Bizar verkoopargument + 12 voorbeelden van verkoopargumenten!

verkoopargument

Een verkoopargument is bedoeld om je over te halen iets te kopen.

Maar sommige verkoopargumenten werken niet.

Wat is een verkoopargument?

Een verkoopargument is een reden waarom iets goed is en waarom je het zou willen kopen. Het zijn de speciale dingen die een product of dienst uniek, handig of aantrekkelijk maken. Verkoopargumenten zijn als kleine overtuigingen die ons laten zien waarom iets de moeite waard is.

Stel je wilt een nieuwe speelgoedauto verkopen. Een verkoopargument is dan zeggen dat de auto heel snel rijdt en coole geluiden maakt. Of als je een heerlijk ijsje wilt verkopen, kun je zeggen dat het verkoopargument is dat het ijsje gemaakt is van vers fruit en dat het een verfrissende smaak heeft.

Dus, een verkoopargument is iets dat mensen enthousiast maakt en hen overtuigt om iets te kopen. Het is als een speciale reden waarom je denkt:

'Ja, dit wil ik hebben!'

Lees ook mijn post Warenfetisjisme!

Verkoopargumenten

Na een korte oprisping, heeft mijn ijdelheid het opnieuw verloren van mijn gemakzucht, en dus draag ik weer een bril. Met het oog op mijn verjaardag, liep ik een Pearle binnen om eens wat leuke monturen te passen. Al snel schoot een verkoopster me te hulp, en droeg allerlei monturen aan.

Eén van die monturen riep onplezierige herinneringen op aan mijn tienertijd in de jaren tachtig, en de foto's die daarvan getuigen. Mijn zusjes en ik kunnen smakelijk lachen om de brillen die we toen droegen. En het montuur dat ik opkreeg was beslist uit dit genre.

Het besloeg meer dan de helft van mijn gezicht, en was groot en rond.

Verkoopargument dat niet werkt bij mij: het is in de mode!

'Dit vind ik echt helemaal niks!' merkte ik dan ook op. En toen kwam de verkoopster met dat bizarre argument dat je ook wel hoort in kledingzaken:

'Dit wordt het helemáál hoor mevrouw! Dit is echt dé nieuwe trend.'

Dan vraag ik me altijd af of er mensen zijn die dan zeggen: 'Oh, in dat geval néém ik hem! Ook al staat hij me helemaal niet.'

Al enige jaren spelen trends geen enkele rol meer bij mijn kledingkeuze, ik wéét waarvan ik houd. Jersey rokken, met elastiek in de taille, een simpel shirt, en makkelijk schoeisel. Wat de mode is, boeit mij hoegenaamd niet.

En dat is heerlijk rustig, en bovendien goedkoop.

Wat zijn verkoopargumenten 12 voorbeelden

Speelgoed

 1. Deze knuffelbeer is superzacht en perfect om mee te knuffelen!
 2. Met deze bouwset kun je je eigen fantasiewereld creëren en avonturen beleven!
 3. Deze pop heeft echte haren die je kunt kammen en stylen, net als een echte kapper!

Kleding

 1. Deze jas houdt je lekker warm in de winter en ziet er ook nog eens stoer uit!
 2. Dit T-shirt heeft een coole opdruk van je favoriete superheld, zodat je er net zo uit kunt zien als hij!
 3. Deze schoenen zijn niet alleen trendy, maar ook supercomfortabel om de hele dag op te lopen!

Voeding

 1. Onze verse appels zijn knapperig en sappig, perfect voor een gezonde snack!
 2. Deze chocoladereep heeft een romige smaak waar je meteen blij van wordt.
 3. Onze ambachtelijke broden zijn versgebakken en hebben een heerlijk knapperige korst.

Elektronica

 1. Deze smartphone heeft een fantastische camera waarmee je prachtige foto's kunt maken.
 2. Met deze draadloze koptelefoon kun je overal naar je favoriete muziek luisteren zonder gedoe met kabels!
 3. Deze slimme speaker kan je helpen met het regelen van je dagelijkse taken en speelt ook nog eens geweldige muziek af!

Reizen

 1. Dit vakantieoord heeft een prachtig zwembad waar je de hele dag kunt relaxen en plezier kunt hebben.
 2. Onze rondleiding neemt je mee naar adembenemende plekken en laat je kennismaken met de lokale cultuur.
 3. Met onze cruise kun je genieten van luxe accommodatie, heerlijk eten en talloze activiteiten aan boord.

Wat vind jij van verkoopargumenten als: 'Dit is dé nieuwe mode/trend' en 'Dit wordt het helemáál'?

Similar Posts

18 Comments

 1. Zelf ga ik daar niet in mee, ik heb maar een heel klein koppie(ben ook niet zo groot) dus staat het me ook niet, maar mijn bril mag ook een jaar of 7 mee gaan of soms nog langer en dan kom je niet zover met die trends.

 2. Daar kan ik echt helemaal niets mee, maar ik denk wel dat er mensen zijn die zich daardoor laten overtuigen, dat ze het idee hebben dat ze dan voorop lopen. Sowieso zou ik voor een bril echt geen trend gaan volgen, want ik draag mijn bril meestal langer dan hij trendy kan zijn. Ik heb lenzen, dus mijn bril verslijt niet echt heel erg (heb ik voor 's avonds en als er iets met mijn lenzen is). Ik heb zelf gewoon een eenvoudig zwart montuur. Vrij neutraal, maar niet suf.

 3. Ik moet eerst altijd even wennen, maar vaak vind ik trends iets later wel leuk. Ik loop nu bijvoorbeeld met een "nerd-bril" op mijn neus. Het was een goedkoopje, dat wel en ik heb ook nog een neutrale bril. Ik vind het wel leuk. En straks een vlinderbrilletje?? Leuk! Maar wel een goede actie afwachten, meer dan 70 euro wil ik niet uitgeven voor een trendy montuurtje. Maar zoals Johanna 7 jaar met 1 bril? Nee, daar ben ik te wispelturig voor...!

 4. Ik ben daar helemaal niet gevoelig voor, koop alleen maar datgene wat ik zelf mooi vind. Soms duurt het wel drie jaar voordat ik aan een nieuwe modetrend gewend ben en dan is het al weer uit de mode ;-(
  Maar de kledingmode (een bril heb ik niet) vind ik nu wel helemaal geweldig. Veel gebreide truien en vesten en tweed jasjes. Tweed vind ik mijn hele leven al prachtig, en nu mag het!! Joepie!!

 5. @Jolanda: dat herken ik helemaal! Een paar jaar terug waren van die zigeuneurrokken in de mode, en daar ben ik dol op. Toen kon ik heel makkelijk slagen.

  De huidige mode, vooral die aan de jaren tachtig doet denken, sla ik liever over. Hoewel tweed inderdaad wel leuk is: doet me denken aan het Engelse platteland en open haard vuren!

  @Eefje: mijn huidige bril is ook een nerd-bril. Die is verder heel basic, en weinig modegevoelig.

 6. Vreselijk zeg dat doet mij denken aan die reclame van die veel te dikke mevrouw in een kledingzaak die dan het advies krijgt van de verkoopster staat geweldig omdat ze dan is afgeleid door een koekje:-)
  Eigen smaak hoor, ik herken het trouwens wel, van de week heb ik met mijn dochter een bril aangeschaft, ik kreeg ook enge jaren 80 brillen te zien, die wij gillend van de lach op gingen zetten (werd niet gewaardeerd door de verkoopster).
  Ik heb mijn eigen dingen die ik leuk vind, en durf op mezelf te vertrouwen ;-)

 7. Ik hoef absoluut geen jaren 80 montuur aangezien ik -10 heb en met die grote monturen krijg je helemaal joekels van glazen en een loodzware bril die je alleen kunt dragen met pleisters op de oren.
  Getsie, ben juist toe aan een andere bril. Hopelijk zijn er ook nog kleine monturen.

  VeggieMo

 8. Bedankt voor jullie informatie! Ik had gedacht dat zo'n electrisch kacheltje een fluitje van een cent was als oplossing. Dat valt me dus behoorlijk tegen.

  Ik heb met mijn man overlegd, en die wil het eerst nog aanzien. Ook omdat we pas in februari verhuizen, denkt hij dat het dan misschien al minder koud is.

  Ik ben wel blij met de comments waarin jullie zeggen dat het helemaal niet zoveel werk is.

  Eventueel kunnen we de aanleg van cv op zolder uitstellen tot 2013.

  Nogmaals bedankt voor jullie feedback! Ik heb daar echt heel veel aan!

 9. Ik koop gewoon wat ik leuk vindt. Als dat op dat moment toevallig mode is, is dat alleen maar mooi meegenomen, want dan hoef ik er niet zo naar te zoeken ;)

  Maar ik laat me niet overhalen om dingen te kopen die ik niet mooi vind, alleen maar omdat het in de mode is...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.