Online folders bekijken: 0 waste + toch de aanbiedingen!

Online folders bekijken

Online folders bekijken is een goede manier om op de hoogte te blijven van aanbiedingen en kortingsbonnen te krijgen.

In 2011 schreef ik daar een blogpost over.

Destijds bestond V&D nog!

Online folders bekijken als je een nee-sticker op je deur hebt

Veel mensen hebben een nee-sticker op hun voordeur, om zo de wekelijkse folderlawine te voorkomen. Niet alleen is die papierlawine slecht voor het milieu, ook is het feitelijk niet meer dan een laffe poging om je tot kopen aan te zetten.

Toch heb ik geen nee-sticker op mijn deur, en dat is omdat ik die wekelijkse lawine eigenlijk best gezellig vindt.

Kortingsbonnen/Coupons in folders

Daarnaast zitten in die folderlawines soms ook kortingsbonnen, bijvoorbeeld van het V&D restaurant LaPlace.

Mijn lievelingsbon is die van twee koppen koffie voor maar 2,80 in plaats van 5,20.

Voor mensen die interesse hebben in deze bonnen, maar een nee-sticker hebben, is hier een link waar je de bonnen gratis kunt printen: Bonnen LaPlace. (Deze link werkt niet meer)

Online folders bekijken

Wie wel de folders wil zien, maar niet het papier in huis wil, is er de optie van online folders bekijken. Zie je een leuke aanbieding, print dan in de naam van Zero Waste niet de hele folder uit, maar noteer de aanbieding op een papiertje of in je smartphone!

Filmpje van reclamefolder.nl

Hieronder zie een demonstratie en informatie reclamefolder.nl

Algemene sites met online folders

Algemene websites waarop je reclamefolders vindt, zijn: reclamefolder.nl en Voordeelmuis.nl.

Online folders bekijken van Blokker en de Hema

Hier zijn bijvoorbeeld twee links naar de folders bij Blokker en Hema. De trekpleister folder vind ik ook altijd leuk.

Online folders bekijken op je mobieltje

Dit kan ik zelf niet, want mijn mobieltje ligt meestal vergeten in mijn 'hot spot', maar voor iedereen die handig is met haar mobieltje hier een link, waarmee je een gratis app kunt downloaden die je voorziet van de nieuwste folders: app voor iPhone.

Online folders bekijken 2023

Het is jaren later, en duurzaam leven is belangrijker dan ooit. Er komen voortdurend verontrustende berichten dat als we zo doorgaan er ernstige problemen zullen ontstaan wat betreft de leefbaarheid op deze aardbol.

Op het platteland krijg je veel minder folders

Wat online folders bekijken betreft: toen wij naar het platteland verhuisden kreeg ik automatisch amper nog folders! Blijkbaar vinden ze het teveel werk om ook plattelandsbewoners van folders te voorzien. Ik moet nu dus wel gebruik maken van online folders bekijken als ik wil weten wat er in de aanbieding is.

Maar vaak kijk ik ook gewoon even op de website van een winkel of supermarkt. Bijvoorbeeld voordat ik goedkoop boodschappen ga doen, kijk ik graag even wat er in de aanbieding is bij Albert Heijn of Jumbo. Soms klik ik dan inderdaad op hun online folder, maar soms kun je de aanbiedingen ook gewoon zien.

Mijn favoriete folder blijft toch wel die van de Hema, hoewel ik de folder van Blokker ook wel leuk vindt.

Leestips

Heb jij een sticker op je voordeur om reclame te weren?
Kijk jij folders in? Waarom wel of juist niet?

*Voor de anti-reclame, en anti-affiliate mensen: dit is géén affiliate link, en ik verdien er dus niets aan als je er op klikt. Het leek me gewoon een fijne tip!

Similar Posts

17 Comments

 1. Ik heb geen sticker op de deur voor de folders. En waarom niet? Omdat ik dol op folders ben (helemaal in aanloop naar de decembermaand) ;) Ik heb zelfs de volgende tic..... ik leg de folders op volgorde van minst leuk naar leuk!

  En ik kan er ook niet tegen als de huisgenoten als eerste het pak folders open maken en gaan lezen en de boel als een verschrikkelijk stapeltje achter laten. De V&D koffiebonnen knip ik ook altijd uit voor mijn ouders want die gaan elke zaterdag winkelen.

  Januari vind ik ook altijd een folderdomper want dan zijn het er zo weinig hihi

  Groetjes Isabelle

 2. ik vind foldertjes soms ook wel handig idd geen nee sticker op mijn brievenbus.
  Maar ik vind ze wel altijd superverleidelijk, ze nodigen mij iig wel enorm uit, niet dat ik aan alle verleidingen toe geef... maar toch....

 3. Handige tips! Ik heb er nog eentje: als je specifiek naar iets op zoek bent en je wilt weten of dat in de folder stond, kun je naar http://www.voordeelmuis.nl gaan. Gewoon b.v. 'badschuim' invoeren en je krijgt alle geldige folderaanbiedingen van badschuim. Ik krijg de foldertjes nog steeds wel, maar gebruik dat eigenlijk altijd als ik iets specifieks nodig heb.

 4. Ik krijg sinds eind vorig jaar geen folders meer. Ja/nee sticker op de brievenbus.Het is alleen maar hebben, hebben, hebben. Wat een verademing. En het scheelt in oud papier, niet te zuinig. Voor de reclames zoek ik op internet.

  Groet, Bloem

 5. Heb een nee-sticker, en het scheelt kilo's papier en de nodige onrust. Voor koopjes zoek ik wel even op internet naar een folder of aktie. Koop toch meestal bio , daar krijg ik een mailtje over van wakker dier, met de aanbiedingen. Merk dat ik ook minder de stad in ga en veel meer rust in het hoofd heb. Ben eerder goedkoper uit dan duurder (minder verleidingen) en kijk tegenwoordig in winkels ook met het oog van; lekker niet nodig!

 6. Ook hier GEEN folders meer. Ik merk echt dat ik nu steeds minder de neiging heb om dingen te kopen en ben ondanks dat ik blijkbaar heel veel aanbiedingen misloop (als je de reclames moet geloven) veel goedkoper uit! Eigenlijk bekijk ik via internet alleen nog de aanbiedingen bij de supermarkten en de Hema.

 7. Wij hebben Nee/Nee stickers op de brievenbus en willen ook geen folders zien. Daar word je alleen maar hebberig van en dan koop je dingen die je helemaal niet nodig hebt.

 8. Hier wel een NEE sticker op de deur. Het scheelt in oud papier en als ik iets moet kopen dan kijk ik op internet wel of er ergens een aanbieding is. Zo kom ik ook niet in de verleiding om overbodige dingen te halen, alleen omdat ze in de aanbieding zijn :)
  Groetjes,
  Thara

 9. Ik vind de nee-sticker de beste afval-bespaar-actie van dit jaar! Het is zo fijn om niet alleen verlost te zijn van de stapel rommel, maar je wordt veel minder verleid. Ik vraag altijd rond of koekle op aanbiedingen als ik iets echt wil hebben. Op internet vind ik het vaak voordeliger! Ik kom steeds minder in de winkels en het is erg prettig en bespaart veel geld en rommel. Ik kijk soms wel eens in de online folders als ik hoorde dat er iets goedkoop te krijgen was dat ik nodig heb. Ik ben wel altijd nieuwsgierig naar de aanbiedingen van de bio-winkel als ik inlog. Gelukkig sturen ze zelden een mail. Maar bij sommige online-winkels waar ik reclame-mail van krijg, ga ik toch nog wel eens onnodig voor de bijl en koop ik iets voor de heb....

 10. hier geen stickers.. vind het altijd leuk om gezellig met een kopje thee de stapel door te bladeren.. Ik koop alleen iets uit de folders als ik het echt handig vind/ nodig heb..
  Ik ben meer een impuls inkoper als ik in de winkel zelf ben.

 11. Ik vind het heerlijk om 's avonds bij de koffie even te neuzen. Zie ik iets leuks erin? Dan leg ik de folder apart. Aan het einde van de week kijk ik die dan nog even door voor ik boodschappen ga doen en....meestal weet ik nauwelijks meer wat ik zo leuk vond en koop ik er niks meer door!

 12. Ik heb wel een nee/nee sticker op de deur. Maar de oudste 2 bezorgen folders dus ik word nog in alles voorzien. Ik vind het heerlijk om even op de bank te zitten met een fikse stapel verse folders. Vervolgens doe ik er nooit wat mee, want ik vergeet de aanbiedingen altijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.