We hebben een hond!

Ik heb de sprong gewaagd! We hebben een hond. Een hondjé, om precies te zijn want groot is ze niet. Volgens mij is onze kat nog groter!

Hondenwens

Sinds we op het platteland wonen is mijn tegenstand tegen huisdieren helemaal verdwenen. En al een paar jaar dacht ik: ‘Ik zou best graag een hond willen.’ Maar ja, ik heb helemaal geen ervaring met honden. En ik was ook een beetje bezorgd dat ik mezelf van alles op de hals haalde. Van vriendinnen hoorde ik bijvoorbeeld dat een puppy zindelijk maken heel veel werk is. Maar het bleef toch kriebelen.

Toch nog maar weer eens kijken op marktplaats…

En toen ik begin december bij een vriendin op bezoek ging en haar hondje zag dat ik superlief vond, ging ik toch nog maar weer eens op marktplaats kijken. En dit keer stond er een soortgelijk hondje als mijn vriendin heeft op. Ik mailde voor meer informatie, en samen met mijn oudste dochter ging ik kijken. En de volgende dag nog een keer met mijn man, want die laat zich niet leiden door emotie. En toen hebben we haar meegenomen. Ze sprong zo bij ons in de auto en liet schijnbaar onbekommerd huis en haard achter.

Ze heet Trixie, is 6 jaar oud, en is nagekeken door de dierenarts. Ze is ontzettend lief, en volgens mij hebben we dan ook erg met haar geboft. Ze is een mengeling Shih Tzu en nog wat.

Kijk, dit is ze:

shih tzu
Dit is Trixie!
trixie
En zo zit ik tegenwoordig te bloggen. Want dankzij Trixie snap ik de term ‘schoothondje’ ineens : )

Lees ook mijn post Puppy zindelijk maken.

Similar Posts

63 Comments

 1. Ochhhhh wat LEUK je bent echt overstag gedaan dus! ja een Shih-Tzu is leuk ik heb er zelf ook een gehad. Super super lief de ideale gezinshond . Doen geen vlieg kwaad. Je hebt dus niet gekozen voor een pup? Mooi dat een hondje een tweede kans krijgt. Ziet er schattig uit jij bloggend met het schoothondje. Veel geluk met Trixie X

  1. Een pup heb ik ook wel overwogen, maar was beslist geen ‘must’ voor me. Bovendien kreeg ik veel waarschuwingen over de mate van aandacht en zorg die een puppy vraagt. En het is best handig dat Trixie al zindelijk is en zo.

   Fijn om te horen dat een Shih Tzu inderdaad een ideale gezinshond is. Dat idee krijg ik zeker ook als ik Trixie meemaak : )

 2. Wat super leuk!! Echt een schoothondje… net als die van ons. Niks liever dan op schoot zitten en dicht bij je zijn. Ik hoop dat jullie er samen erg veel plezier aan beleven, maar dat lukt vast wel. Het lijkt me een regelrechte lieverd!

 3. Ooohhh een shih tzu! Keileuke hondjes, tikje eigenzinnig en vergis je niet, ze hebben last van grootheidswaanzin. Grappig hoor! Mooie kleuren ook, ons wiske heeft net dezelfde kleuren en is ook een kleintje (te klein voor de rasstandaard). Je gaat er geen spijt van hebben en voor je het weet lopen er meer dan 1 rond;) proficiat!

  1. Trixie wil dolgraag spelen met de poes. Waar ze vandaan komt was ze dikke vrienden met de katten. Maar onze kat doet nogal hooghartig tegen Trixie. Hoewel ze dus geen dikke vrienden zijn, gaat het wel prima samen. De kat negeert Trixie en Trixie houdt keurig afstand.

   Ik hoop dat de kat nog wat toeschietelijker gaat worden.

  1. Ja, voor ze bij de mensen kwam van wie wij haar hebben was ze bij een oud vrouwtje. Die kon haar niet meer verzorgen en heeft haar Trixie genoemd. Ik vind het een leuke naam.

 4. Top dat jullie voor een ouder hondje zijn gegaan, veel geluk met elkaar. ( wij zijn personeel van 4 honden, allemaal herplaatsers met rugzakje )

  1. Wauw, vier honden met rugzakje! Dan zijn jullie echt ervaren hondenbezitters denk ik. Door mijn onervarenheid op hondengebied zou ik een hond met een rugzakje denk ik niet goed leiding kunnen geven. En ik heb allemaal boeken uit de bieb gehaald over honden, en daarin lees ik dat het heel belangrijk is om een goede roedelleider te zijn.

   Nu met Trixie kan ik me daar goed in oefenen.

 5. Ahh, wat een droppie! Ik heb, toen ik nog bij mijn ouders woonde, ook altijd een hond gehad. Het heeft iets gezelligs, je bent nooit meer alleen! Veel plezier met Trixie!

 6. Oh lief! Wij hebben er twee: een cocker en een golden retriever. Enorm veel werk, zeker met twee kids erbij, maar zou ze toch niet meer kunnen missen. Ze zijn echt part of the family! Veel geluk met Trixie!!

 7. Leuk!! Gezellig vooral!

  Wij hebben twee honden, een kruising Franse buldog en een Labrador.
  Die laatste denkt dat hij een schoothondje is… alla Chihuahua formaat, verkeerde inschatting die een kilo of 30 scheelt ;)

  Veel plezier met jullie nieuwe gezinslid

 8. leuk! nu geen honden hier,maar stelde voor als we eens buitenaf wonen ik wel een st Bernard wil…..
  groet, wilma

 9. :D Ik ben zo blij voor je! Ik zit nu ook te typen met een hond op schoot! Shihtzu’s zijn zo leuk, koddig en kunnen lief-ondeugend zijn. Maar vooral lief :) Daar ga je geen spijt van krijgen, je hebt er zo lang over nagedacht, dat voelt gewoon goed!

 10. hahahahaha wat goed! En heel fijn ook om te lezen dat jullie een wat ouder hondje al hebben genomen, ze is al goed opgevoed naar ik hoop, en ze zit goed op je schoot :D

  X

 11. Gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst en ik hoop dat jullie veel plezier met haar zullen hebben.
  Ik zou Trixie alleen niet (te vaak) op schoot nemen want voor je het weet neemt ze je hele meubilair over.

 12. Proficiat!

  Leuk, dieren zijn ook prima om de kinderen te leren omgaan met dingen waar ze wat van leren , verantwoordelijkheid, maar ook zorg, blijdschap en soms verdriet .

  Ik heb twee katten, dat zijn toetsenbord katten….. die lopen steeds over mijn toetsenbord .
  (ik werk ook thuis, net als jij ). Alleen na 7 jaar nog steeds geen echte vrienden samen, jammer.
  Voor mij zijn het echt gezinsleden…..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.