Reacties

Kende jij deze 7 marketing trucjes al? — 20 reacties

  • Een nieuwe indeling dwingt je inderdaad om nieuwe dingen te zien Ingrid. Want dan kom je aan het zoeken! Ik merk dat ik, als ik een supermarkt goed ken, veel minder om me heen kijk en recht op mijn doel afsteven.

 1. Nee ben ik niet gevoelig voor gelukkig, hou me aan lijstje en als ik iets interessants/met korting/aanbieding zie overweeg ik ook of ik het anders ook zou kopen anders niet.

  Nee aan mij hebben niet veel. Wel als iemand die ze kan vertellen wat mij en anderen vermoed ik juist tegen staat.

 2. Drie halen twee betalen, daar heb ik een zwak voor. Maar goed, als ik mijn mandje dan helemaal heb volgegooid, besef ik me altijd dat ik helemaal niet zo veel spullen nodig heb en dan zet ik alles weer netjes terug. :P

  • Dat heb ik ook wel! Hoewel soms moet je er 5 halen en 3 betalen, en dat vind ik dan weer te veel tegelijk. Die werkt bij mij dan weer niet.

 3. Ik ben absoluut niet gevoelig voor marketingtrucs. Zeker omdat ik zelf een half jaar marketing (haha) heb gestudeerd. Nog een: als verkopers op straat je iets willen 'verkopen', dan gebruiken ze de kapstokmethode. Ze stellen een vraag waar je eigenlijk geen nee op kan zeggen, dus je zegt automatisch ja. De volgende vraag ben je veel sneller geneigd om ja te zeggen, terwijl je het eigenlijk niet wil. Heel slinks, maar zo werkt het.

  • Wat komt er eigenlijk veel psychologie kijken bij marketing. Ik kende de kapstokmethode wel als 'ja cadans'! Als je eenmaal in een ja cadans zit, is het lastiger nee te zeggen : )

 4. Ik kom altijd met meer terug dan de bedoeling is, helaas :(.
  Ik ken de marketingtrucs, maar om één of andere reden trap ik er altijd weer in...

  Beter is om streng voor jezelf te zijn en je aan het lijstje te houden.. maar ja.. die aanbiedingen hè, kun je toch niet laten liggen ;P

  • Dat heb ik dus ook. Zelfs al ik wéét dat het een marketingtruc is, dan wil dat niet zeggen dat het geen koopje is! Zoals met het hamsteren bij de Albert Heijn. Dat is een marketingtruc, maar toch ook wel voordelig.

 5. Vooral mijn man is hier erg gevoelig aan. Alles wat hij proeft bij Colruyt, neemt hij mee. Vorige week nog : 6 flessen wijn die hij wel lekker vond (en de kelder barst van de wijn), een paar pakken TUC koekjes waar hij eentje van geproefd heeft, en de zoon enkele zakken bbque chips die daar lagen om te proeven. Oja, nog yoghurtjes ook. Ik wandel overal vrolijk voorbij en krijg er de kriebels van wanneer ze de rayons veranderen, dan vind ik niets meer terug en ga dan echt niet meer kopen omdat we dan andere dingen tegenkomen : no way!

 6. Ik heb marketing gestudeerd en heb dus vele truukjes leren kennen, voor de meeste ben ik dan ook niet gevoelig maar toch overkomt het mij ook nog dat ik iets koop waarvan ik achteraf denk 'waarom heb ik dit nu eigenlijk gekocht?' Heel soms komt het eens wel goed uit als als je iets nodig hebt en er toevallig promotie op is :) Maar die keren zijn eerder zeldzaam ;-)

 7. Ik baseer mijn weekmenu op aanbiedingen, dus vatbaar ervoor ben ik niet. Daarentegen, bij kortingscodes in de email... ;-)

  Oh ja en nog een marketingtruc; dure a merken op ooghoogte, goedkope uit het zicht/ onderste schap.

 8. Volgens mij ben ik niet heel gevoelig voor zulke marketing trucs. Alleen als ik me rot voel ofzo, dan kan ik die chocola/snoep/chips in de aanbieding veel slechter weerstaan. ;)

 9. onderschat niet de kracht van reclameborden, stickers, displays, of iets dergelijks. Zelf ben ik hier ook zeer vatbaar voor.

 10. Wat een interessant artikel! Het kan geen kwaad om een keer in de zoveel tijd eens kritisch na te denken over hoe marketeers je als klant onbewust tot bepaald koopgedrag proberen aan te zetten. Zelf ben ik ook marketeer van beroep, maar binnen de online marketing tak, wat veel technischer is.

  De realiteit is natuurlijk dat we overal waar we gaan en staan - online en offline - blootgesteld worden aan marketinguitingen. En reken maar dat naast de creatieve kant ook alles gemeten wordt: van ieder product in de supermarkt worden statistieken bijgehouden van hoe vaak iets gekocht wordt, ze houden per supermarkt bij in wat voor type schappen het het best verkoopt, etc.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder