De kracht van een cadeautasje

cadeautasje

Het valt werkelijk niet altijd mee om een leuk cadeautje te verzinnen. Tegelijkertijd vind ik het toch ook wel leuk om iemand iets te geven. Gewoon, omdat hij of zij jarig is. Met lege handen komen voelt zo kaal.

Duur hoeft zo'n cadeautje niet te zijn.

Het gaat om het gebaar vind ik. En dat je met zo'n cadeautje uitdrukt dat je hebt nagedacht over die persoon, en moeite en tijd hebt gestoken in je gift.

Eigenlijk dus een beetje het geschenk van je aandacht voor iemand.

De kracht van een cadeautasje

Ik ben tegenwoordig een groot fan van van die kleine cadeautasjes. Toegegeven, ze kosten gemiddeld zo'n 30 cent, maar het oogt meteen zo leuk. En stiekem meen ik dat je een cadeautje dan niet verder hoeft in te pakken! Het zit immers al in zo'n mooi geschenktasje.

Deze theorie stond mij vooral erg aan toen ik voor het vraagstuk stond hoe ik een achthoekig doosje Celebrations een beetje leuk moest inpakken. Niet dus. Gewoon in zo'n leuk geschenktasje doen!

Tataaa:

Cadeautasje
Niets meer aan doen toch?!

Waar vind je van die handige cadeautasjes?

Ik koop mijn geschenktasjes meestal bij deze winkels:

Cadeautasjes kopen bij Kruidvat is vaak een kwestie van geluk hebben. Net als de Action wisselt het assortiment van Kruidvat nogal. Het geschenktasje op de foto komt uit een soort cadeaupapierpakket dat ik ooit bij de Kruidvat kocht. Daarin zaten vellen cadeaupapier, cadeautasjes en ook leuke stickers. (Zie ook Stickervellen Action!) Dat pakket was echt goud waard. Hieronder een voorbeeld van Kruidvat cadeautasjes:

kruidvat cadeautasjes

Als ze het ooit weer hebben bij de Kruidvat, koop ik het meteen!

Cadeautasjes Action

De Action heeft een groot assortiment cadeautasjes ook wel geschenktasjes genoemd. Hieronder een greep uit het geschenktasjes assortiment van de Action:

action cadeautasjes

Veel cadeautjes kun je net iets extra's geven met washi tape!

Voor wie wel van inpakken houdt, lees: een boek leuk inpakken, fles wijn inpakken, Cadeautje inpakken! en gratis inpakpapier.

Wat was het laatste cadeautje dat jij gaf/kreeg?

Similar Posts

23 Comments

 1. Als je iemand iets cadeau doet, hoort het ook feestelijk te zijn verpakt.
  Een cadeautasje is ook geschikt om meerdere kleine pakjes in te doen. Hans

 2. Hoi Nicole,

  ik vind ze ook heel handig en leuk!
  Zag ze ook heel goedkoop bij Flying Tigers. Enige kadootjes winkel!
  Het laatste kadootje dat ik kreeg: een doosje met eitjes!

  Groetjes en tot over en week of 2,
  Marlou

  .

 3. Ik gaf een uitnodiging voor ‘n high tea aan mijn jongste zus voor haar verjaardag! Op een mooie kaart geschreven met daaraan een theezakje en een strikje!

 4. Voordeel is ook dat ze niet scheuren zoals cadeaupapier. Als ik een cadeautje in een cadeautasje krijg en het tasje ziet er daarna nog netjes uit bewaar ik m om zelf een keer een cadeautje in weg te geven.

 5. Heb altijd succes met m'n tasjes! Ook kinderen vinden het leuk om een eigen tasje te krijgen, dus is de verrassing dubbel leuk. Koop ze meestal bij de Wibra.

 6. Het ziet er meteen zo feestelijk uit!
  Ik heb voor een bruiloft vorige week een foto van het bruidspaar laten afdrukken als puzzel. Die puzzel heb ik op een A4'tje geplakt waar ik de tekst op had geprint "We fit together like puzzle pieces". En dat heb ik in een foto-lijst gedaan. Ze vonden het een erg leuk cadeau. Ik vond het zelf ook erg leuk! :-)

 7. Ik vind het leuk om zelf een verpakking te maken.
  Lintjes, kraaltjes, plaatjes.
  Een klein cadeautje wordt dan al zo feestelijk.

  Ook mooi die tasjes, net iets feestelijker.

 8. Het laatste cadeau dat ik gaf was een cadeaubon met sjaaltje en douchegel, mooi ingepakt in cellofaan. Er is een tijd geweest dat ik ook cadeautasjes gebruikte. Na het lezen van je blog wordt het weer tijd gebruik te maken van de cadeautasjes, deze zijn leuk, maar tegelijkertijd ook praktisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.