Reacties

Welke schoenen onder jurkje? Alles mag, dus wat doe je? — 59 reacties

 1. Helaas draag nooit geen jurk. Sleehak draag ook niet. Daar kan ik niet erop lopen. Gewone gympies en laarsjes. Fijne dag.

  PS: onze website heeft een nieuwe naam gekregen SKYBLOG.NL (wil je onze oude linkje van Yova aanpassen voor ons? Dank je wel alvast!)

 2. Ik vind eigenlijk bijna alles wel mooi onder een jurk. Behalve sneakers!
  Ook jouw Uggs onder een jurkje vind ik leuk, Nicole. Een combinatie van stoer en vrouwelijk. Het heeft iets eigenzinnigs in mijn ogen. Zelf draag ik meestal jurken en rokken (ook wel maxi), met enkel- of kuit/knielaarzen eronder.

 3. Zelf ben ik fan van vrij nette schoenen. Sneakers onder een jurkje vind ik bij anderen vaak geen probleem, maar voor mezelf kan ik er maar niet aan wennen. Ik houd het dus meestal bij enkellaarsjes of loafers. Heb ik een feestje? Dan ga ik voor een pump met hak.

 4. In de winter draag ik een legging of maillot onder een rok of jurk (anders heb ik het koud) en dan vind ik pumps niet mooi, dus draag ik enkellaarsjes. Ik ben niet lang en nu lees ik dus dat je dan nog kleiner lijkt...
  In de zomer draag ik sandalen of ballerina's onder een rok of jurk. Sneakers eigenlijk nooit.

  • Ja, je lijkt dan kleiner omdat je jezelf als het ware in 'stukjes' opdeelt. Het zou denk ik schelen als legging en laarsjes dezelfde kleur hebben. Dan valt dat effect weer weg.

   Sneakers draag ik ook nooit hoewel ik ze wel leuk vind. Maar ik vind ze claustrofobisch. Ik wil mijn schoenen zo uit kunnen doen.

 5. Alles mag, okee maar staat ook alles leuk? Sneakers is werkelijk vreselijk.
  Alleen leuk bij lange, slanke en hele jonge meiden.
  Het is zo super onvrouwelijk. Kun je nog zo een leuke jurk aanhebben. Waarom doen sommige vrouwen dit toch?
  Sorry moest het even kwijt. ;-)

 6. ik draag geen jurken en of rokjes maar als ik het zou dragen dan gaan er gewoon een paar sneakers onder :D vind hakken en laarzen zo stijf eronder staan tegenwoordig, past gewoon niet meer bij deze tijd, vroegah wel

 7. Zie wel eens vrouwen met leuke sneakers onder een jurk, maar dan wel een stoere jurk (geen frutsels en weinig belijning) met dikke maillot. Staat leuk, maar je moet wel de juiste benen hebben, zonder klapkuiten. Er zijn nu zoveel soorten sneakers dat dit echt wel kan en ook leuk staat (vind ik).

  En hak(je) is altijd mooier voor je houding en daardoor ook je kuiten. Zou op de hakken van Maxima willen kunnen lopen en het geld hebben om ze aan te schaffen. Maar helaas pindakaas.

  Draag laarzen onder een jurk of schoenen met een hak. Maar meestal draag ik broeken met sneakers want fijne stevige schoenen om op te lopen.

 8. Ik ben maar wat blij dat tegenwoordig veel meer gedragen kan worden onder rokken en jurken. Ik draag eigenlijk liever geen broeken maar omdat ik sinds een aantal jaren orthopedische schoenen draag waren tot voor kort jurken ook niet zo'n goede optie. Nu draag ik rustig een sneaker of enkellaars onder rokken. Ik mag nu een nieuw paar schoenen laten maken en zit erover te denken om voor een veter bootie te gaan, lekker stoer. (zei ze op haar 70ste,😄) Ik zou niet weten wat te doen als ik ooit nog eens echt op chic zou moeten, pumps kom ik niet eens in, in geen enkele nette schoen trouwens.

 9. Ik ben gek op jurken en heb nu wandelsandalen, die er ook nog leuk uit zien, voor mijn jurken. Kan ik kilometers maken en een jurk aan. Wat mij betreft een top combinatie. Jeggings draag ik in de winter omdat het warmer is. Liefst draag ik 365 dagen per jaar een jurk.😁

 10. Tja, dat hangt van veel dingen af. Van het soort rokje, van het soort schoenen. Ik vind bijvoorbeeld sneakers onder een spijkerrokje wel heel leuk. Maar onder een gewoon rokje niet. Ik draag bijna altijd broeken. En áls ik dan een keer een rok of een jurk aan trek, dan ga ik er ook helemaal voor. Dus met een mooie panty en hoge hakken :-)

  • Onder mijn jurken draag ik graag een enkellaarsjes op een hoge hak, pumps of witte sneakers. Ligt maar net aan hoe sportief of stoer de jurk in kwestie is.

 11. Ik draag in de winter graag een jurk met een legging of panty van 100 of 60 denier. Meestal heb ik er enkellaarsjes of hoge sneakers onder. Maar onder een sportieve jurk vind ik lage sneakers ook kunnen.Ik ben lang en slank dus dat enkellaarsjes je benen korter laten lijken boeit mij niet.
  Helaas kan ik niet meer lopen op schoenen met een hakje.

 12. Draag ook nooit een broek en in de zomer ballerina's onder een jurk maar dat wordt nu wat te koud en te nat. Draag al jaren "sportschoenen" van Asics (Onitsuka Tiger Mexico 66) onder jurken (ook omdat deze van leer zijn). Tegenwoordig kan alles volgens mij en je moet gewoon drager wat je zelf lekker vind zitten.

 13. Wat een hoop oordelen hier :)

  Ik vind dat iedereen mag dragen waar hij/zij zich fijn en goed in voelt, en het is niet aan mij om te zeggen wat iemand anders wel of niet zou moeten dragen.

  Zelf kan ik door bekkenklachten alleen maar sneakers aan. Dus het elegante heb ik al lang geleden opgegeven ;-)

 14. Ik vind dat alles onder een jurk of rok past. Als het maar in dezelfde style zit. Draag je een stoere jurk? Dan kunnen daar met gemak biker boots onder of sneackers. Een pump vind ik dan minder. Ik heb van die stoere cowboy enkellaarsjes. Die zijn niet mooi onder een lief schattig jurkje maar onder een stoere rok zijn ze geweldig. Alles kan dus!

 15. Wat handig die tips! Want ik draag net als jij bijna uitsluitend rokken of jurkjes. In de zomer combineer ik ze heel vaak met sneakers, maar in de winter vind ik dat wat moeilijker. Dus deze tips gaan wel van pas komen :-)

 16. Ik ben een broekdrager maar naar een feestje draag ik graag een jurk en met de mooiste en hoogste hakken. I love it! Al helemaal omdat ik als Pilates trainer vijf dagen in de week in sport outfit en op gympen loop!

 17. Sorry dat ik het zeg maar die Uggs staan echt vreselijk zo lomp en passen totaal niet onder een mooie rok .Zo'n leuke rok en dan zou je leuke schoentjes ''moeten '' dragen .Maar ja het gaat erom wat jij leuk vind

 18. ik heb vroeger ook geleerd dat je onder een jurk pumps moest dragen, bijna een reden om geen jurken te dragen...ik draag meestal enkellaarsjes. van de week zag ik dochterlief met zeer stoere docter martens achtige schoenen onder een lief zwart-wit gestippeld jurkje. Zag er zo lief uit!

 19. Ik vind het niet wat uitmaken denk ik. Als je je er maar prettig bij voelt.
  Ik draag altijd sportschoenen en een broek. Ik had ook een keertje een jurkje aan met sportschoenen. Het kan dus wel.

 20. Ja ik hou nog steeds het meest van pumps, sandalen of laarsjes onder een rok - sneakers dat is in mijn ogen zo geen mooie combinatie - wel onder een broek uiteraard - tja smaken verschillen he :)

 21. Ik draag graag hakken, maar ook sneakers. Die laatste draag ik ook gerust onder een rok. Heel toevallig heb ik een blog post geschreven over Dr Martens. Deze droeg ik vaak onder een jurkje. Heerlijk comfortabel.

 22. Het ligt heel erg aan het rokje, of het jurkje zelf. En de gelegenheid natuurlijk. Een spijkerrok kan bijvoorbeeld heel leuk met een t-shirt en sneakers, en jurkjes doen het eigenlijk altijd wel goed met pumps of iets met een hakje.

 23. afhankelijk van de lengte van de rok. Zomers vaak pumps en slippers. Maar nu in de winter onder lange rokken of bohemian style jurk mijn enkellaarsjes en onder kokerrokken mijn hoge laarzen.

 24. Ik vind het heel erg afhankelijk van de jurk en gelegenheid. Ik draag dagelijks vaak laarsjes of sneakers onder een jurk. Voor een feest sneller pumps. In de zomer ook vaak sandalen of teenslippers

 25. Helaas Nicole, voor mij geen jurken. Bij dit artikel zie ik iemand voor me. Een lange vrouw die ook een rok droeg, met daaronder schoenen zo hoog.. Ik moet er nog steeds om lachen, want het stond haar echt niet haha

 26. pumps alleen als hetop chique moet anders vind ik het te stijf. Wil niet altijd hakken want ben al 1.82 dus gek op sneakers en alle soorten laarsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder