Reacties

Vandaag eten we 'tussen de middag' warm — 22 reacties

 1. Tussen middag warm doen wij eigenlijk nooit. Pas tegen avond gaan wij eten. Maar Ferry heeft deze week middagdienst. Dan gaat het moeilijk dat ik allen bent. Ik maakt heel eenvoudig eten voor me zelf. Mie nestje doen wij ook wel eens om te maken. Dan moet wel saus en stukjes vlees erin. Gesneden dan. Lijkt mij erg lekker weer eens om te maken.Ferry heeft drie ploegendienst. Dus moet ook rekening houden met eten.

 2. Dat snap ik. Zelf houd ik niet van warm eten tussen de middag. Bovendien zit ik ‘s middags altijd op mijn werk dus dan houdt het sowieso al op. Het schijnt wel gezonder te zijn. Omdat je dan je calorieën nog verbruikt. Ik ben meestal pas om zes uur thuis. Dan moet ik nog koken dus meestal eten we pas tegen zevenen. Best laat, vind ik.

 3. In Italie eten we eigenlijk altijd een warme lunch. Om 4 uur meestal een tussendoortje, wat we hier merenda noemen, en dan 's avonds om ongeveer half 8 nog een warme maaltijd. Het is maar wat je gewend bent. Als ik weer eens in Nederland ben vind ik het altijd verbazend dat de mensen zo vroeg eten.

 4. Wij eten 5 uur na het ontbijt. Meestal ontbijten we tussen half 8 en half 9 op dus we eten warm tussen half een en half twee. Dat doen we nadat het laatste kind op kamers ging wonen (22 jaar geleden) en het bevalt prima. Natuurlijk is het met een zaak(je) aan huis eenvoudig te doen!

 5. Ziet er best aantrekkelijk uit (behalve dan die bonen uit pot, deze dame bidt niet voor dingen uit een pot;)). Ik eet altijd 's avonds warm. Ergens tussen vijf en zeven uur, ruim gezien. Als ik tussen de middag warm eet, ben ik heel de dag uit m'n ritme ofzo. Ach ja, beetje autistisch;).

 6. Bij de lunch soep meestal en vandaag een lekkerbekje voor partner.
  Voor mij een witlofsalade met gebakken hartjes.

  Als het warm is kook ik niet anders als anders, alleen geen ovengerechten.

 7. Toen ik vroeger nog op de lagere school zat liepen we tussen de middag naar huis (500 Mtr) om warm te eten. Ook mij vader werkte op 500 Mtr van ons huis in een fabriek en fietste naar huis waar het warme eten
  klaar stond om 12.00 Uur. De school na de lagere school was te ver om tussen de middag naar huis te komen. Vreselijk vonden wij het om verplicht boterhammen tussen de middag te moeten eten. En mijn moeder had daar ook nog eens heel veel werk mee, tussen de middag warm eten samen met mijn vader en als ik, en later ook mijn broer, thuiskwamen van school zorgen dat wij direct warm te eten hadden, Dat was voor ons geen avond eten maar uitgesteld middag eten. We konden nu eenmaal niet eerder thuis zijn. en pas als dat opgeruimd was gingen mijn ouders brood eten. Na mijn schooltijd ging ik werken bij een bedrijf wat een goed bedrijfsrestaurant had, en waar ik tussen de middag altijd fatsoenlijk warm eten kocht.
  Zelfs nu me pre pensioen eten we altijd warm om 12.00 uur. Iedereen weet inmiddels dat in de ochtend hier onverwacht langskomen geen goed idee is. Dan hebben we het veel te druk met boodschappen doen, verse groenten alvast schoonmaken etc. Wat we eten is altijd hollandse kost, dus aardappelen vlees en vers zelf klaargemaakte groenten. Pasta gerechten??? Dat zijn voor ons snacks voor in de loop van de avond bij de tv, maar in onze ogen absoluut niet een warme maaltijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>