Folders bezorgen

Mijn zoon Jan (13) is dol op computeren, en doet het liefst niets anders. Maar hij wordt daarbij hevig gehinderd door mij, zijn moeder.

Want ík ben dol op frisse buitenlucht voor kinderen, en bonjour hem dus met grote regelmaat naar buiten. Daar staat hij dan braaf, doch gelaten, te wachten tot hij weer naar binnen mag.

Maar nu doet zich een nieuwe ontwikkeling voor die ons allebei verheugt: Jan heeft namelijk een folderwijk gekregen. Híj is blij omdat hij geld verdient, en ik ben blij dat hij minstens drie uur buiten is om al die folders te bezorgen. Bovendien vind ik zo’n folderwijk getuigen van doorzettingsvermogen en wilskracht. Zo wordt mijn Jan een echte Jan de Wit!

Deze week kwam de coördinatrice langs om tekst en uitleg te geven, en twee hele grote fietstassen te bezorgen. En vandaag vanaf vier uur, mogen de folders bezorgd worden. Uiterlijk dinsdagavond moet het klaar zijn. Om er zeker van te zijn dat Jan het allemaal goed door heeft, loop ik het eerste uurtje met hem mee.

Want ik ben een moeder van Jan de Wit!

Hier heeft Jan zich via internet opgegeven als bezorger. Het duurde ongeveer drie maanden, toen kreeg hij deze wijk aangeboden. Hij verdient per keer zo’n 5,70, en daarbij komt een gewichtstoeslag. Dat is deze week zo’n 5 euro, en dus verdient hij maar liefst 10 euro. Hij sprong een gat in de lucht!

Lees ook mijn post over de Trekpleister folder.

 

 

Similar Posts

6 Comments

 1. Prima! Echt een kanjer. Doorzetten wordt het wel, zeker als het kouder wordt, maar eerst wordt het no lekker lang warmer. Maar… met oud en nieuw mag je lekker kaartjes rondbrengen, dat tikt meestal ook lekker aan!!

 2. Dochter heeft ook folders gelopen.

  echter de folders moesten hier nog ter plekke (urenlang) in elkaar gevouwen worden. Het bezorgen duurde anderhalf uur, het vouwen een heel weekend, met zijn vieren…

  Ze zaten niet in een pakketje. Als je ze door de bus deed gleden ze ook altijd weer uit elkaar. Dit heeft ze precies de opzegtermijn lang volgehouden…het was echt een vreselijk karwei…

  Ik wens je zoon meer succes. ;)

 3. Meibloempje,

  dat klinkt wel erg! Mijn zoon heeft de mazzel dat het vouwen al gedaan is, en de folders zijn handig verpakt in plastic hoezen. Ik denk dat dit het wel makkelijker maakt. We zullen het vanmiddag gaan merken!

 4. mijn zoon bezorgt ook folders en vooral het geld wat hij ophaalt met de feestdagen is een echte bonus voor hem, tip van mijn zoon dus, ook al vind je er niks meer aan’doorzetten tot na de feestdagen als je de fijne feestdagen kaartjes heb rondgebracht :-)

 5. Inderdaad, laat Jan het vooral volhouden ( en jij dus ook Nicole én Floris, in het aanmoedigen ), tot na de kerstdagen, want mijn zoon heeft eens meer dan €200,- bij elkaar gekregen ( heeft hij wel 5 uur langer voor moeten lopen :-(
  Ik heb eens een krant rondgebracht voor een zieke buurman, weken lang…..Nu heb ik het grootste respect voor al die jongelui en ouderen die ons de reclamefolders bezorgen en de kranten! (‘t was een rotklus zeg, al die vestopte brievenbussen…zucht ).

 6. 3 maanden, dat is snel! Mijn zoon wacht al zeker een jaar..
  succes hoor! Het is doorzetten, vooral met slecht weer. Maar inderdaad goed voor al die Jan de Witten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.