Reacties

Schoenen kiezen: 8 overwegingen + advies van Trinny en Susannah! — 43 reacties

 1. Als ze lekker zitten en enigszins naar mijn smaak zijn dan is het prima. Hakken draag ik nooit, die zijn funest voor mijn voeten.

 2. Voor mij geldt dat ik het belangrijk vind dat het goed zit én dat het er (ondanks steunzolen) niet oma-achtig uitziet. Vooral dat laatste was toen ik mijn steunzolen net had een hele uitdaging. Inmiddels heb ik een winkel gevonden waar ze me snappen en waar ik altijd slaag. Meestal één paar aanwijzen, passen en meenemen.
  Wat betreft representatief: ik vind dat dat niet altijd gelijk hoeft te staan aan oncomfortabel en/of een hoge hak. Lijken veel mensen anders over te denken, maar ik vind dat een keurige platte schoen ook heel representatief kan zijn.

 3. hakken kan ik niet meer op lopen dus een paar goede sneakers zijn een must en ondertussen 12 paar staan van nike en fila en een paar maggs en die zijn overal mee te combineren :D

 4. Als je een grote maat hebt is het aanbod kleiner nu is het al wel veel beter thuis , draag ik graag slippers en voor buiten een stevige schoen en ook draag ik graag kleurige schoenen met en hak tot 4 cm.

 5. bijna al mijn half hoge enkel laarsjes zijn versleten...ik moet nieuwe..ik heb een anvalsplan gemaakt. Nu og uitvoeren. Ooit

 6. 'k Heb heel 'moeilijke' voeten. Als ik dus een paar vind, altijd hetzelfde merk, dat comfortabel zit, koop ik hetzelfde model zolang het verkrijgbaar is. Soms drie, vier keer na mekaar dezelfde...
  Lie(f)s.

 7. Ik houd van opvallende schoenen bij mannen dus ja, zoals de schoenen van de Jonge ook al kan ik niet zo goed tegen de man die erop loopt. Voor mezelf ga ik juist voor heel basic en goedkoop, draag ze meestal tot ze versleten zijn en koop dan weer nieuwe.

 8. Trinny and Susannah lang niet meer gehoord dus leuk om te lezen. Vroegen liep ik altijd op hakken. Ik heb er een kast van vol staan. Nu ga ik eerder voor comfort. Makkelijke schoenen die toch nog vrouwelijk zijn. De 10cm hakken staan nu eigenlijk als decor in mijn kast.
  Heel fijn geschreven!

 9. dat j emet dikke enkels niet zo'n schoen met een leuk bandje om je enkel moet dragen, daar ben ik al jaren achter...maar ik heb het nooit helemaal verwerkt, geloof ik...:-)

 10. Ik draag alleen nog maar MBT's. Liefst zwart. Dat zijn wel prijzige schoenen meestal, maar het scheelt me wel veel pijn in mijn lichaam.

  Love as always
  Dimario

 11. Ik moet er vooral een hele dag op kunnen lopen, dus ze moeten wel comfortabel zitten. Hoge hakken heb ik nooit, want daar kan ik gewoon niet op lopen, zelfs staan is al een probleem.

  • Ik kan ook niet op hoge hakken inderdaad, hoewel mijn jongste zusje zegt dat het een kwestie van wennen is. Maar ik vind ze zo comfortabel dat ik geen zin heb om eraan te wennen ; )

 12. Hahaha, schoenen zijn mijn hobby. Ik ging vroeger een lang weekend naar Rome, Istanbul en New York voor de leuk, maar ook voor de schoenen en bijbehorende tassen. I love stiletto heels, pointy toes, laarzen, sandaaltjes en veel meer. Ik kijk naar wat mooi is. Het is wel fijn als ze ook lekker zitten, maar sommige merken zijn echt niet mijn ding. En ik match schoenen zéker bij kleding.

 13. Een goed paar schoenen mag best wat kosten. Je zal merken dat je met goede schoenen ook beduidend langer doet!

  Als Belg ben ik redelijk fan van een Hollander :-) Ik heb in mijn kast heel wat paren van Floris Van Bommel staan. Ook prijzig maar als je wat rondkijkt kan je ze dikwijls wel met een mooie korting vinden.

 14. Ze moeten hip zijn én heel lekker zitten. Ik koop geen schoenen meer die nog ingelopen moeten worden. Ze moeten direct goed zitten. Dan weet ik dat ik er heel lang plezier van zal hebben. Ook de materialen vind ik belangrijk, geen kunststof. Maar alleen natuurlijke materialen. Dat draagt het lekkerst.

  • Het argument 'je moet ze nog wel even inlopen,' vind ik ook wel link. Hoewel dat bij Dr. Martens schoenen blijkbaar echt wel waar schijnt te zijn.

 15. Voor mij moeten ze wel stevig zijn met een dikke zool. Mijn aangepaste zooltjes moeten er ook in passen en het is beter voor mijn fibromyalgie (spieren)

 16. Voor mij geldt alleen dat ze goed moeten zitten en voldoende steun moeten bieden en oohja mijn zooltjes moeten erin kunnen. Tuurlijk hoop ik op een enig zins hip modelletje maar als dat niet is dan heb ik pech.

 17. Schoenen uitkiezen kan inderdaad een heel gedoe zijn. Ik doe dit dan ook niet heel erg graag. Soms is het toch nodig en eigenlijk ga ik altijd naar dezelfde winkel, want ik heb wel wat eisen haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder