Nieuwe Dora: Dora ging van 7 naar 16

nieuwe dora
Bijna ieder kind, en dus ook moeder, kent Dora the Explorer.

Maar nu is er een nieuwe Dora!

Dora is een gezellig kind met bloempotkapsel, en een rugzakje, dat allerlei avonturen beleeft. Maar Dora is vooral leuk voor peuters, daarna wordt ze al snel kinderachtig. De serie werd uitgezonden op Nickelodeon en liep van 2000 tot 2014. Het was onschuldig kindervermaak.

Nieuwe Dora

Dus hebben Mattel en Nickeledon samen een nieuwe, oudere Dora ontwikkeld: Tween Dora oftewel Dora’s Explorer Girls. Gina Sirard, subhoofd van de afdeling marketing van Mattel:

‘Meisjes identificeren zich met Dora en we wisten dat ze het geweldig zouden vinden als Dora samen met hen opgroeit, en dezelfde dingen meemaakt als zij.’

Tiener Dora woont in een grote stad, bezoekt een middelbare school en ziet er hip en modebewust uit. Het rugzakje is vervangen door een kek schoudertasje.

Kritiek op Nieuwe Dora

Maar er is veel kritiek in Amerika op deze oudere Dora. Veel moeders vinden haar te sexy en dat de nieuwe Dora niet past bij het kwieke karakter van de oude. De marketing mensen proberen de boel te sussen door te benadrukken dat Dora een tuniekje draagt, niet een heel kort jurkje. En nee, ze draagt geen make-up, ze heeft gewoon zulke rode lippen van zichzelf!

Dora nieuwe versie in het nieuws

Hieronder een nieuwsbericht over de tween Dora!

Hoe oud is Dora? Ze is 7!

Oké, dus er was behoefte aan een oudere Dora. Maar hoe oud is Dora eigenlijk in de oorspronkelijke serie? Dora is daar 7. Maar in Dora and the Lost City of Gold is ze 16.

Dora nieuw

Hieronder is Dora 16 jaar oud en lijkt ze totaal niet meer op de oude Dora.

dora nieuw

Dora kijken

Wil je Dora kijken? Of wil je kind dat? Op bol.com kun je de dvd’s kopen. Zoals deze:

dora the explorer

Dora aflevering kijken op youtube

Maar je vindt ook complete afleveringen op youtube! Zoals deze.

Goodiebag tip

Dora the Explorer uitdeelboekjes. Leuk om in een goodiebag te doen.

Screenshot 2023 02 13 at 13.16.12

Dora traktatie

Zoek je nog een leuke traktatie voor school? Dan is een Dora traktatie een goede optie. Ik houd van simpel en eenvoudige manier om iets simpels als een plakje komkommer te pimpen is met een vlaggetje van een geliefd cartoon figuur. Of in dit geval een vlaggetje met Dora erop.

Je snijdt bijvoorbeeld 30 dikke plakjes komkommer af. Eentje voor elk kind in de klas. bij de Hema koop je vlaggetjes met een prikstokje. Op die vlaggetjes plak je een Dora sticker en dan prik je het vlaggetje in de komkommer.

Voila!

Een Dora traktatie.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld onderstaande gratis Dora printable:

Een andere Dora traktatie die iets meer werk is, is onderstaande printable 30 x uitprinten. Vouw er vervolgens een doosje van, en doe er popcorn in. Een superleuke Dora traktatie die ook nog eens verantwoord is.

Tot slot

Er is een reeks nieuwe Dora afleveringen aangekondigd voor 2023.

Persoonlijk vraag ik me af waar het gedoe met de nieuwe Dora eindigt. Wat zullen ze bijvoorbeeld met de Teletubbies doen?!

; )

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh