Vicks VapoRub: handige gebruikstips

Gepost February 25, 2015 in Huishoudelijke tips / 32 Comments

vicks vaporub gebruikstipsIn mijn nachtkastje ligt een potje Vicks VapoRub. Dat haal ik te voorschijn als een gezinslid last heeft van vastzittende hoest. In de reclame van Vicks Vaporub zíe je het slijm meteen oplossen. Zelf heb ik helemaal niet het idee dat het zo veel helpt. Maar baat het niet, het schaadt ook niet.

En daarbij, je kunt Vicks VapoRub ook voor andere dingen gebruiken ontdekte ik!

Vicks VapoRub: gebruikstips

 1. Er zijn mensen die zweren dat Vicks VapoRub onder je voeten smeren, en vervolgens een paar warme sokken aantrekken, helpt tegen hoesten!
 2. Met stip op nummer 1: Vicks VapoRub helpt tegen muggen. Smeer wat Vicks Vaporub op je wangen en armen, en de muggen vinden dat je stinkt.
 3. Heb je een kat die het leuk vindt om de nagels te scherpen aan je meubilair? Doe er een beetje Vicks Vaporub op. Net als muggen vinden katten dat het stinkt.
 4. Hoofdpijn? Doe een beetje Vicks VapoRub op je voorhoofd en op je slapen.
 5. Heb je een wondje aan je hand? Of een splinter? Een beetje Vicks VapoRub bevordert de genezing. En het voorkomt ook nog een infectie.
 6. Vicks VapoRub zou ook helpen bij voetschimmel.
 7. Heb je een hond die binnen graag een plasje doet om zijn terrein te markeren? Doe op die plek een beetje Vicks VapoRub. Dan denkt de hond: ‘Oh, dat gebied is al van iemand anders.’
 8. Vicks VapoRub zou ook helpen tegen zwangerschapsstriemen! Ik heb dit niet geprobeerd, want ik vind ze niet erg. Maar je weet maar nooit!
 9. Heeft er iemand in huis overgeven en moet je het opruimen? Maar ga je daardoor zelf bijna over je nek? Doe een beetje Vicks VapoRub onder je neus. De geur is zo sterk dat het de geur van het braaksel overheerst!

Wat zit er eigenlijk in Vicks VapoRub?

De belangrijkste ingrediënten van Vicks VapoRrub zijn:

 • Eucalyptus
 • Menthol
 • Kamfer

Deze drie ingrediënten werken ontstekingsremmend en ontsmettend.

Lees ook over Badedas ontstekingsremmend?

Gebruik jij Vicks VapoRub? En heb je nog aanvullende tips voor alternatieve gebruiksmogelijkheden?


32 responses to “Vicks VapoRub: handige gebruikstips

 1. Mijn schoonfamilie zweert hierbij. Maar al deze trucs kende ik nog niet! Gelukkig nog geen kots of honden pis acties hier gehad haha, hoop dat t zo blijft.

  Liefs, Eva

 2. LOL het komt wel een beetje in de buurt van een algemeen wondermiddel als ik het zo allemaal lees..

  Zo van: ‘doen. je geraniums het slecht? Heb je buikpijn, of wordt je was niet schoon? Gebruik vapo rub!’

 3. Ik kende eigenlijk alleen die tip om het onder de voeten te smeren. Of het echt helpt? Geen idee! Maar mijn moeder heeft het dochterlief aangeleerd, dus als ze verkouden is dan moet het onder de voeten en dan sokjes aan.

 4. Ik gebruik voor Tobias Luuf, dat is Vicks Vaporub, maar dan voor baby’s. En ik smeer het inderdaad altijd onder zijn voetjes. Of het helpt? Ik weet het eigenlijk niet eens 😛

 5. Persoonlijk heb ik er niet heel veel mee, ik heb gewoon niet zo het idee dat het erg veel helpt bij waar je het voor koopt, hoest en benauwdheid.
  Neusdruppels/spray en stomen met zout of kamille thee vind ik beter werken.
  En voor al die andere dingen zou ik het dan ook al niet snel gebruiken 🙂

  • Ik heb ook nooit het idee dat mijn hoest verdwijnt zoals in de reclame. Maar toch gebruik ik het, vanwege het idéé dat het helpt. En als het niet helpt bij hoest en benauwdheid is het eigenlijk juist extra slim om het voor die andere dingen te gebruiken ; )

   • Als je een dichte neus hebt, kun je volgens hem het beste neusdruppels gebruiken. Bijvoorbeeld die van Kruidvat eigen merk. Volgens hem werkt Vicks prima maar kun je ook gewoon hoestdrank nemen. Ik weet zo niet wat goedkoper is maar hij zou het in ieder geval niet snel kopen. Heb het even gecheckt ;-). Hij gebruikt niks voor hoesten omdat dit vanzelf weer over gaat.

 6. Lot

  Van mijn pedicure kreeg ik het advies het op mijn kalknagel te smeren elke dag en nu na 1 jaar is die inderdaad vrijwel genezen. Je moet wel geduldig zijn en volhouden.

  • Hans

   Ik gebruik de Vicks Vaporub nu een paar maanden en de kalknagel van een grote teen is al bijna helemaal uitgegroeid tot een gezonde nagel. Ik ben drie jaar bezig geweest met zo ongeveer alle anti-kalknagelsmeerseltjes tot de duurste aan toe, maar niets hielp afdoende. Dit is wat mij betreft het beste anti kalknagelmiddel. Eén keer daags insmeren en een pleister of iets dergelijks gebruiken om het af te dekken. Voordat je een nieuw laagje opbrengt, even met een in azijn gedrenkt watje je kalknagel reinigen. Houdt de nagel zo veel mogelijk droog, want schimmels zijn gek op vocht.

 7. "Hanneke"

  Ik ben niet zo modern 😉 Ik zweer gewoon bij Dampo voor verkoudheidsgerelateerd gebruik… Voor allerlei ander gebruik (hoofdpijn e.d.) gebruik ik Tijgerbalsem van de Toko – is volgens mij aanzienlijk goedkoper, en stinkt net zo 😉

 8. grietje

  Bij de kinderen smeer ik vaak vicks of luuf op als ze verkouden zijn. Het helpt goed om ‘s nachts de neusjes open te houden. Maar dat doe ik eigenlijk alleen als ze klein zijn. Als ze groter worden vinden ze het erg stinken.
  De andere tips heb ik nooit gebruikt en kende ik ook niet allemaal.
  Ik heb het wel gebruikt om te stomen. Manlief heeft vanmorgen nog met zijn hoofd boven een stomende kom gezeten. Dat werkt goed bij verkoudheid als het hoog erg vast zit en je hoofdpijn hebt.

 9. chris

  Ik smeer ‘s nachts een beetje Vaporub onderin mijn neus als hij heel erg verstopt zit.
  Dat helpt een heel klein beetje…
  Groetjes!

  • Dit truc heb ik ook wel eens geprobeerd Chris. Maar één keer was ik al een tijdje verkouden en was mijn neus erg schraal. En toen deed dat zo’n pijn dat de tranen me in de ogen sprongen!

 10. Auti Mam

  Bij een verstopte neus zet ik altijd een gesnipperd uitje naast het bed. Het helpt om de neus vrij te houden zodat je geen droge keel krijgt van door de mond ademen, waardoor je weer minder last hebt van je keel.

 11. Andrea

  Jarenlang een schimmelnagel gehad, Ik weet niet hoeveel geld uitgegeven aan al die wondermiddeltjes, sokken netjes op 70 gradengewassen, schoenen behandeld met speciale poeder, maar de jeuk en de schimmel gingen niet weg. Ten einde raad Vicks eropgesmeerd, omdat ik die tip las en binnen een week van de jeuk af. Ik heb nu ook goede hoop voor de schimmelnagel… Ben er nu een maand of drie mee bezig, en het lijkt eruit te groeien.

  • Wat geweldig dat het helpt Andrea! En het is ook nog een vrij natuurlijk niet al te duur middel. Bedankt dat je je positieve ervaring deelt. Wellicht betekent dit voor anderen ook het einde van hun schimmelnagels!

 12. Ik had een jaar last van een vreemde kleur nagel op beide grote tenen. Wat uiteindelijk een schimmelnagels bleek te zijn. Na op Google gevonden te hebben dat Vicks misschien zou kunnen helpen ben ik (anderhalve maand geleden) begonnen met smeren. Het lag sowieso al in mijn nachtkastje 🙂

  Na 3 dagen was de lelijke witte kleur al verdwenen. Nu is het ietsjes donkerder roze dan de rest van de nagel en groeit het er langzaam uit.

  Echt een aanrader voor schimmelnagels!

 13. Anja

  Gisteren hoorde ik dat je vicks vapo rub ook voor eczeem kan gebruiken. Mijn vriendin had het bij haar dochter geprobeerd en zo waar het hielp!! Ik ga het nu zelf ook maar eens proberen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.