Truc tegen opwaaiende zomerrokken

opwaaiende zomerrokken
Truc tegen opwaaiende zomerrokken. Charmant is anders…

Oek de Jong schreef ooit een boek getiteld ‘Opwaaiende zomerjurken‘. Maar zo leuk is het niet als je rok of jurk pardoes omhoog waait, en iedereen je ondergoed ziet. Ik heb hier regelmatig last van als ik op donderdag de 10 kilometer naar de stad fiets. Want ik draag nu eenmaal altijd rokken. Soms prop ik aan weerszijden van het zadel een stuk rok tussen het zadel en mijn benen, zodat de rok als het ware een beetje vast zit. Maar dit helpt meestal nauwelijks. De rok blijft niet zitten namelijk.

Penny in your pants

Maar nu hebben twee Amerikaanse dames een handig trucje bedacht, waardoor je rok niet meer omhoog waait. Het heet Penny in yo pants. Het kost niks. Je heb er alleen muntje voor nodig en een elastiekje. Hier onder zie je een demonstratie:

Mijn ervaring met penny in your pants

Ik wilde dit wel eens eventjes testen. Ik deed dat op een dag met een zuid-westelijke wind. Volgens het KNMI was het windkracht 3, maar het waaide echt als een wilde. Volgens mij was het eerder windkracht 6! Maar goed, ik stapte op de fiets en reed een stukje met een munt van de Action in mijn rok. Daarna haalde ik het muntje weg, en reed hetzelfde stuk nog een keer. Uiteraard tegen de wind in, om het echt goed te testen. Maar als ik heel eerlijk ben, merkte ik niet zo heel veel verschil. Ik kan dus helaas niet met zekerheid zeggen dat dit de ultieme oplossing is tegen opwaaiende rokken. Houd jij er rekening mee wat je aantrekt op de fiets? Draag je bijvoorbeeld geen rokken vanwege het gevaar van omhoog waaien? En wie heeft er nog handige trucjes om het te voorkomen?

Reacties op Truc tegen opwaaiende zomerrokken

 1. Ik draag veel rokken, maar redelijk strak en kort en dan heb je er al veel minder last van. In de winter hangt mijn jas er ook over en dan heb je er nog minder last van.

  Ik fiets meestal met een hand op mijn been. En ach dan zien ze een stuk bloot been of mijn onderbroek. Onder onze kleren zijn we allemaal bloot. Als men het daarvan moet hebben jammer dan.

 2. Het werkt wel. Met een rok over deknie en de munt vlak bij de zoom. En dan geen wijde fladderrok.
  Ik draag weinig rokken, maar als ik het doe is het heet en fietsen er overal vrouwen met een broek die kleiner is dan mijn bikinislip… Meestal leg ik een hand op mijn bovenbeen als ankerpunt. Als ik een legging draag ( niets zo beroerd als plakkende benen, dus meestal ) lekker laten waaien.

 3. Ik maak mij er niet zo hele erg druk om.. draag sowieso vaak korte boxers dus ook als er iets waait dan is er nog niets geks te zien.
  Heb weinig zin om heel gefrustreerd alles bij elkaar te houden voor de wind…
  Ik heb wel een lange rok waarbij het gewoon vervelend fietst als deze teveel fladdert, ga het toch eens proberen!

 4. Weet je wat ik doe , ik draag vaak 2 rokken , gewoon over elkaar. Dat scheelt. Ik vind het zo wie zo prettiger dragen. En de rokken, ik heb veel keus , voegen vaak iets extra’s toe. Zoals een leuk onderrandje . Verder heb ik een grote klip gekregen, die de rok verzwaardt.
  Misschien wel net zoiets als op het tweede filmpje getoond wordt. (Gebruik ik ook voor mijn muskietennet)

 5. Al een paar jaar gebruik ik de dressclips van NoMonro. Alleen bij rokjes van dunne, gladde stof glijden ze er weleens af. Ik heb een zwarte met een camee en een crème met een los veertjesbandje. Ze zijn er in wat simpelere tot heel chique uitvoering.
  Misschien moet ik het muntje uitproberen bij de gladde, dunne rokjes.
  O, ja, ik draag ook altijd een rokje of jurkje 😉

 6. Ik houd er altijd rekening mee, want als ik een rokje of een jurkje aan heb, dan zou zo’n elastiekje er geloof ik niet goed bij passen. Dus ik draag gewoon wat anders als ik moet fietsen, of ik houd ‘t gewoon de hele rit vast tegen m’n zadel.

 7. Ik draag, onze dochters dragen altijd rokken.
  Heb ik een langere rok aan dan 1 hand op m’n bovenbeen en bij een rok die op m’n knieën valt hoeft dat niet.
  Doordat ik momenteel niet mag rijden ( auto ) ivm epilepsie draag ik vaak een tricot rokje net van die opgehaalde elastieken.
  Super makkelijk en hoeft niet bang voor kerven met fietsen in van goeie rokken.
  Vorige week er maar weer 1 tje genaaid, met 2 uurtjes heb ik hm af.

  Groet van Hilda

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.