Vieze wc’s op school

vieze wc's

Vanochtend waren de jongste twee op hun fiets gestapt en we reden net de modder van het zandpad in toen mijn jongste zoon plotseling jammerde: ‘Ik moet naar de wc!’ Maar daar was geen tijd meer voor, en dus zei ik: ‘Dat doe je dan maar op school!’
‘Maar daar is het vies!’ kwam onmiddellijk het antwoord.

Ik ga niet naar de wc op school!

Wat blijkt? Geen van beiden gaan op school ooit naar de wc als ze het enigszins kunnen vermijden, omdat de wc’s zo vies zijn. Bij de meisjes schijnt het niet zo erg te zijn, maar de jongens wc’s zijn blijkbaar echt smerig. Mijn advies om de wc-bril dan eerst maar even schoon te maken met toiletpapier werd met weinig enthousiasme ontvangen.

Toiletten op middelbare school ook vies

‘s Avonds bij het avondeten hield ik een kleine poll onder de oudere kinderen die een middelbare school bezoeken. Mijn oudste zoon die naar het speciaal onderwijs wist helaas zelfs te vertellen dat vorig jaar een kind met poep op de muren van de wc had ‘getekend’. Dat de wc’s op de middelbare school van mijn dochters gewoon smerig zijn, was toen eigenlijk een opluchting.

Waarom worden wc’s op school niet dagelijks schoongemaakt?

Maar wat ik me nu afvraag is dit: waarom worden toiletten op school eigenlijk niet dagelijks schoongemaakt?! Dat lijkt me toch één van de eerste vereisten naast goed onderwijs. Zou daar geen geld voor zijn? Of weigeren schoonmakers tegenwoordig om wc’s schoon te maken? En wiens verantwoordelijkheid zijn schone toiletten? Het onderwijzend personeel? De ouders?

Leestips

Hoe zijn de wc’s op de scholen van jullie kinderen?

26 Comments

 1. wen370
  • tio
 2. VeggieMo
 3. Dreadlocks
 4. Simone
  • Simone
 5. K
 6. Liesbeth
 7. K
 8. K
 9. wilma
 10. Johmar
 11. Ipie
 12. wilma

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh