Opwaaiende jurkjes

opwaaiende jurkjes

Ken je het probleem van de opwaaiende jurkjes?

Dat je lekker aan het fietsen bent, en dat je jurk ineens omhoog waait zodat iedereen je ondergoed kan zien?

Marilyn Monroe werd er wereldberoemd mee ; )

Opwaaiende jurkjes

Voor mijn eindexamen las ik het boek: ‘Opwaaiende zomerjurken’ van Oek de Jong. De titel sprak tot mijn verbeelding, maar het boek viel me erg tegen. Ik heb ook geen idee meer waar het nou overging.

Maar de titel opwaaiende zomerjurken blijft actueel, want vandaag onthulde een heftige windvlaag mijn Hema onderbroek, terwijl ik naar huis fietste. Met één hand krampachtig op mijn kruis om ‘kuis’ te blijven, en de andere aan het stuur peddelde ik moeizaam naar huis, terwijl de wind als een ondeugend kind opnieuw probeerde mijn rok de lucht in te blazen.

Tip tegen opwaaiende jurkjes

En laat ik nu vanavond in het tijdschrift ‘Flow‘ lezen dat er een heus product is om opwaaiende zomerjurken te voorkomen! De zogenaamde Dress Clip die de zoom verzwaart. Maar het ding kost maar liefst 19,95 per stuk!

Jurk gewichtjes?

Toen kreeg ik een lumineus idee: bij de Xenos verkopen ze allerlei leuke tafelgewichten voor maar 2,50. Dus de volgende keer dat ik ga fietsen in de wind, verzwaar ik mijn rok of zomerjurk met een stoeltje, een zon, een barbecue en een strandbal!

opwaaiende zomerjurkjes

Het boek Opwaaiende zomerjurken van Oek de Jong

opwaaiende zomerjurken

Lees ook: Truc tegen opwaaiende zomerrokken en mouwophouders om mouwen omhoog te houden. En mijn post over een te wijde rok strakker maken.

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik heb dat eenmaal eerder gezien.. om precies te zijn in een boek met héle oude streekfoto’s!

  Het blijkt dat de dames anno 1920 die ook aan hun rokken/jurken vastmaakten wanneer ze op de fiets gingen. (best nog mooie, kunstige dingen, zoiets als dure haarspelden..)

  Waarom is zo’n geweldige uitvinding nou toch in de vergetelheid geraakt….??

 2. Tafelgewichten aan je jurk/rok, birkenstocks, groene nagellak, Nicole je wordt steeds hipper in hoe je eruit ziet! Hahahaha!!
  Mocht ik je ooit tegenkomen, dan herken ik je vast aan je outfit.

 3. ‘k vrees alleen dat die er erg snel afgaan….:-) Hier heb ik ze nl buiten aan het tafelkleed hangen en vallen er zeer regelmatig spontaan af….

  Draag eigenlijk altijd rokken/jurken maar vind dat ook echt een probleem met fietsen nu er steeds zoveel wind is

  Maak maar eens een foto met je haken eraan :-)

 4. Hihi, wat een leuk idee, ze hebben van die leuke gewichtjes, zie je je al fietsen met een aardbei of zo aan je jurkje? :)

 5. En daarom heb ik, bijna altijd rokjes of jurkjes dragend, stevige houten knijpers in mijn fietstas. Geen potje maar wel effectief :)

 6. Als ik een jurk of rok aan doe als ik ga fietsen, draag ik een spiekbroekje. Bij een zelfgemaakte rok naai ik een van dezelfde stof, bij een gekochte jurk maak ik er een in een bijpassende kleur.
  Omdat ik altijd lange rokken en jurken draag maak ik ze tot zo’n 10 à 15 cm boven de knie.
  Dragen ook lekker bij warm weer tegen schurende bovenbenen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.