Reacties

Neussprays bij verkoudheid bij mij — 14 reacties

 1. Hier in huis komen die dingen er niet in. Ze veroorzaken zo veel paniek dat de tranen de neuzen wel doet ontstoppen. Hoef ik alleen het flesje maar voor omhoog te houden.
  Daarbij hebben we er heel erg weinig last van.

 2. Hier gebruiken we het ook niet. Heb het wel eens in huis gehaald voor mijn kinderen maar die kregen er bloedneuzen van. Daarna nooit meer gebruikt. Zelf vindt ik stomen wel fijn en de kinderen laat ik "stomen" als ze in bad zitten door de douche op de hete stand aan te zetten (we hebben een aparte douche en bad natuurlijk). Daarna insmeren met dampo.
  Ingrid

  • Dat klinkt niet zo goed, bloedneuzen! Ik kan me voorstellen dat je het dan niet meer gebruikt. Douchen helpt bij mij ook wel eventjes. Dampo doet bij mij helaas weer niks.

 3. Nee,zelf gebruik ik nooit neusspray, ik vind slapen met dichte neus geen probleem , ik adem gewoon door mijn mond.
  Wel gebruiken we het voor onze jongste zoon, die nogal vaak wat benauwd is, en puffend( met pufjes dus) door het leven gaat, maar dan de zoutplossing.(advies KA)

 4. Ik heb 1 keer neusspray gebruikt. Ik was toen zo extreem verkouden dat ik echt niet meer kon functioneren en ik ging net op mijn nieuwe werk beginnen. Het hielp supergoed, heb het twee keer gebruikt en daarna was het ook gewoon echt helemaal over... Terwijl ik daarvoor echt vreselijk veel last ervan had!

  • Ik vind ook dat je je van zo'n neusspray meteen beter voelt. Het feit dat je neus weer open is, helpt enorm. En ik kan me voorstellen dat je je bij een nieuwe baan niet kunt veroorloven zo duf als een konijn te zijn.

 5. Ik gebruik het ook alleen als ik echt heel erg verkouden ben, één neusgat. Ben ooit ook verslaafd geweest eraan - gelukkig bleef op dat moment mijn ex net zo lang 'zeuren' tot ik ook echt stopte, want bij mij hielp op dat moment echt alleen cold turkey gaan. Ik merk nu al dat mijn slijmvliezen het veel minder gewend zijn; nu gebruik ik het een keer, en daarna kan ik het zo weer dagen/weken/maanden laten staan zonder ergens last van te hebben. Toen kon ik nauwelijks een paar uur zonder, en ik raakte al bijna in paniek als ik ergens heen moest en ik had het niet bij me =O

 6. Ook bij mij extreme bloedneuzen. De KNO arts wist mij te melden dat een deel van zijn patienten veroorzaakt werd door te veelvuldig gebruik van dit soort sprays. Dus dan maar gewoon ouderwets stomen

 7. Ik gebruik een neti pot met lauw zout water.... werkt perfect... ooit een neusspray gebruikt en de binnenkant van mijn neus verbrandde bijna.... zoooo scherp... niet fijn

 8. Ik vind het niet kies om medisch advies te geven in de gebiedende wijs als je daarvoor niet bent opgeleid (zoals arts of apotheker). Volwassenen bevelen een kinderdosering te gebruiken kan ertoe leiden dat er onderbehandeld wordt en mensen dus niet van hun klachten af komen. Overweeg eens een medische disclaimer te gebruiken of beschrijf het als je eigen aanpak of ervaring.

  • Wie geeft er medisch advies?

   Voor het geval je mij bedoelt: deze post berust alleen maar op mijn persoonlijke ervaringen, en ik ben geen arts.

 9. Goed dat je hier aandacht aan besteed. Ik weet dat veel mensen hier last van hebben maar veel mensen die ik spreek denken dat ze 1 van de weinigen zijn. En nog bedankt voor de verwijzing naar mijn site!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>