Reacties

Goodiebags bij een kinderfeestje: 5 ideeën — 15 reacties

 1. ...ja, belachelijk. Een paar spekjes of klein zakje chips mee is leuk genoeg. Wij staken vaak nog ieder een paar sterretjes af (winter) dat was feestelijk genoeg. Hoorde altijd later dat ze het zo leuk gevonden hadden op het feestje. Voor sommige mensen wordt de druk zo wel erg hoog, je moet origineel zijn en goed bij kas zitten. Mag het leuk blijven? We móeten al zo veel.

  Groetjes Petra

 2. Hallo, hier is het nog niet zo overdreven hoor. Ik heb met mijn vier kinderen nog nooit een groot zakje mee zien krijgen. Meestal gewoon iets van snoep en een ballon, of gewoon niets. Laatst had de jongste een feestje waar ze bonbons gemaakt hadden, die hij in een leuke verpakking mee kreeg.
  Feest is al leuk genoeg! Ik lees ook wel over van die idioot dure kinderfeestjes...misschien is het een soort wedloop tussen de ouders? Mensen die gevoelig zijn voor de mening van anderen (lees; weinig zelfvertrouwen hebben), zijn misschien geneigd om te denken dat ze met de meute mee moeten? Nou hier doen wij gewoon een klein zakje snoepjes, doosje rozijnen, mandarijn en een ballon. En iedereen vind het leuk! Soms ook nog een gekopieeerde kleurplaat er bij, dat ligt aan de leeftijd van het kind.

 3. ik sluit me aan bij mama muis en de rest. Alsof het feestje zelf nog niet feest genoeg is!!
  En mag ik dan ook even van de gelegenheid gebruik maken om een oproep te doen tot afschaffing van de zakken snoep in de lunchdoosjes van de overblijfkinderen! En laten we gelijk die overdreven cadeaus voor de juffen aan het einde van het schooljaar ook afschaffen! (ze krijgen toch salaris en een zelfgemaakte tekening is toch ook leuk) Het is inderdaad alsof het een wedloop is tussen ouders!
  Zoooo, ik heb gezegd..
  Wat zal dat een geld besparen zeg..

 4. Ik heb geen kinderen.maar ben wel een geef typje..vind het leuk om iemand zomaar wat te geven.......en dat doe ik ook regelmatig.maar begrijp dat het met kinderen nogal uit de hand kan lopen....goodiebags dat gaat te ver..........alhoewel ik heb een tante.....en die geeft als ze jarig is altijd iets van chocolade mee als je naar huis gaat........toch vind ik dat grappig........het hoort bij haar zeg maar.......fijne avond nog.
  En ik vind wel je geeft niet om te krijgen...........dus je kan het ook beleefd aanpakken.......

  lieve groetjes Ria.........hoe hou je zoveel blogs bij??

 5. Ik vond vroeger het krijgen van het zakje snoep bij het weggaan een van de hoogtepunten van het feestje. Haha dat klinkt wel triest he? Ik vond het prachtig als het een ondoorzichtig zakje was en je niet kon zien wat erin zat. Er zat meestal wel ander snoep in dan dat ik thuis kreeg en dat vond ik super leuk!
  Ik vond het geven van het cadeautje nooit leuk, niet omdat ik het zelf wilde houden maar omdat ik altijd bang was dat de ontvanger mijn cadeau misschien al had en er een ongemakkelijke situatie zou ontstaan. (Sterker nog, ben hier nog steeds altijd bang voor, maf he?)

 6. Hihi.. wees maar blij dat jullie Nederlanders zijn! De Antillianen maken deze gewoonte namelijk nog veeeeeeel bonter..

  Daar begint het al in de klas: geen traktatie van een zakje chips, maar voor elk (28? 30?) kind een goodiebag met VEEL snoep en kleine speeltjes erin.

  Dan gaan we door naar het feestje en mag de piñata niet ontbreken. Wederom: VEEL snoep en plastic-1-euro-made-in-china-crappy-speeltjes.

  Dan is er taart; één stuk om op het feest op te eten en één stuk om mee te nemen naar huis in de -jawel, daar issie weer:- goodie-bag! Derde ronde snoep, koekjes en speelgoedjes....

  Dus ja.. zo'n verjaardag gaat dat érg in de kosten lopen.

  Op zulke dagen doe ik altijd graag mee met de lekkere hapjes ('Hollandse' chips en borrelnootjes vind ook ik maar wat saai!) maar bij die cadeautjes-onzin ben ik dan toch ineens een 'echte Makamba'..

  Aan het einde van het feestje geef ik de kinderen 'gewoon' een soort van traktatie die ze ook op school zouden krijgen.. een plastic bekertje met een bloem van een lolly, spekjes en gekleurd papier ofzo..

  En meestal vinden ze dat nog hardstikke leuk ook, omdat het zelf gemaakt is...... maar ja.. dat geldt voor heel veel gevallen hè (dat zelfgemaakt leuker is dan 'heel duur')

 7. Bij ons wordt dat nu ook vaker gedaan en ik doe niet mee, maar voel me dan wat schuldig. Kinderen krijgen overal iets! Bij de bakker, de supermarkt, de dokter,... Overal worden ze verwend. Ik ben daar tegen!
  Ze genieten niet meer van kleine verrassingen...

 8. Ik vind het ook vreselijk en heb er nooit aan meegedaan. Maar dan heb je weer van die verwachtingsvolle blikken van vriendjes bij het afscheid. Vaak liet ik ze daarom tijdens het feestje iets moois maken (kaars versieren, mozaïektegel o.i.d.) en gaf dat mee. Wat ook heel erg trendy is: op school met van alles aankomen als je jarig bent. Een tractatie (of twee, of drie) én ook nog een cadeautje (of twee, of drie) voor alle kinderen in de klas. Als leerkracht vreet je jezelf dan op, want daar is helemaal geen tijd voor. En het wordt steeds hoe langer hoe gekker! Tenzij je er schoolbreed wat aan doet.

 9. Een goodie-bag???? Te gek voor woorden! Ben ook geen HvR-fan, maar in deze heeft ze volkomen gelijk!
  Wij (opa en oma/paps en stiefmams/ oom en tante) vieren onze ronde verjaardagen met een familiefeest, liefst buiten, zodat je niet opgeprikt op de stoel hoeft te zitten en een speurtocht voor de kinderen, waarbij ze aan het eind een klein kado'tje mogen uitzoeken.
  Ik zag afgelopen zaterdag bv. 2 kinderen (5 en 7) van onze vrienden springend en juichend met ieder een tekeningenmap, die ik voor E. 0,10 in de opruiming heb gekocht. Er waren in totaal 15 kinderen, ik had geen kado'tje boven de euro en ze waren allemaal blij! Ik geloof dat we dus met onze familie en vrienden hebben geboft......
  Als ik kinderen in de schoolleeftijd zou hebben zou ik zeker niet aan de dure-kinderfeestjes-goodie-bag-onzin meedoen! Een speurtocht is niet duur, kost wel even tijd (zou het dat zijn?) en je hebt er zelf ook nog lol aan!

 10. ik ben het helemaal met jullie allemaal snoep met de avondvierdaagse krijgen de kinderen die ik wat wil geven niet vorige jaar had ik kleine notitieboekjes bij de action 20 cent per stuk cellofaan eromheen leuk cadeaulinten eraan klaar was ik en de juffen krijgen door mij zelfgemaakte cadeautjes opvouwtasjes van restjes stof en de juf van onze dochter ingemaakte stoofperen (daar is onze dochter zo gek op)met een leuk zelfgemaakt kaartje eraan

 11. Hé Vlijtig liesje...ik ontdek jouw blog nu pas. Leuk!
  Wat betreft de cadeautjes....twee jaar geleden sloeg ik ook door. Ik dacht dat het zo hoorde en gaf de kinderen een zakje met stickers, lipgloss van barbie, ballon en een snoepje. Nu ben ik er achter dat dit te belachelijk voor woorden is. Daarom , voor ons aankomende feest, houd ik het bij één kleinighiedje met een kaartje eraan om ze te bedanken voor hun komst. (minibarbiepoppetje van de action, 55 cent per stuk)
  Waarschijnlijk vinden ze dit ook prima....en ja, van fouten leer je alleen maar, dat moeten die andere ouders ook nog doen!

 12. O jee gaat dat allemaal nog komen..... ik wil er niet aan mee doen en het is te hopen dat mijn kindertjes er niet op aangekeken worden. Het begint al op het kinderdagverblijf, want dan doen ze er ook al een cadeautje bij. Deze maand kreeg dochterlief al twee keer een bellenblaas(kast staat er inmiddels vol mee)en twee keer een beker om uit te drinken (1 staat inmiddels in de vensterbank met tandpasta en tandenborstel). Vaak zijn het dingen, die zo kapot zijn. Ik vind het zonde van het geld en extra belasting voor het milieu,want binnen een korte tijd gooi je het weg, omdat het stuk is. Ik voel me wel ongemakkelijk bij het aannemen, omdat ik weet dat ik niet aan die onzin mee ga doen, maar weigeren als de juf er mee klaar staat?

  Tja komen we op nog een heikel punt. Sta op het moment toch wel een beetje op gespannen voet met mijn moeder en ze neemt het MIJ heel erg kwalijk, terwijl het MIJN kinderen zijn. Wat is het probleem?

  Elke keer als mijn moeder komt neemt ze wat mee. Vaak tweedehands (helemaal niet erg)maar of al kapot of troep. Daar heb ik geen zin in om het hele huis daar mee vol te hebben liggen. Verder vind ik dat het niet zo moet zijn oma komt, dus cadeautjes.

  Het toppunt was toen ik een paar weken geleden gebeld werd, omdat ze spulletjes op een rommelmarkt gekocht had en dat kon ik wel van haar overkopen. Ze overviel me en ik wilde geen ruzie, maar ik dacht wat is dit voor iets belachelijks! Één ding moest ik al weggooien,want het was niet compleet en stuk (lekker heb er nog voor betaald ook). Een paar dagen geleden weer een sms ze had weer wat gekocht. Nu niet meer geaccepteerd en ze heeft het mogen houden.

  Vandaag kreeg ik wel een opmerking hoor. Tja ik zie zoveel leuke spulletjes: een mini strijkplank enzo, maar JIJ. Ik heb haar niet laten uitpraten en ben er gewoon overheen gegaan. ZUCHT. alsof het het recht van een oma is altijd maar wat mee te nemen!

  Over een paar weken is dochterlief jarig en ik heb een lijstje gemaakt van dingen, die ze echt leuk vindt(liedjes cd, puzzel) of die nuttig zijn(regenlaarsen, dekbedovertrek). Er zijn toch mensen, die vragen wat een kind leuk vindt en zo ben ik een berg plastic dat zo kapot is voor.

  Zo dat lucht op ;)!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder