Reacties

Badedas ontstekingsremmend en genezend? — 38 reacties

 1. Nooit geweten dat dat ontstekingsremmend zou werken. Ken het merk wel van vroeger maar uit ecologische overwegingen en om plastiekarm te kopen, gebruiken wij al een hele tijd natuurlijke blokken zeep. En daar stappen we niet meer van af. :-)

 2. Ik lees vaak mee op een forum en daar wordt het ook regelmatig genoemd met goede resultaten.
  Ik heb het zelf nog niet gebruikt.
  Wel een ander "oud" merk. Atrix dat gebruiken we voor brandwondjes en kloven, voor ons een wondermiddel

 3. Vroeger werden wij als kind in de Badedas gezet als we ons niet lekker voelden. Het had een soort placebo effect. Je voelde je meteen wat beter. Als ik Badedas ruik, geeft me dat nog steeds een prettig gevoel van vertroeteld worden.

 4. Ik moest er jaren geleden een week lang 2x daags in het ziekenhuis in zitten na het openen van een groot abces.

  Jammer dat de Classic niet in douchegel versie te koop is (heb ik tenminste nooit gevonden) want ik vind de geur heerlijk.

 5. Jij schrijft echt van die interessante dingen. Nooit gebruikt als medicinaal middel. Wel Biotex vroeger. Ik had vaak ontstekingen naast mijn nagels. Net zo lang in de hete biotext tot het openbarstte...

 6. Ik woon op een steenworp afstand van Duitsland en kocht daar een aantal jaren geleden twee dozen met Badedas Classic. Die waren in de aanbieding voor € 1,99 per fles. Vandaar dus deze voorraad. Ik douche en was mijn haren ermee. In die paar jaar tijd is mijn haar volledig grijs geworden. Ik vraag me af of dat door de Badedas komt.

 7. Heb je al eens een flinke afwas met de hand gedaan? Die handen dat is maceratie. Oftewel de huid van de wond en rond de wond wordt zacht. Dat is handig als je een splinter hebt en voor de rest is het dus nergens goed voor.

 8. Ik heb het aangeraden gekregen door de verloskundige. Tweemaal daags de hechtingen weken (max 5 minuten).
  Zoon heeft een paar maal een flinke uitschuiver met zijn brommer gemaakt, en heeft de wonden toen ook mogen weken. Met toestemming van de arts-assistent van de eerste hulp. Prima spul, volgens haar.

 9. Wat een verschrikkelijke reclame :) Ik ken alleen de (gele) fles douchegel. Klinkt plausibel wat je vertelt, maar ik zou het zelf niet zo heel makkelijk uitproberen. tikje spannend. Al moet ik zeggen dat ik hierboven veel reacties zie die het ondersteunen. Afijn, ik had er nog niet van gehoord.

 10. Mij doet het denken aan mijn jeugd. Mijn oma had het vroeger en toen ik daar gelogeerd had vertelde ik thuis dat ik in het afwaswater had gezeten ;) Nu koop ik het zelf voor in bad, die geur is dus mijn herinnering. Jammer dat de echte classic (donkergroenfles met ronde dop) zo prijzig is en helaas nooit echt in de aanbieding. Die andere classic is toch anders.

 11. Jammer om te lezen dat er over dit product veel onzin en onwaarheden worden verspreidt. Gebruik Badedas, Biotex etc waar het voor bedoeld is, anders hadden ze dit product wel uitgebracht als medisch/wondreinigingsproduct... Er is nooit bewezen dat dit product de wondgenezing bevorderd. Er is echter wel aangetoond dat het de wondgenezing nadelig beïnvloed, zoals het verweken van de wond en zeker niet onstekingsremmend, het beïnvloed de wondgenezing negatief op cellulair niveau. Als je een wond wil schoonmaken kun je het beter met water gewoon water doen ipv wasmiddel of zeep toevoegen :)

  • Daarom staat in de post ook keurig vermeld dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor een medicinale werking of een Badedas ontstekingsremmend effect Sjaak.

   En dat de Nederlandse Vereniging van Huisartsen het gebruik van Badedas op deze manier zelfs afraadt.

  • Als er op een open wond Badedash (puur) wordt gedaan notabene door een verzorgende en het blijft branden wat kan er dan zijn misgegaan, heb jij enig idee?

  • Jeetje dat klinkt niet prettig Lydia. Omdat de Nederlandse Vereniging van Huisartsen het gebruik van Badedas op deze manier afraadt, klinkt mij dat ook niet verstandig in de oren.

   Ik zou dat niet nog een keer laten gebeuren.

 12. Ik ben in 2015 gebeten door een Pitbull en kreeg een ferme ontsteking aan mijn hand en moest van het ZH in de Badedas,dus als het zo slecht zou zijn of niet zou helpen????

 13. Veel waarheden zijn nooit wetenschappelijk bewezen, maar echt wel waar. Vooral wanneer er nooit serieus onderzoek naar gedaan is. Ook wanneer een goedkoop middel even goed of beter werkt dan een duur medicijn waar de industrie door nieuwe patenten nog veel aan kan verdienen. Badedas heb ik zelf nooit gebruikt. Maar een lekker warm bad doet wonderen. Kleine huid ongemakken verdwijnen vaak na een bad met of zonder een lekkere badschuim en je voelt je er lekker bij.

 14. Ik gebruik het alleen voor wondjes aan de voeten, werkt perfect. Het enige nadeel is dat ik er allergisch voor ben. Loop de hele tijd te niesen.

 15. Het is niet wetenschappelijk bewezen maar het werkt wel degelijk. Mits normaal gebruik. Het is niet de bedoeling dat je continue gaat weken, baden ect. Gewoon gezond gebruik en dat houdt in -> maximaal 2x daags 20 min.
  Nu kreeg ik dat advies meerdere keren onafhankelijk van medici.
  Nu ben ik een paar keer geopereerd door een gynaecoloog, deze adviseerde het. Na een bevalling door de verloskundige. En zelfs een dierenarts adviseerde het gebruikt voor bij mijn paard. Kortom.. trek je conclusie maar ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder