Reacties

Wat trek ik aan vandaag?! — 16 reacties

 1. Hé dat t shirt heb ik ook volgens mij.

  Ik voel mezelf soms heel stom. Heb ik mn winterjas al aan met mn birkenstocks. Maar ja, dat is dan even heen en weer naar school. Heb altijd erge moeite met afstand te doen van blote voeten schoenen.

  Ik heb wel de hoogzomer dingen opgeruimd (spaghettidingen en jurkjes) en zoonlief trekt geen korte broeken meer aan. Dochterlief en ik lopen nog wel vaak met 3/4 leggings en blote voeten maar dan met warme jas en zoonlief meestal zonder jas of met een vest. Blijft moeilijk.

 2. Ik vind het momenteel ook lastig om kleding te kiezen. Na het eerste rondje met de hond bepaal ik meestal wat ik naar mijn werk aan ga trekken :-)
  Ik hou ook niet van strak, draag veel wijde broeken met elastiek.

 3. Tja.. in Nederland heb je dat dilemma eigenlijk elke dag van het jaar! Daarom hangt onze kapstok ook altijd zo belachelijk vol met allerlei jassen.. omdat je de ene dag een dikke nodig hebt en de andere dag een dunne (of helemaal geen..)

  Ik heb ook de zomerjurkjes en korte broeken opgeruimd, maar verder dragen we alles het hele jaar door. Gewoon met een laagje meer of minder.

  Ik heb altijd 't meest moeite met de 'beenmode'.... kun je nu nog met blote benen onder een rok, of moet je kniekousen dragen of zelfs al een panty of maillot.... lastig hoor!

 4. Ik loop alleen met erg warm weer zonder sokken of panty, en deze zomer was voor mij ideaal, ik noem het een 'vestjeszomer'. Niet té heet, niet té koud en dus altijd een vestje bij me. Ik heb snel koude voeten en dan wordt ik niet meer warm, vandaar dat ik meestal sokken draag.
  Ik heb niet een aparte lente/zomer kledingkast of herfst/winterkast. Alles hangt bij elkaar ( ik heb volgens mij bijzonder weinig kleding, maar voor mij voldoende ).
  Als ik een broek draag is het een linnenbroek en wordt het echt koud dan doe ik daar een dikke maillot of panty onderaan + een paar wollen sokken.
  Mijn sandalen draag ik al een maand niet meer.
  En ik heb gisteren voor het eerst mijn winterjas weer aan gehad, héérlijk!
  De keuze van kleding dragen voor mijn kinderen, laat ik aan hen zelf over. Ze krijgen het vanzelf te koud ( 'Mam, mag de verwarming aan, ik heb het koud!', en dan lopen ze rond met alleen een shirt en op blote voeten ).
  De zomerjassen zijn van mij gewassen en opgeborgen, maar de andere gezinsleden dragen ze nog, bbrr...
  Maar ik ben dol op de herfst en winter!

 5. Al een tijdje terug heb ik de kleding verwisseld, maar echte winterkleding draag ik ook nog niet. Een beetje tussen beiden, 3 kwart mouw en als het te koud is trek ik een vest aan. Het meest draag ik lange broeken maar ik draag nooit laarzen in huis, ik heb het idee dat je er buiten dan niet meer warm in wordt. In huis draag ik altijd gebreide sokken.

 6. Haha! Toevallig ben ik afgelopen zaterdag met de grote wissel aan de gang gegaan. Alle "normale" kleding is in de doos gegaan en alle redelijk ruime winterkleding heb ik vervolgens in de kast gelegd. Ergens in het voorjaar doe ik de wissel weer en haal ik er direct uit wat ik waarschijnlijk niet meer an zal trekken.

  Nu is de kast gevuld met niet al te veel zwangerschapskleding, dus echt veel variatie zal er deze winter (weer) niet in zitten, maar hey.. ;o)

  Mijn winterjas houd ik trouwens zo lang mogelijk in de kast. Het kan altijd nóg kouder worden...

 7. Ik ga ook voor laagjes, smorgens
  en savonds een laagje meer en je
  kan in de loop van de dag de laagjes verminderen zo nodig :)
  Een echte winter- en of zomerkast
  hebben wij niet meer ...alleen de
  echte zomerspullen zoals t-shirts met spaghettibandjes gaan wat hoger
  in de kast, gebruik ze soms nog om
  binnensporten te doen, zoals zumba
  waar je het al na een paar minuten
  lekker warm van krijgt :)
  liefs

 8. Ha! Laat ik nou dat t-shirt vandaag ook aangehad hebben! Mét een vest in dezelfde kleur dat ik 's middags aantrok en later op de middag ook nog een bijpassende sjawl. Ik ben ook van de rokken. De meeste 'meisjes' vinden rokken niet lekker omdat ze niet 'vrij' zouden zitten, maar ik vind broeken zo strak en met mijn dikke kont-buik en smalle taille is er geen broek te vinden waar ik fatsoenlijk in pas. Dus ben ik een jaar of acht geleden definitief op de 'rok' overgestapt. En mooie dat je tweedehands kunt vinden! Voor twee euro heb je ze hier, en mijn kast hangt vol met van alles. Netjes, zomer of winter en d'r tussen in. Nu heb ik een zwarte spijkerrok aan die wat klokkend uitloopt. Maar nog geen panties...hmm, misschien morgen wel want ik had best koude voeten. Ik ben dus ook van de vestjes, gewoon een t shirt met lange mouwen als je in huis werkt, maar zit je stil dan lekker het vestje aan. Als het nóg kouder wordt kun je ook nog een hemdje, onderrok of onderjurk (ja, ik draag ze nog steeds, ouderwets he?!) en een warme maillot aantrekken. Ik bouw de laagjes dus op.

 9. Ik haat panty's, en eigenlijk sta ik op het punt om ze allemaal weg te gooien. Maar blootgebeend ben ik niet echt een lust voor het oog, en 's winters is het wat koud... Leggings ben ik wel dol op (die trekken niet zo)
  dus in de winter is een legging met sokken en laarze de oplossing onder een jurk of rok. Hoogzomers blote benen (vooruit) maar met dit tusseninweer is het moeilijk hoor...zonder iets aan de benen is het te koud, met een legging al snel te warm. Een korte legging met lange kousjes eronder kan dan nog, maar dan heb ik toch weer snel koude voeten.

 10. Al is het vandaag heel ander weer dan vorige week, ik ben nog niet toe aan de zomer/winterwissel ;-)
  Hopelijk krijgen we nog een mooie zomer. Maar vandaag is wel zo'n dag dat je denkt: heb ik genoeg aan een korte mouwen-shirt en blote benen? Maar omdat ik thuis ben, kan ik heel makkelijk even een vestje pakken. Afgelopen donderdag en vrijdag gingen we een paar dagen weg en dan sta ik wel een beetje te dubben: Wat neem ik mee? Maar gelukkig geen vest, jas of paraplu nodig gehad.

  De kledingwissel in de kast gaat bij mij geleidelijk. Sommige jurken, rokken en shirts hangen er het hele jaar. Vestjes en shirts blijven ook liggen. Wat dikkere truien en vesten en echte winter rokken en -jurken verhuizen een poosje naar boven en wat zomerspulletjes komen naar beneden als ik bedenk dat ik dat wel weer eens aan kan doen. (Of wanneer ik niks heb om aan te trekken ;-) en dan in mijn kledingkast boven ga 'winkelen').

  Maar vroeger toen de kinderen nog waren, was het een hele happening. Kleren passen en eventueel doorschuiven naar de volgende. Kijken wie er nog wat nodig had. Weer passen als ik gewinkeld had. Ik deed mijn jongens er meestal geen plezier mee. En meegaan naar de winkel was meestal ook geen leuke optie.

  • Zo'n geleidelijk overgang kan ook prima inderdaad. Zelf heb ik meestal wel een 'moment' waarop ik de boel verwissel. Ik herken wat je zegt over kinderen: als die nog klein zijn is het inderdaad een hele happening : )

 11. T-shirt met vest
  T-shirt met spijkerjasje
  T-shirt met korte mouwen.
  Blouse met lange mouwen.
  Bijna geen jas.

  Met de herfst en winter steeds een laagje erbij.
  Steeds wat dikkere kleding.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder