Reacties

Brandwashed: ben jij gebrandwashed?! — 31 reacties

 1. Ik ben niet merkgevoelig. Maar 1 van de consuminder-principes is: ga voor kwaliteit. Zeker als het om spullen gaat die je vaak gebruikt. Ze gaan vaak langer mee en je hebt er veel gebruiksgemak van. En dan kom je soms automatisch bij een merk uit. Hier bijvoorbeeld ook een Mac.

  En wat eten betreft ga ik voor lekker. DE koffie vind ik bijvoorbeeld niet lekker, dus ik heb een (goedkoper) huismerk gevonden waar ik tevreden over ben. Maar het is niet zo dat ik van mezelf geen A-merk 'mag' kopen. Alleen in de praktijk komt het bij ons weinig voor.

 2. Nee, ik ben absoluut niet merkgevoelig. Ik denk dat ik best veel verleidingen kan weerstaan. Ik heb een nogal streng dieet waarbij ik heel veel moet laten staan omdat ik er anders doodziek van wordt. In sociaal opzicht is dit heel erg lastig, voor mijn portemonnee is het gunstig.

  Groetjes, Monica

 3. Volgens mij ben ik niet erg merkgevoelig. Ik zal eerlijk zeggen dat ik wild ben van mijn Louboutins en ook mijn Hervé Leger rokjes niet snel in zou ruilen, maar dat komt omdat ze gewoon écht heel mooi zijn. Daar kan wat mij betreft niets overheen. En als er Wibra op zou staan, maar ze zouden hetzelfde eruit zien, vond ik dat ook.

  Verder koop ik eigenlijk alleen merken als ze in de aanbieding goedkoper zijn dan het laagsteplankmerk dat ik normaal koop. Wel moet ik mezelf af en toe corrigeren als ik aan het winkelen ben voor bezoek; dan kan ik het idee hebben dat het per se wat meer moet kosten ofzo, terwijl ik dat voor mezelf (of hier thuis) de reinste onzin vind. Dat lukt gelukkig steeds beter en het scheelt ook dat in mijn familie de tendens meer mijn kant op neigt, dus: waarom meer betalen als minder ook kan?

 4. nee hoor, absoluut niet merkgevoelig... Ik heb hier wel wat rokjes voor mn meisies van merken... (maar die komen uit de tweedehandswinkel) en verder kom ik geregeld bij de zeeman, wibra... en ik krijg geregeld complimenten dat mn meisies er erg leuk uitzien!! Dus ik blijf gewoon doen zoals ik doe, en probeer ook mijn kinderen zo merkloos op te voeden... maar idd wat apparaten betreft vindt ik het toch weer wat anders liggen....

 5. Nee hoor ik ben allang niet merk gevoelig meer.Zeker met wasmiddel koffie en schoonmaakmiddel moest dat Merk zijn.Nu kies ik gewoon voor de goedkope versie,zeker de koffiepads van de Lidl zijn nu bij ons heel erg favoriet,caffeine vrij en lekker pittig.Merk kleding heb ik nooit om gegeven .Ook goedkopere apparaten kunnen zeker zo goed zijn als dure merken
  Groetjes Elisabeth

 6. Nee, joh ik ben absoluut niet merkgevoelig. 'k Kijk gewoon of ik iets leuk en betaalbaar vind. Soms is het zo dat merkloze artikelen veel leuker en of smakelijker zijn, dus waar gaat het dan nog over....

 7. Hallo Nicole,
  Leuk dat je af en toe langs komt en een berichtje achterlaat! Enne over puntje 5... jij ook? Met zoveel blogs nog, haha!! Ben ik gelukkig niet de enige.
  Heb je trouwens die leuke fluitketel nog gekocht of was jij dat niet?
  Wat betreft je blog... ben stiekem wel een beetje merkgevoelig. Ga vaak & liefs voor tweedehands, maar sommige dingen wil ik gewoon van een merk, zoals mijn EDC jeans en Adidasjes...
  Liefs Carolien

 8. Iedereen wel iets, maakt ook niet uit, als je het maar niet overdrijft. Qua kleding heb ik het sowieso niet, maar soms qua eten wel. Maar dan vind ik het ook lekkerder, dus dan is het meer eigen keus.

  Love As Always
  Dimario

 9. Met voeding heb ik bepaalde artikelen van merken,die ik echt lekker vinden. Maar verder weet ik eigenlijk weinig over merken,laat staan,dat ik ze koop

 10. Merkgevoelig……..ik koop bijna alles tweedehands maar zal eerder een 2Ehands Levi’s jeans kopen dan eentje van H&M die 5 euro goedkoper is. De Levi’s zit lekkerder en is gewoon mooier, vind ik.
  Maar schoenen, die moeten van een bepaald merk zijn. Daar betaal ik met plezier €200 voor en doe gemiddeld drie jaar met een paar.
  Mijn boodschappen haal ik grotendeels bij Lidl maar brood van de warme bakker en vlees (man is geen vegetariër) van de boer.

 11. Ik denk het niet. Ik koop zelfs kleding tweedehands, maar mijn broeken zijn de 501 van Levis (nieuw) want daar loop ik gewoon 10 jaar in, dus kwaliteit.

 12. Volgens mij ben ik niet merk-gevoelig, maar ik ben zeker niet ongevoelig voor reclame. Als ik leuke hobby-artikelen voorbij zie komen in een reclame, vind ik dat vaak toch wel erg aanlokkelijk en laat ik me soms verleiden.

 13. Hier in huis zijn ze zeer merkgevoelig, maar ze hebben allen hun eigen kleedgeld, dus dat betekent keuzes maken. Ik ben een mengeling van merk en geen merk.

 14. Qua kleding let ik op pasvorm en kwaliteit. Inmiddels ben ik merkvast mbt t-shirts, ondergoed en schoenen. Zo juist zijn mijn nieuwe Wolky schoenen binnen gekomen! Knalrood.
  Qua voeding ben ik deels gedwongen merkvast ivm lactose intolerantie. Verder ga ik hier vooral voor wat lekker is en betaalbaar. De pasta van de onderste rij smaakt mij net zo goed als de dure. Maar de goedkopere kaas is niet echt lekker dus ga ik toch voor de wat duurdere kaas.

 15. Dacht dat Oilily gestopt was. Hun pand aan het Waagplien staat al jaren leeg. Lees nu dat ze op een lelijk bedrijventerrein met allemaal autohandelaren zitten. Goed dat ik niets van hen nodig heb.

  Zelf heb ik niets van Apple of Ikea. Ben nog nooit bij Ikea geweest. Wel in de Applestore in Amsterdam. Wat een pokkeherrie was het daar. Blokkeer de meeste reclames en als ik iets nodig heb, dan ga ik zelf opzoek. Zo heb ik een Exquisit koelkast die enorm weinig verbruikt en niet duur is. Ik heb een 2e hands Dell laptop, omdat daar goed geluid in zit. Was ook tevreden over m'n Asus die sneuvelde. Heb een Samsung M31 smartphone vanwege de camera, grote accu en kostte 2 jaar geleden 250 euro. Fiets op een 2e hands Giant. Heb geen auto. Sommige merken stoten me af. Daar horen Apple, Ikea, RedBull en McDonalds bij.

 16. Ik denk niet dat ik erg merkgevoelig ben. Wat kleding betreft sowieso niet, en wat elektronica betreft kijk ik toch vaak welke als beste aangeraden wordt, dat is dan vaak wel een merk maar ik heb er niet een specifieke voorkeur voor. Toch lijkt het me een zeer interessant boek om te lezen!

 17. Ik heb wel voorkeur voor bepaalde make up/kleding merken. Maar dat heeft meer te maken met de visie/service van het merk dan dat er maatschappelijke druk achterzit. En daarbij ben ik erg merktrouw: als ik een merk gevonden heb wat ik fijn vind, dan blijf ik ook dat merk kopen

 18. Een merk maakt mij niets uit. Als ik van iets een bepaalde voorkeur heb voor een merk dan komt dat omdat het goed bevalt. Laatst probeerde ik de herfstthee van het huismerk maar die was niet zo lekker dan die van Pickwick. Nu koop ik dus weer de echte.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>