Reacties

Flow versus Happinez — 35 reacties

 1. De Flow is een kadootje voor mijzelf. Niet te zwaar qua inhoud, maar het gaat zeker ergens over. Ik wordt blij van het uiterlijk van Flow, de tekeningen, plaatjes, foto's, alles <3 En ik gebruik de Flow bij het maken van echte post.
  De Happinez is haar oudere zus en voor mij te zweverig.

 2. Ik heb zelf planken vol boeken over bewustwording, zelfontwikkeling, boeddhisme enz. en veel van wat er in deze bladen staat heb ik elders al gelezen. (Nu nog toepassen in de praktijk, hihi.) Behalve dat de uitgave voor zo'n blad lang niet altijd binnen mijn budget past, zorgt ook dát ervoor dat ik hooguit drie keer per jaar één van beide bladen koop. Dus alleen maar als ik de indruk heb dat er iets in staat dat ik nog niet ken. (En die indruk is dan nog vaak fout ook want er wordt veel oude wijn in nieuwe zakken verkocht.)

  Flow vind ik wat uiterlijk betreft aantrekkelijker. Er zitten lekker veel frutsels, plaatjes, kaartjes enz. in. Als ik daarmee bezig ben, voel ik me weer even een klein meisje! ;-)

 3. Vorige maand heb ik de happinez nog eens gekocht en nee, zoals je zegt, ik word er niet blij van.
  Met de flow ik even wegdromen in een hoekje in de zetel en als ik er in lees voel ik herkenning en blijdschap.
  Op flow heb ik een abonnement :)

 4. interessant vergelijk. Ik ben van de Happinez. Bij mij valt de Flow altijd tegen. Ondanks de aantrekkelijke layout en tekeningen, hebben de artikelen het voor mij nét niet. Dan is het toch die diepgang die ik bij de Happinez vind. Het lijkt wel een niche doelgroep, De spirituele stukjes op mijn blog worden weliswaar heel gewaardeerd (met lieve en warme reacties), maar het zijn de dagelijkse stukjes die de lezers blijven trekken.

 5. Hier net andersom, maar ik ben dan ook al bijna 40. Wellicht dat het daar iets mee van doen heeft? Ik ben echt een Happinezje. Mijn moeder heeft een abonnement en zodra zij 'm uit heeft komt hij mijn kant op. Puur genieten.

 6. Ik had nog nooit van Flow gehoord. De Happinez lees ik soms. Die krijg ik weleens. Soms interessant, soms minder. De plaatjes vind ik wel heel mooi.
  Ik ga eens kijken of de bieb hier Flow heeft.

  • Ik haal de Flow ook altijd uit de bieb, maar ik loop standaard een stuk of 9 nummers achter want hij is heel populair. En meesten is het vak voor de Flows leeg. Bij de Happinez plank liggen er wel altijd een stuk of drie.

 7. De Flow lees is graag ik vind er zitten soms leuke dingen en al ik ben niet de doelgroep (65) koop ik hem regelmatig Happinez heb ik nog niet gelezen

 8. Ik heb ook liever de Flow, die is toch wat nuchterder. Happinez is me net wat te spiritueel, ook al is de vormgeving net zo prachtig en staan er soms hele goede artikelen in. Duur zijn ze wel ja, maar gelukkig voer ik een levendige ruilhandel met vrienden, familie en de kringloopwinkel ;)

 9. Ik vind ze allebei wel leuk, maar ik koop ze nooit omdat ik dat te duur vind. Ik leen ze wel van de bieb. Of ik lees inspirerende blogs. Libelle krijg ik van mijn zus, maar heb ik gauw uit. Was Libelle vroeger echt leuker of ben ik zelf veranderd? Psychologie magazine lees ik ook graag. Vroeger kocht ik die ook vaak, ik heb ze bewaard en nu kan ik ze nog gerust eens herlezen...

  • Ik haal ook alles uit de bieb. Psychologie magazine leen ik daar ook. Die zijn inderdaad prima om nog eens na te lezen, omdat de artikelen vrij universeel zijn en niet echt tijdgebonden.

 10. Heb ze allebei wel eens gelezen en ze liggen heel erg aan mijn stemming welke ik beter vind. Om ze allebei naast elkaar te lezen zou wel te duur worden. Het is wel lang geleden dat ik ze gelezen heb, misschien maar weer eens doen.

 11. Is het heel erg dat ik toch een beetje denk dat het 'vakantieboeken' zijn voor volwassen meisjes? Het is niet mijn ding, zeg maar.
  Maar goed, gelukkig is er wel een publiek voor. Of is er een tijdschrift waar men lol aan beleeft. Maar het is niets voor mij. Prima.

 12. Hm ik ben een flowlezeres van het eerste uur en ik neem elk jaar weer een abbo...need i say more?:-D
  De happinez heb ik wel eens als kado abbonement gehad, en krijg ik wel eens doorgegeven van collegaatjes, maar is mij eerlijk gezegd te zweverig alhoewel de foto's wel prachtig zijn vaak.

 13. Juist door dat verschillend beleven kunnen die tijdschriften naast elkaar bestaan. Ik geniet elke keer weer van de Happinez. We lezen die met een paar vriendinnen samen.

 14. IK lees de Flow graag, Happinez kan me niet zo boeien. Bovendien houd ik van alles wat met papier te maken heeft en daar biedt de Flow mij ook veel van. Ik val zeker niet binnen hun doelgroep (ik ben 66) maar ik zal wel jong van geest zijn ;-)
  Ik heb samen met mijn dochter een abonnement op de Flow en dat blijft de komende jaren nog wel zo!

 15. ik vind het beide hele leuke tijdschriften...
  Flow leest meestal wat makkelijker weg, is qua onderwerpen wat breder, en zit wat meer op trends
  Ik koop beide alleen als ik echt iets zie wat ik 'moet' leze

  • Als 1 blad geen zweefgehalte heeft dan is het wel de Flow.... en de Happinez heeft natuurlijk veel spirituele onderwerpen. Zal vast weleens iets "zweverigs" tussen zitten maar bij de Flow? Echt niet hoor.

 16. Wij hebben hier hele stappels happinez liggen. Ik blijf het een heel mooi blad vinden met veel goede en inspirerende onderwerpen.De diepgang die Happinez bied daar houd ik wel van. We kopen het zo af en toe als cadeautje tijdens het boodschappen doen. De Flow heb ik wel eens gezien maar ken ik niet zo goed. Maar ook dat is een blad wat me wel aanspreekt.

 17. Ik vind ze beide leuk om te lezen, maar koop ze incidenteel als ik lang in het ziekenhuis moet zijn, veel in de wachtkamer zit of op vakantie ga. Verder eigenlijk niet!

  De flow heeft een wat 'authentieke' uitstraling, dat vind ik dan wel weer een pluspunt van de flow.

 18. Ik heb allebei de bladen nog nooit gelezen maar ik ga morgen naar Nederland en natuurlijk naar de bieb, ik ga ze eens lenen. Wat ik dan wel weer stom vind is dat het ene blad mikt op vrouwen tussen de 30 en 45 en het andere blad op vrouwen tussen de 29 en 55, ik ben 64 ????. Ik heb een abonnement op de Seasons en dat vind ik een fijn blad.
  Groet Adriana

 19. Nou... kan aan mij liggen hoor, maar de Flow en de Happinez lijken echt totaal niet op elkaar!! Ze hebben totaal andere onderwerpen...
  Ik vind ze beide mooi. Bewaar ze ook beide. Maar dat ze op elkaar zouden lijken vind ik gewoon onzin...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder