Vandaag eten we ‘tussen de middag’ warm

koken tussen de middag

Vandaag eten we ‘tussen de middag’ warm. Vroeger, toen de kinderen nog een vrije woensdagmiddag hadden, deed ik dat altijd op woensdag. Vandaag doe ik het omdat mijn jongste zoon vanaf 15 uur moet werken, en pas rond 21 uur thuis komt van zijn baantje bij het pannenkoekenhuis.

Geen culinair hoogstandje: bami met sperciebonen uit een pot

Een culinair hoogstandje is het niet: bami met sperciebonen uit een pot, en worst van neef Henk, maar door de warmte heb ik geen inspiratie en geen puf. Bovendien eten we deze week weer een keer ‘uit de kast,’ en dit had ik nog staan.

Zo krijgt hij in ieder geval toch een warme maaltijd binnen.

Hoe laat eet jij meestal?

Similar Posts

21 Comments

 1. Tussen middag warm doen wij eigenlijk nooit. Pas tegen avond gaan wij eten. Maar Ferry heeft deze week middagdienst. Dan gaat het moeilijk dat ik allen bent. Ik maakt heel eenvoudig eten voor me zelf. Mie nestje doen wij ook wel eens om te maken. Dan moet wel saus en stukjes vlees erin. Gesneden dan. Lijkt mij erg lekker weer eens om te maken.Ferry heeft drie ploegendienst. Dus moet ook rekening houden met eten.

 2. Dat snap ik. Zelf houd ik niet van warm eten tussen de middag. Bovendien zit ik ‘s middags altijd op mijn werk dus dan houdt het sowieso al op. Het schijnt wel gezonder te zijn. Omdat je dan je calorieën nog verbruikt. Ik ben meestal pas om zes uur thuis. Dan moet ik nog koken dus meestal eten we pas tegen zevenen. Best laat, vind ik.

 3. In Italie eten we eigenlijk altijd een warme lunch. Om 4 uur meestal een tussendoortje, wat we hier merenda noemen, en dan ‘s avonds om ongeveer half 8 nog een warme maaltijd. Het is maar wat je gewend bent. Als ik weer eens in Nederland ben vind ik het altijd verbazend dat de mensen zo vroeg eten.

 4. Wij eten 5 uur na het ontbijt. Meestal ontbijten we tussen half 8 en half 9 op dus we eten warm tussen half een en half twee. Dat doen we nadat het laatste kind op kamers ging wonen (22 jaar geleden) en het bevalt prima. Natuurlijk is het met een zaak(je) aan huis eenvoudig te doen!

 5. Ziet er best aantrekkelijk uit (behalve dan die bonen uit pot, deze dame bidt niet voor dingen uit een pot;)). Ik eet altijd ‘s avonds warm. Ergens tussen vijf en zeven uur, ruim gezien. Als ik tussen de middag warm eet, ben ik heel de dag uit m’n ritme ofzo. Ach ja, beetje autistisch;).

 6. Bij de lunch soep meestal en vandaag een lekkerbekje voor partner.
  Voor mij een witlofsalade met gebakken hartjes.

  Als het warm is kook ik niet anders als anders, alleen geen ovengerechten.

 7. In de zorg aten we vaak tussen de middag warm, ik vond het best prima want dan kon ik ‘s avonds mooi een broodje eten, als student, lekker goedkoop :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.