Dora krijgt een make-over

Bijna ieder kind, en dus ook moeder, kent Dora.

Dora is een gezellig dikkerdje met bloempotkapsel, en een rugzakje, dat allerlei avonturen beleeft. Maar Dora is vooral leuk voor peuters, daarna wordt ze al snel kinderachtig. Dus hebben Mattel en Nickeledon samen een nieuwe, oudere Dora ontwikkeld: Tween Dora oftewel Dora’s Explorer Girls.

Gina Sirard, subhoofd van de afdeling marketing van Mattel: ‘Meisjes identificeren zich met Dora en we wisten dat ze het geweldig zouden vinden als Dora samen met hen opgroeit, en dezelfde dingen meemaakt als zij.’

Tiener Dora woont in een grote stad, bezoekt een middelbare school en ziet er hip en modebewust uit. Het rugzakje is vervangen door een kek schoudertasje.

Maar er is veel kritiek in Amerika op deze nieuwe Dora. Veel moeders vinden haar te sexy en dat de nieuwe Dora niet past bij het kwieke karakter van de oude. De marketing mensen proberen de boel te sussen door te benadrukken dat Dora een tuniekje draagt, niet een heel kort jurkje. En nee, ze draagt geen make-up, ze heeft gewoon zulke rode lippen van zichzelf!

Persoonlijk vraag ik me af waar dit eindigt. Wat zullen ze bijvoorbeeld met de Teletubbies doen?!

Wat vind jij van Mattels beslissing Dora een nieuwe look te geven?
Ik vind de nieuwe Dora te slank, niet realistisch en een onhaalbaar schoonheidsideaal promoten.
Het is maar een pop! Waar maakt iedereen zich druk over!
Geweldig die make-over! Ik zou hem kopen.
  
Free polls from Pollhost.com


Overigens is de pop in Nederland volgens mij nog niet verkrijgbaar.

Similar Posts

2 Comments

  1. Ik ben geen Dora fan, maar vrienden van ons hebben een dochter die er helemaal gek van is. Tja, zo’n teen pop, money money he? Ik lig er niet van wakker, ze doen maar..het wordt toch geen barbie.. en de teletubbies, haha, ik kan me niet zoveel voorstellen bij een volwassener versie van tinky winky.
    (oh oh)
    groetjes,
    wilmi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.