Reacties

Vicks VapoRub ervaringen + handige gebruikstips — 60 reacties

 1. Mijn schoonfamilie zweert hierbij. Maar al deze trucs kende ik nog niet! Gelukkig nog geen kots of honden pis acties hier gehad haha, hoop dat t zo blijft.

  Liefs, Eva

 2. LOL het komt wel een beetje in de buurt van een algemeen wondermiddel als ik het zo allemaal lees..

  Zo van: 'doen. je geraniums het slecht? Heb je buikpijn, of wordt je was niet schoon? Gebruik vapo rub!'

 3. Ik kende eigenlijk alleen die tip om het onder de voeten te smeren. Of het echt helpt? Geen idee! Maar mijn moeder heeft het dochterlief aangeleerd, dus als ze verkouden is dan moet het onder de voeten en dan sokjes aan.

 4. Persoonlijk heb ik er niet heel veel mee, ik heb gewoon niet zo het idee dat het erg veel helpt bij waar je het voor koopt, hoest en benauwdheid.
  Neusdruppels/spray en stomen met zout of kamille thee vind ik beter werken.
  En voor al die andere dingen zou ik het dan ook al niet snel gebruiken :-)

  • Ik heb ook nooit het idee dat mijn hoest verdwijnt zoals in de reclame. Maar toch gebruik ik het, vanwege het idéé dat het helpt. En als het niet helpt bij hoest en benauwdheid is het eigenlijk juist extra slim om het voor die andere dingen te gebruiken ; )

  • Als je een dichte neus hebt, kun je volgens hem het beste neusdruppels gebruiken. Bijvoorbeeld die van Kruidvat eigen merk. Volgens hem werkt Vicks prima maar kun je ook gewoon hoestdrank nemen. Ik weet zo niet wat goedkoper is maar hij zou het in ieder geval niet snel kopen. Heb het even gecheckt ;-). Hij gebruikt niks voor hoesten omdat dit vanzelf weer over gaat.

 5. Van mijn pedicure kreeg ik het advies het op mijn kalknagel te smeren elke dag en nu na 1 jaar is die inderdaad vrijwel genezen. Je moet wel geduldig zijn en volhouden.

  • Ik gebruik de Vicks Vaporub nu een paar maanden en de kalknagel van een grote teen is al bijna helemaal uitgegroeid tot een gezonde nagel. Ik ben drie jaar bezig geweest met zo ongeveer alle anti-kalknagelsmeerseltjes tot de duurste aan toe, maar niets hielp afdoende. Dit is wat mij betreft het beste anti kalknagelmiddel. Eén keer daags insmeren en een pleister of iets dergelijks gebruiken om het af te dekken. Voordat je een nieuw laagje opbrengt, even met een in azijn gedrenkt watje je kalknagel reinigen. Houdt de nagel zo veel mogelijk droog, want schimmels zijn gek op vocht.

 6. Ik ben niet zo modern ;-) Ik zweer gewoon bij Dampo voor verkoudheidsgerelateerd gebruik... Voor allerlei ander gebruik (hoofdpijn e.d.) gebruik ik Tijgerbalsem van de Toko - is volgens mij aanzienlijk goedkoper, en stinkt net zo ;-)

 7. Bij de kinderen smeer ik vaak vicks of luuf op als ze verkouden zijn. Het helpt goed om 's nachts de neusjes open te houden. Maar dat doe ik eigenlijk alleen als ze klein zijn. Als ze groter worden vinden ze het erg stinken.
  De andere tips heb ik nooit gebruikt en kende ik ook niet allemaal.
  Ik heb het wel gebruikt om te stomen. Manlief heeft vanmorgen nog met zijn hoofd boven een stomende kom gezeten. Dat werkt goed bij verkoudheid als het hoog erg vast zit en je hoofdpijn hebt.

  • Dit truc heb ik ook wel eens geprobeerd Chris. Maar één keer was ik al een tijdje verkouden en was mijn neus erg schraal. En toen deed dat zo'n pijn dat de tranen me in de ogen sprongen!

 8. Bij een verstopte neus zet ik altijd een gesnipperd uitje naast het bed. Het helpt om de neus vrij te houden zodat je geen droge keel krijgt van door de mond ademen, waardoor je weer minder last hebt van je keel.

  • Net als de Vicks VapoRub helpt die ui bij mij niet. Wel stinkt de hele kamer er naar. Hoewel ik dat meestal dan niet meer kan ruiken. Dat is dan weer een voordeel!

  • Die ken ik van die CSI achtige tv-series. Daar zag ik die truc een keer toen ze een lijk gingen onderzoeken dat er al maanden had gelegen.

 9. Jarenlang een schimmelnagel gehad, Ik weet niet hoeveel geld uitgegeven aan al die wondermiddeltjes, sokken netjes op 70 gradengewassen, schoenen behandeld met speciale poeder, maar de jeuk en de schimmel gingen niet weg. Ten einde raad Vicks eropgesmeerd, omdat ik die tip las en binnen een week van de jeuk af. Ik heb nu ook goede hoop voor de schimmelnagel... Ben er nu een maand of drie mee bezig, en het lijkt eruit te groeien.

  • Wat geweldig dat het helpt Andrea! En het is ook nog een vrij natuurlijk niet al te duur middel. Bedankt dat je je positieve ervaring deelt. Wellicht betekent dit voor anderen ook het einde van hun schimmelnagels!

 10. Ik had een jaar last van een vreemde kleur nagel op beide grote tenen. Wat uiteindelijk een schimmelnagels bleek te zijn. Na op Google gevonden te hebben dat Vicks misschien zou kunnen helpen ben ik (anderhalve maand geleden) begonnen met smeren. Het lag sowieso al in mijn nachtkastje :)

  Na 3 dagen was de lelijke witte kleur al verdwenen. Nu is het ietsjes donkerder roze dan de rest van de nagel en groeit het er langzaam uit.

  Echt een aanrader voor schimmelnagels!

 11. Gisteren hoorde ik dat je vicks vapo rub ook voor eczeem kan gebruiken. Mijn vriendin had het bij haar dochter geprobeerd en zo waar het hielp!! Ik ga het nu zelf ook maar eens proberen.

 12. Eigenlijk gewoon een wondermiddel, al jaren hopeloos onderschat;-). Maar het na het scheren gebruiken? Dat zou ik eens moeten testen, maar volgens mij voelt het dan net als pure alcohol na het scheren opbrengen. Maar ik ga het testen.

 13. Ik had geen idee dat ze bij Kruidvat gewoon een budgetversie hadden! Ik heb 'm zelf niet in huis - en ook al zeker 15 jaar niet meer gebruikt, maar ik kan me het gevoel en de geur nog exact voor de geest halen. Toch bijzonder hoe dat werkt.

 14. Onze Indische familie zweert bij Vicks en gebruikt het inderdaad voor van alles! Ik gebruik het sowieso steevast bij kleine brandwondjes. Het haalt de 'brand' er direct uit. Echt fijn voor deze kokende mama! ;)

 15. Als het echt helpt tegen muggen, ga ik deze zomer mezelf elke nacht in de vicks-lucht leggen. Hoe fijn zou het zijn als er eindelijk eens iets echt zou werken.

 16. Ik zou het maar niet gebruiken als de hond of kat iets in huis doen, want dan weet ik zeker dat het fout gaat. Daar zijn andere middelen voor.

  Love As always
  Dimario

 17. Ik vraag me altijd af hoe mensen die ongebruikelijke toepassingen verzinnen. Dat vind ik altijd best lollig. Ikzelf zou niet snel denken ‘Kom! Ik zal eens Vicks op mijn voeten smeren’

 18. Zou het ook helpen tegen oorsmeer, zie constant die reclame over verwijderen van oorsmeer voorbijkomen, lijkt wel een stuk Maggi blokje.
  Maar Vicks vind ik lekker ruiken, ik gebruik Chinese Olie, helaas is die niet overal te koop. Doe het altijd in water en dan onder een theelichtje of in een waterbakje aan de verwarming.

 19. hier is de ervaring dat het potje niet in huis komt haha , ik kan zo niet tegen de lucht en heb astma en zodra het potje al boven op gemaakt word en ik zit beneden krijg ik het spaans benauwd

 20. Ik weet nog wel dat mijn moeder dat vroeger op mijn borst smeerde als ik aan het hoesten was. Zelf hebben we het niet in huis, maar misschien toch eens een keertje kopen nu ik weet dat het ook voor andere dingen nuttig kan zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>