabriceerd meende ik. Geen idee waar ze nu worden gemaakt, maar qua pasvorm zijn ze nog altijd mijn favoriet.

 5. Zeker zou ik er af en toe eentje aanschaffen vooral als ik weet dat jongeren hier mee geholpen zijn. De zware industrie en ook lichtere alles waarbij veel arbeiders nodig zijn is verhuisd naar armere landen. Dit zou goed zijn voor onze portemonnee [helemaal verkeerd gespeld, sorry], ja maar niet voor onze werkgelegenheid, niet iedereen in Nederland kan een Hbo of universitaire opleiding aan, nog maar te zwijgen over de uitbuiting ook van kinderen in de zgn. lage-lonen landen.

  • In de documentaire lijkt kwaliteit zeer belangrijk. In het begin kunnen die jongeren het nog niet zo goed, en de eerste onderbroeken werden ook allemaal afgekeurd. Die Mary Portas lijkt me ook niet een type dat het voor minder doet!

 6. Het initatief is goed, maar om meer dan 12 euro voor een onderbroek neer te tellen, ik maak ze liever zelf. Kosten niks alleen wat moeite, ben je ook van de straat.

  • Maar in het geval van de Kinky Knickers houd je met de aankoop van zo'n onderbroek wel zo'n 20 mensen aan het werk! Dat vind ik ook wat waard.

 7. Als ze lekker zitten en de pasvorm goed is(en onzichtbaar onder een broek) zou ik ze zeker kopen. Zien er leuk uit.

  Ben ik de enige die vindt dat de dubbele kruisjes in onderbroeken vaak niet op de goede plek zitten?

 8. Als het zou kunnen, zou ik het zeker doen! Meestal haal ik mijn onderbroeken lekker bij de Zeeman (niemand die ze ziet, naast vriendlief en die maakt het weinig uit wat ik aan heb, als het maar uitkan (^=^);), maar hier zou ik zeker wel over nadenken!

 9. Ik zou ze zeker kopen. Geef nu ook ongeveer 10 á 12 euro uit aan 1 onderbroek (en dan is het geen bijdrage aan het maatschappelijk belang). Bij ondergoed is de prijs meestal passend bij de kwaliteit. Ik heb vroeger ook wel goedkoop ondergoed gedragen (Hema, Wibra) maar dat lijkt vaak wegwerpondergoed Mijn onderbroeken gaan echt jaren mee.
  Tecla

 10. Bijna 13 euro voor een onderbroek? Nee. Daar koop ik er 3 voor.
  Het initiatief is bijzonder creatief maar ik heb daarbij zo het gevoel dat het een druppel in de emmer is die al veel te vol zit en dat het niet gaat helpen de situatie daar te veranderen. Ik kan wel 12,75 voor een onderbroek betalen maar gevoelsmatig koop ik daar alleen mijn schuldgevoel mee af (let wel: ik heb het hier over mijzelf, niet over andere mensen en hun beslissingen).

  Daarentegen zien de broekjes er wel leuk uit en ik kan me zo voorstellen dat sommige mannen (of vrouwen) het hun partner graag cadeau doen. :) Ik vind het wel leuk cadeau materiaal!

  • Ik herken dat gevoel, maar in dit geval zie je meteen de 8 jongeren die nu een baan hebben. En dan heb ik het nog niet eens over alle andere mensen die onderdeel zijn van het proces van het maken van Kinky Knickers. Wat dat betreft is het de moeite waard om de documentaire te kijken, want dan gaat dat gevoel van een overvolle emmer vast weg.

  • Je mag ze me wel cadeau doen hoor, maatje L en als ze klein vallen maat XL. ;) Neem ik nog meer stof af ook hihihi.

   Van dit soort projecten zijn er miljoenen. Ik zie niet in wat 1 enkele aankoop kan veranderen aan de slechte omstandigheden (overigens overal ter wereld), ik denk eerder dat het juist afhoudt van structurele veranderingen die nodig zijn in Manchester (overheidsbeleid, het weer aantrekkelijk maken van de omgeving om je als bedrijf te vestigen). Helemaal kl*te voor al die mensen zonder werk natuurlijk, maar ik zie het gewoon niet als lange termijn oplossing. Zo'n docu lijkt me leuk om te zien maar ik zie in m'n directe omgeving genoeg ellende waar ik iets in zou kunnen veranderen. Dat doe ik dan ook liever. Die 12,75 kan ik veel beter besteden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder