Reacties

Harde lenzen ervaring: wennen aan harde lenzen mislukt : ( — 34 reacties

 1. Ik draag al jarenlang zachte zuurstofdoorlatende lenzen, ook ooit begonnen met harde lenzen. Maar zoals je al zegt zo'n vuiltje in je oog is geen pretje dus daarom overgestapt naar zachte lenzen.
  Ik ben jarenlang klant geweest bij optiek Evers , goede service en ook een optometrist in huis, en in de uitverkoop niet duurder dan een Hans Anders of Specsavers.
  Sinds 2 jaar vergoed mijn zorgverzekeraat alleen maar de goedkope opticiens en ben ik genoodzaakt om daar naar toe te gaan.
  Ik vind het vreselijk, slechte service en slecht personeel.
  Mijn dochter die ook brildragens is gaat voor het opmeten eerst altijd naar de oogkliniek van zonnestraal omdat ik het personeel van Specsavers en Pearle slecht vind en het niet vertrouw.
  Hans Anders ook geweest voor het opmeten van mijn ogen en vond ik ook slecht.
  Ik hoop dat je lenzen goed bevallen.

  Groet Thea

  • Evers ken ik wel! Wat zuur voor zo'n winkel eigenlijk dat zorgverzekeraars de ketens vergoeden en hen niet… Het zal toch al niet makkelijk zijn om je staande te houden tegen zulke giganten, en zo'n zorgverzekeraar maakt het dan nog erger!

   Egbers in Varsseveld is denk ik goed te vergelijken met Evers.

 2. ben 30 en draag al ruim 20 jaar harde lenzen, vanwege een scheve oogbolling komen zachte lenzen niet in aanmerking!! 375 euro is echt een lachertje kan ik je vertellen dus geniet er maar van! en tja ik draag ook liever een bril vanwege alle vuiltjes e.d. maar dat is niet opgewassen tegen het aantal procenten zicht dat ik meer heb als ik lenzen draag! suc6 ermee.. je zult moeten wennen maar je kunt het!

 3. Ik draag al mijn hele leven een bril. Ben ook niet anders gewend en vind het idee om iets op mijn oog te zetten echt eng ;) En ik zie mijn bril ook als een fashion-statement. Zou me heel kaal voelen zonder :)

 4. Ik zweer bij de bril.
  Heb nooit lenzen gewild.
  Ik zie er leuker uit met bril.
  Het is ook makkelijker.
  Ik heb mn bril nl niet de hele dag op.
  De helft van de tijd hangt ie bovenop mijn hoofd.
  Voor dichtbij zien moet ie echt af.
  En lenzen iedere keer in en uit doen is mij te lastig.

  Waar ik me wel aan erger is dat alle opticiens opeens overgaan op ontspiegeld glas.
  Ik wil dat absoluut niet omdat ik daar niet goed door kan zien.
  En nu moet ik extra gaan betalen voor NIET ontspiegeld glas.
  Het is toch van de zotte dat ik moet gaan betalen om iets niet te krijgen.

 5. Ik ben 48 en draag sinds mijn 15e harde lenzen. Mijn laatste paar kostte vorig jaar 425 euro. Ik doe gemiddeld 5 jaar met een paar lenzen. Omdat ik nu ook een leesbril nodig heb en het lastig vind om steeds om een bril te moeten zoeken, draag ik sinds kort op mijn werk een bril op sterkte met dus een leesgedeelte er in. Deze bril kostte 870 euro. Voordeel van lenzen vind ik dat je eenzonnebril op kunt en dat je ookbij slecht weer goed kunt zien. Voordeel van een bril in mijn geval is dus dat ik kan kijken en lezen.

 6. EUR 375,00 voor lenzen die 4 jaar meegaan duurder dan een bril. Dat lijkt me sterk. De meeste mensen kopen elke twee jaar een nieuwe bril en dan ben je zo meer kwijt.

  • Ik ga er daarbij vanuit dat je met een bril ook wel vier jaar doet. Mijn huidige bril kostte zo'n 235 euro. Maar het is inderdaad verleidelijk om regelmatig van bril te wisselen, en dan zijn lenzen natuurlijk wel goedkoper.

 7. Al heel wat soorten geprobeerd, maar ik krijg altijd rode en waterige ogen van alle soorten lenzen. En een bril glijdt altijd snel af doordat ik snel transpireer en het geeft daardoor ook smetplekjes op mijn neus. Ik draag dus alleen een bril met autorijden en tv kijken en uit ijdelheid als het nodig is mijn zachte maandlenzen. En van de week in de bios met een 3d film waren de lenzen ook wel even handiger dan een bril. Maar het liefst ben ik dus naturel en hoop toch ook ooit mijn ogen te kunnen laten laseren!

  • Ja, laseren lijkt toch wel de ultieme oplossing!

   Hoewel de optometrist zaterdag tegen mij zei dat veel mensen zich er op verkijken. Want je lost weliswaar het probleem tijdelijk op, maar rond de 45 veranderen je ogen vervolgens opnieuw en heb je een leesbril nodig. Volgens hem moeten veel mensen die hun ogen hebben laten laseren dan alsnog weer aan een (lees)bril.

 8. uiteindelijk is laseren waarschijnlijk toch goedkoper omdat je dan helemaal niet meer hoeft. Het is 1 malig. Die lenzen moet je toch om de zoveel tijd vervangen.

  Zelf zweer ik bij de bril. Ik heb ze in allerlei kleuren en zal dan ook altijd kiezen voor een bij mijn outfit van die dag passend exemplaar. Ik koop ze in de uitverkoop, dan zijn ze net zo duur als een mooi paar DocMartens.

  • Williemien, nu ben ik nieuwsgierig: hoeveel brillen heb je dan?

   Ik herinner me dat Hans Anders (?) ooit een reclame had voor monturen waarbij je de glazen heel makkelijk kon wisselen, zodat je iedere dag een andere kleur montuur kon dragen.

 9. zachte lenzen, al sinds mijn 18e! (en ik ben er nu 52...) de laatste paar jaar heb ik bij mijn lenzen ook wel een leesbril nodig (als het donker is of hééél klein gedrukt of geschreven, daarbuiten gaat het prima zonder leesbril).

  merk wel dat ik nu af en toe (2 dagen per week en 's avonds) terug mijn bril opzet, meer uit schrik dat lenzen op lange termijn misschien toch slecht zijn voor de ogen, al heb ik nu nergens last van, en ook amper vaatgroei.
  Ik heb me overigens een mooi hip brilletje van Eyewitness cadeau gedaan vorig jaar en die zet ik ook overdag met plezier op omdat ie zo leuk is.

 10. Ik heb harde lenzen, maar meestal draag ik een bril. Mijn oogafwijking is te groot voor zachte lenzen. De harde lenzen verdraag ik niet meer zo goed want ik heb de laatste jaren vaker last van droge ogen.
  Ik vind lenzen bij mij leuker staan, al verdoezelt een bril wel heel leuk wat rimpeltjes en evt. wallen/donkere kringen.
  Ik merk dat ik naar een leesbril ga. In de winter met minder licht heb ik er geen last van. In de zomer zet ik regelmatig een oude bril op als ik achter de computer zit of aan het lezen ben.

  PS
  Ik heb een ander emailadres en gebruik nu ook de naam waarmee ik opgroeide. Verder dus gewoon nog VeggieMo

  • Ik begreep ook van mijn optometrist dat harde lenzen meer kunnen corrigeren: vandaar ook dat ze geschikter zijn voor bepaalde oogafwijkingen.

   Net als jij heb ik ook het gevoel dat lenzen leuker staan dan een bril, hoewel een bril inderdaad wel het een en ander camoufleert.

 11. Ik ben brildragend vanaf m'n 6E en ben nooit overgegaan op lenzen. Ik doe een jaar of 4,5 met mijn bril, ga nooit naar een van de goedkope keten en betaal voor een montuur naar mijn zin incl multifocale glazen tussen de 800 en 1000 euro. Dus in mijn geval is een bril wel duurder.

 12. Ik draag al 25 jaar harde lenzen. Voor deze betaalde ik begin 2008 350 euro. Ongeveer de helft daarvan betaalt mijn verzekering. Ik koop nu binnenkort weer nieuwe. Dit jaar krijg ik max 200 terug van de verzekering.

 13. Ik heb een jaar geleden mijn ogen laten laseren (zie mijn blog hierover van 23 februari jl.) en ik vind het 't beste wat ik ooit heb kunnen doen. Het is veel geld maar dat kost een bril en/of lenzen ook, zeker als je om de zoveel jaar een nieuw model wilt.

  • Oh, dat ga ik gauw lezen Josine! Interessant! Overigens schijnt dat een veelgehoorde reactie te zijn van mensen die de stap van laseren hebben gewaagd: dat het het beste is wat ze ooit hebben gedaan!

 14. Ik begon met een bril, daarna harde lenzen, daarna zachte lenzen en nu zijn mijn ogen gelaserd! Nadeel van harde lenzen: mijn ogen werden er erg droog van en met paardrijden (=stof) was het pijnlijk. Zachte lenzen waren prima. Ik heb trouwens een hele duidelijke training gehad in het inbrengen en eruit halen van de lenzen (ik was altijd bij de Pearle). Als de lens als een klokje naar buiten staat, moet je ze omdraaien.
  Op de lange termijn is laseren trouwens wel goedkoper. Maar dit is ook afhankelijk van de sterkte en je leeftijd.
  Mariska

 15. Vanaf 2,5 jaar een bril, vanaf mijn 15e harde zuurstof doorlatende lenzen (op aanraden van de oogarts: veel meer zicht en geen beslagen glazen meer) en nu op mijn 44e zachte lenzen, omdat mijn ogen droger werden en de vorige lenzen niet meer lekker droegen. Ik vind het wel een heel ander verhaal: eerst voelde de zachte lenzen aan als zuignapjes en inzetten en eruit halen kostte wel wat gewenning, maar het bevalt steeds beter. Heb nu wel een bril nodig om de eerste zachte lens in te zetten (Specsavers heeft zo'n actie) en de instructie was ook geen overbodige luxe, maar het gaat steeds beter. Ik heb de premium
  lenzen onlangs gedurende 14 uur probleemloos gedragen dus ik denk dat ik ermee doorga. Voel me langzamerhand zelf een visueel specialist!

  • Zachte lenzen zijn inderdaad compleet anders dan harde. Ik vind ze ook lastiger om in te doen, en weer uit te halen. Maar qua draagcomfort vind ik ze veel fijner.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder