Reacties

Witte legging: handig of een verschrikkelijk ding? — 98 reacties

 1. Misschien zijn ze onzeker over hun benen, te wit of cellulitis. De legging is ook hip geworden vooral onder een kort jurkje. Dit doe je misschien niet zo snel zonder legging.

 2. Ik draag ze niet, ik vind ze niet mooi en wit schijnt sowieso vaak door. Het valt mij hier wel op dat ze heel vaak gedragen worden door vrouwen die eigenlijk beter helemaal geen legging kunnen dragen, ongeacht de kleur. Die hebben er dan gewoon écht de leeftijd of het lijf niet meer voor. Maar goed, ze zullen daar zelf ongetwijfeld anders over denken.

 3. Geen idee waarom je zoveel witte leggings ziet. Ik vind het ieder geval geen potje en draag zelf geen legging in de zomer onder jurkjes.

  Ik draag wel leggings in de winter als het héél erg koud is (zwart, antraciet, koffiebruin, marineblauw, paars etc.), maar die zie je eigenlijk haast niet, want ik draag ze alleen maar met hoge laarzen met hoge hakken en dan met een niet al te korte rok of jurk (geen superstelten vandaar)... dus de regio rondom mijn knie is hoogstens te zien met de legging.

  De legging draag ik i.p.v. een maillot omdat die dingen altijd afzakken, grrr en daar hou ik ook niet van, vandaar een legging. Als het minder hard vriest draag ik panty's en mantys (zit tussen een panty en maillot in qua dikte).

  • Dat doe ik ook! In de winter vind ik leggings een fijn alternatief voor die ellendige maillots en panty's. En aangezien ik meestal Uggs draag, hoef ik dan lekker niets aan mijn voeten.

 4. Ik heb ze wel, en ik denk ook wel waarom vrouwen met mijn postuur ze vaak onder jurken of rokken dragen, aangezien we dikkere benen hebben schuurt het vaak boven langs en gaat het irriteren, een legging voorkomt dit.
  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik wel helemaal flauw wordt van dat anti-legging gezeur. Ik draag ze zelf onder jurken die ver over mij knie vallen, aangezien het veel comfortabeler zit voor mij.
  Een legging draag je niet met een kort shirtje erop, geef ik iedereen gelijk, maar waar over wordt gevallen zijn dus de vrouwen die hierboven worden beschreven.
  Laat elkaar toch eens in waarde mensen, met of zonder witte legging

  • Ahaa! Dat vind ik een heel goede reden: om schurende bovenbenen te voorkomen. Daar kan ik wel inkomen.

   Ik hoor verder eigenlijk nooit anti-legging gezeur moet ik zeggen. Alleen over de witte legging dus. Maar liggen leggings in het algemeen onder vuur dan? In de winter vind ik ze namelijk wel een beter alternatief dan een maillot of panty, als blote benen écht niet meer kunnen.

 5. hallo,

  Ook ik ben een zwarte winterlegging drager..
  Vind het wel jammer dat mevr marianne zwagerman haar medevrouw zo moet afvallen.. Ik vind ook van sommige kleding iets, maar daar ga ik iemand niet mee beledigen jammer.!! We willen kenelijk graag in hokje,s worden geplaatst.. Twaskje.

 6. Ik geloof dat het punt is dat een witte legging nooit flatteus kan worden omdat je benen er korter en dikker door lijken. Als je optisch langere slankere benen wil, is het beter om een lange legging te dragen ipv driekwart en is het beter om een legging te nemen die qua kleur licht absorbeert ipv reflecteert. Ik draag trouwens heel veel leggings maar alleen in donkere kleuren.Ik heb ooit lichtroze geprobeerd omdat het qua kleur zo leuk was met mijn jurkje, maar mijn benen leken 2x zo dik...
  M

  • Lichtroze klinkt inderdaad grappig! Maar niet als je benen er twee keer zo dik in lijken… De Engelse stijlgoeroe Mary Portas zag ik een tijdje ook een felgekleurde panty's, maar zij is superdun, en bij haar leek het wel leuk en vrolijk.

  • Bij mij geven juist driekwart leggings een langer en slanker effect, omdat het met lange leggings lijkt of mijn voeten geamputeerd zijn, brede stompjes. Het hangt mi helemaal af van je bouw: heb je hoge of lage taille, stevige of dunne benen, kuiten en enkels, etc. Ik draag niet graag leggings maar soms is het gewoon practisch op de fiets, of omdat het net te fris is zonder iets aan de benen.
   Qua kleur draag ik het liefst ton sur ton of desnoods legging in de kleur van het topje. Witte legging bij een witte top kan 's zomers dan prima! Het gaat om het geheel.

 7. Draag watje leuk vind, ik denk dat mensen die er commentaar op hebben eens bij zichzelf moeten kijken.

  Laat mensen dragen wat ze willen en oordeel niet zo snel, zo jammer dit.

  Deboor

 8. Ik vind de witte legging discussie de autochtone pedant van de hoofddoekdiscussie. Met als overeenkomst dat het nergens over gaat en dat degenen die erover discussieren kennelijk niets beters te doen hebben. Gezeur dus.

  Maar de echte legging discussie ging volgens mij over iets anders, nl over 'zelfgenoegzame, weinig ambitieuze vrouwen die een beetje hobbyen met hun webshop, en dat dan een carrière noemen;. Niet over de discussie of een legging wel of niet goed staat en of je wel of niet een al dan niet witte legging zou moeten/mogen dragen.

 9. Ik ben het helemaal met mevrouw williams eens, ik draag om diezelfde reden ook een legging, en ook witte, staat leuk met een wit shirt vind ik en wat de rest van de wereld er van vind zal mij een zorg zijn.
  Hanneke

 10. Marianne Zwagerman, maak je borst maar nat. You're about to be mutssized door alle mutsen van Nederland!
  Ik geloof dat ik het boek lekker in de schappen laat staan aangezien ik niet van dergelijke met arrogantie doordrenkte uitspraken gediend ben.
  Ik draag geen wit maar dat is omdat ik een voorkeur voor zwart heb als halve gare metalhead/depri-muziek liefhebbende. Met soms een vleugje paars of petrolblauw.

  Ik zie weleens dingen op straat waarvan ik denk: never nooit niet. Maar who cares, misschien is de persoon in kwestie er helemaal blij mee. Ik verafschuw Crocs en Uggs. Dan ga ik toch ook geen boek schrijven over dat mensen die Uggs dragen de wc rollen verkeerd ophangen of zo. Wat een bullocks.

 11. Nee, ik draag geen leggings ( ook geen panty, manty, jeans of iets dat langer is dan mijn onderbroek). Draag alleen redelijk lange rokken omdat ik iets om mijn benen echt niet fijn vind. Al moet ik bekennen dat het argument van tegen "schurende bovenbenen" mij wel aanspreekt. Iets om te onthouden voor het geval van een lange wandeling als het warm is.

  • Ik ben net als jij memvan7! Ik houd er ook niet van als er iets om mijn benen zit! In de zomer draag ik rokjes tot net over de knie, en in de winter langere rokken. Maar helaas, komt er een tijd in de winter dat blote benen zelfs onder een lange rok te koud zijn… Dan ga ik dus ook aan de legging.

  • Ik heb dit jaar na lang dubben een J.ulotte aangeschaft en dat schuurt niet, en geeft me het gevoel dat ik niet in mijn blote niksie rondloop. Heel geschikt voor ongevoerde rokjes en warme dagen.

  • Zo'n julotte heb ik ooit besproken op Huisvlijt. Zit inderdaad heel prettig, en voelt licht. Helpt goed bij schurende bovenbenen, maar helaas niet tegen kou.

  • Hi, Ik heb ook een julotte, lekker licht. Maar tegen de schrijnende bovenbenen helpt ze helaas niet!

 12. Ik ben een legging drager,wit én zwart,met rokjes erover.En ik moet zeggen..het staat me goed.Heb geen dikke benen,maar mooie lange.In de zomer vind ik blote benen teveel plakken en dus warm.En dus in de winter lekker warm met laarzen.Ben geen muts,wel huisvrouw,lees 2 dagbladen en opiniebladen en veel boeken,heb ook nog HBO opleiding gehad en heb een groot gezin.Er zijn trouwens ook mutsen zowel mannen als vrouwen die geen verstand en smaak hebben(dit hoeft overigens niet samen te gaan)Wat een ander zegt,zegt meer over diegene dan over de ander..Lekker belangrijk allemaal zeg!!Geïrriteerde groetjes Anne-Mae

 13. Ik heb inderdaad een 3/4 witte legging. Ik fiets veel en dan vind ik een jurk dragen zonder legging niet prettig. Ik heb ook maar 3 jurken omdat ik meer een broekenmens ben. Ik heb in de winter ook 3 leggings, 1 zwart, 1 donkerblauw en 1 grijs met zwarte print. Ik draag hier een lange trui, tuniek of vest op gecombineerd met lange laarzen.

 14. Zelfs mijn dochter krijgt geen legging aan, afschuwelijk wat zijn die dingen lelijk. Maar wat een ander aantrekt moet ie zelf weten, ik volg de mode ook niet tenslotte.

 15. Nog even een toevoeging op mijn eerdere commentaar, ik draag de legging niet omdat ik bijvoorbeeld geen mooie benen zou hebben. Volgens mijn lief zijn ze voor een bijna 50-jarige prachtig, geen cellulites en niet dik. Ook vind ik dat er inderdaad soms vrouwen een legging dragen waarbij het niet zo goed staat maar dat geldt eigenlijk voor alle kleding. Het ene staat je wel en het andere niet. Ik draag het puur omdat het mij lekker zit en ik alleen een jurkje op de fiets een drama vind.

 16. Ik vind een legging heel lelijk voor mezelf.
  Te dikke benen, te klein en putjes.Te oud.
  Wat een ander doet moet hij helemaal zelf weten.

  Ik heb er ooit eens een gekocht.
  Maar toen ik in de spiegel keek, heb ik hem van schrik gauw bij mijn pyjama's gelegd.
  Draag hem nu in de winter met een big shirt in bed.
  Kan nog net voor mijn gevoel.

 17. Draag ook geen leggings.Wat ik raar vind is dat sommige verklaren:Panties?Nee joh,veel te warm.Maar zijn leggings dikker dan of dunner? Nee,maar weetje,zit lekker warm. Ok.Maar hoe moet ik het zien dat velen in de zomer zelfs nog leggings dragen met laarzen!?!?!?!?
  Dat vind ik raar.Lekker een knierok en blote benen.
  Draag geen broeken en geen panties.Heb gauw exceem aan de bovenbenen.Ook dan verklaart iedereen je voor getikt.Heel best allemaal.Zij hebben geen prbleem met exceem.
  Is die M mss jaloers.Rare muts hoor.
  Groet, WIlma

  • Ik denk dat panty's broeieriger zijn? Zijn die niet meestal van polyamide? Leggings zijn tenminste meestal van katoen, dat ademt meer.

   Maar zelfs dan nog lijken leggings mij warmer dan panty's!

 18. Ik draag leggings ook witte, alleen geen doorschijnende. Ik vind het leuk staan en wat een ander er van vind moet hij weten. Draagt ze ze niet ook prima, alleen kat elkaar niet zo af. Mode is heel subjectief!Wat me wel opviel is onder jurkjes waar ik in Nederland echt altijd een legging aan zou doen, ik in Frankrijk onder het zelfde jurkje geen legging droeg. Zelfs niet de behoefte had. Dus het lligt denk ik ook aan het hollandse weer.

 19. Hoi,

  Het fijne van leggings is dat ze van verschillende materialen gemaakt worden. Zelf vind ik katoen heel prettig. Veel beter dan panties.

  Verder draag ik ze (50+ en slank) graag onder rokjes die ik anders voor mijn leeftijd net wat te kort zou vinden. Ik gebruik ze ook om sjiekere kleding net een sportievere twist te geven.

  groetjes,

  Dorothé
  https://djaktief.wordpress.com

 20. Ik heb ik weet niet hoeveel leggings in de kast en ik draag ze graag en veel. Ik heb wel wit gehad, maar niet veel gedragen omdat ik het niet zo mooi vond staan, maar verder heb ik allerlei kleuren en soorten (van opengewerkt kantachtig (een echte complimententrekker blijkt dat te zijn :)) tot dik gebreid). Ik vind leggings ideaal bij jurkjes en rokjes voor kinderen (die dragen wel wit), omdat ze dan nog enigszins fatsoenlijk zijn als ze wijdbeens op de grond zitten of op de kop hangen aan het duikelrek. En zelf omdat ik dan nog enigszins fatsoenlijk kan bukken en hurken enzo bij fiets vastmaken en kind optillen zonder dat ik direct in een broek hoef te lopen. Verder vind ik persoonlijk een legging wat gekleder staan dan blote benen, zeker zakelijk gezien (tussen panty en blote benen in zeg maar) en het is ook gewoon wat warmer.
  Ik vond het vooral allemaal erg stigmatiserend en herken mezelf er helemaal niet in. Ik werk 34 uur/week, in een goede baan, in loondienst, heb geen webshop, draag wel leggings. Verder doe ik enorm veel aan handwerken, dus ik noem mijzelf altijd maar übermuts, want ik vind naaien/breien/haken een stuk mutsiger dan (witte) leggings. Maar ik ben er trots op een muts te zijn en ik wens alle webshopeigenaren veel succes met hun winkeltje en lang leve eigen smaak :)

  • Dat heb ik inderdaad ook gehoord: dat voor bepaalde zakelijke afspraken blote benen te weinig gekleed zijn, en dat je dan echt wel een panty moet dragen. Zelf heb ik zulke afspraken gelukkig niet ; )!

   Wat jij met leggings hebt, heb ik met vestjes… Daar heb ik er best veel van, in allerlei kleuren. Ik vind ze zo ontzettend handig!

  • Jaaa, vestjes en vesten. In zwart en allerlei tinten grijs, bruin en beige, van dunne tshirtstof tot dikke gebreide. Met lange mouwen en driekwart, maar ook wel meer giletachtige dingen. Sommige draag ik een paar jaar niet en dan zijn die ineens weer favoriet. ( overigens draag ik ook in de winter geen legging of panty, ga ook dan gewoon op de fiets)

  • Wauw, memvan7: hoe doe je dat in de winter? Ik zou ook het liefst ook in de winter met blote benen onder de rok fietsen. Thuis gooi ik de legging die ik buiten heb gedragen dan ook meteen uit. Heb jij zulke warme rokken?

  • Ik moet geen panties ofzo hoor, in zo'n omgeving werk ik niet, maar ik vind het zelf gekleder en voel me daar prettiger bij. En vestjes, ik heb er niet genoeg. Gewoon echt niet (dus niet "nooit genoeg"). Ik vind ze ook heel handig en wil ze ook, maar op de een of andere manier heb ik ze niet. Ik zie een mooi (maak)streven voor deze winter: genaaide, gebreide en gehaakte vestjes (jurkjes heb ik toch al zat ;)) Stof en garen zat in huis, dus ik hoef er de deur niet eens voor uit!

 21. Witte leggings heb ik niet. Mijn benen zijn al wit genoeg, hahahahaha.......
  Ik heb wel zwarte driekwart leggins. Die draag ik in de winter onder een tuniek of rokje.

  Maar meestal heb ik een lange broek aan. Daar voel ik mij prettig bij.

  Liefs Frederique

 22. Tsjonge zeg de übermuts is mevrouw Marianne Zwagerman herself; ik word zo moe van dit soort 'mutsen' die over de rug van anderen proberen zichzelf beter en geweldiger voor te doen door anderen naar beneden te halen. Wat een geneuzel over een kledingstuk.

  Dus mevrouw Z. ik heb zeker wel witte leggings onder mijn tuniekjes aan en juist omdat soort als 'u' daar zo lekker tegenaan wenst te schoppen doe ik ze momenteel net wat vaker aan dan anders. Dat is zoiets als mutserig tegendraads :-)

 23. Wel leggings ,maar geen witte.
  Ik vind ze heerlijk dragen, niet zo trekken als panties, niet zo snel kapot gaan en de spataderen blijven mooi buiten beeld!

 24. Ik draag geen leggings, hoewel ik het wel eens overwogen heb er een paar te kopen. Mijn blote benen zijn niet zo fraai. Rare aderen, donkere plekken, ook mijn blote benen zijn niet zo flatteus.
  Ik ben het met Pot Jannetje eens dat deze Marianne Zwagerman zelf een supermuts is door anderen de maat te nemen.

 25. Heeft die boekenmevrouw niets beters te doen dan een onzinnig boek te schrijven om haar gal te spuien???
  Ikzelf draag geen witte leggings odat ik die niet mooi vind
  Wel zwarte en ook bij een zomerjurk want dat staat leuk!
  Ik vind ook wel eens wat van een andere vrouw, dat ze afgeeft op een ander om zichzelf iets te voelen bijvoorbeeld. Dat vind ik niet zo'n leuke eigenschap.
  Verder ben ik geen muts of wat dan ook;)

 26. Het boek van deze dame ligt gauw in de ramsj. Lachen! Als ik kijk wat mijn zus met haar webshop verdient, lach ik nog veel harder om die boekenmuts. Een webshop runnen is heel lucratief, dus wie is hier dan de muts?

 27. draag geen driekwart leggings en ook geen witte, maar wel lange zwarte leggings ,want ze zitten gewoon lekker warm en ze kriebelen niet ,wat panties wel weer doen en wat andere mensen van mijn kleding vinden zal mij worst zijn en ik heb dan wel geen webshop,maar als andere mensen daar hun brood mee verdienen zou ik zeggen prima.

 28. Ik heb een paar stevige ribfluwelen/ corduroy rokken, speciaal voor winterse dagen. Ook een paar van een soort dik linnen die dan wel kunnen En ik heb een enkele keer 2 dunnere van een soort tshirtstof over elkaar aangedaan ( de kortste binnenin), dat geeft het oude effect van onderrok en nette rok. Het scheelt wel denk ik dat al mijn rokken ruim over de knie vallen, kuitlengte. In de winter een pantykniekousje en het is mij warm genoeg.

 29. Leggings zijn uitermate onvrouwelijk en een aanstoot voor de maatschappij.
  Ik zeg het zou verboden moeten worden, anderzijds herken je zo wel gemakkelijk de vrouwen die zelf geen klasse hebben en maar wat met de hype meedoen.

 30. Hmmm...ik had er eentje, onder een - weliswaar enkellange- witblauwe jurk. Dan was het nog, of alweer, te fris voor blote benen. Maar Nicole, ik ben weer nieuwsgierig hoor; in de winter is het toch veel te koud voor blote benen? Als jij nooit broeken draagt maar evenmin leggings of panty's...

  • De winter is inderdaad een vervelend seizoen voor rokken Irene! Noodgedwongen draag ik op de fiets thermo leggings. En dan met blote voeten in mijn laarzen om me toch niet opgesloten te voelen.

   En thuis doe ik ze onmiddellijk uit!

 31. Nog nooit heb ik een witte legging gedragen.
  Ook ben ik niet van het type om kleedjes te combineren met leggings.
  Ik vind leggings over het algemeen niet echt flatterend.
  De enige leggings die ik draag zijn sportleggings.

 32. Leggings zijn lelijk. Soms gaat het wel, onder een rok/jurk met laarzen. Maar dan is het een maillot zonder voeten. Echt, alleen kinderen zien er leuk uit met een legging. Vooral de combinatie dunne zomerjurk/legging/birkenstocks vind ik lelijk. En ik ben een fan van birkenstocks.

 33. Ik draag nooit een legging. Laat staan een witte. Je moet wel mooi ondergoed hebben om een witte legging te willen dragen.

 34. Leggings zitten zoooo lekker. Nergens knelt het. Nooit witte legging gedragen valt mij niet op als een ander het wel doet. Ik draag ze in en om het huis hoor zwarte leggings en nooit onder jurk of rok.
  Wat een lieve reactie op mijn blog, en ja ik doe de tuin zelf maar die is niet zo groot hoor en heerlijk om te doen in een zwarte legging. liefs

 35. Voor schurende dijen zijn tegenwoordig veel goede (onzichtbare) oplossingen. Ik bezit geen leggings, het flatteert eigenlijk niemand. Het schijnt voor veel vrouwen zekerder te voelen omdat ze hun benen lelijk vinden, maar helaas zie je het er vaak doorheen en wordt het daar niet beter van.
  Het zou goed zijn als we onze cellulitis en spataderen meer omarmen, iedereen heeft wel iets wat niet 'perfect' is.

  Het is me bij vrouwen om me heen opgevallen dat ze ze vaak dragen boven een bepaald gewicht omdat dan jeans en andere broeken minder lekker zitten.

  Hoe dan ook: wat mij betreft lekker blote benen voor iedereen, gooi die dingen in de zon en laat je niet gek maken :)

 36. Ik vind witte leggings best kunnen. Zoals op de "Otto" foto.
  Maar niet bij iedereen.

  Tegenwoordig heb je fietsshorts. Die draag ik nu onder een lange jurk, als ik ga fietsen (en ik persé een jurk aan wil). Dat is eigenlijk een korte legging. En het zorgt ervoor dat ik me veiliger voel, als mijn jurk opwaait.

 37. Ik vind witte 'broeken', alle soorten, spijkerbroeken, leggings, shorts meestal niet zo mooi. Maar altijd beter dan kleuren die erg op iemand's huidskleur lijken.

 38. ik draag leggings in plaats van een panty of maillot. ik hou namelijk niet van iets aan mijn voeten. Met leggings kan ik langer op blote voeten lopen...( nee is niet koud) en als het echt winter wordt, draag ik ze met sokjes.

 39. Ik vind leggings echt een verschrikkelijke uitvinding, althans als iemand ze gewoon zo draagt. Als je er eentje draagt onder een jurkje of rok om schurende benen te voorkomen, dan snap ik de noodzaak daarvan. Zeker nu ik zelf wat vaker een jurkje draagt haha...

 40. Ik vind ook wel eens iets niet zo leuk staan bij iemand, maar ik laat iemand altijd in zijn/haar waarde, ook in mijn eigen hoofd. Een oordeel over mensen die zo scherp oordelen heb ik echter wel een beetje 🙈🙈
  Ik vind een witte legging zelf onder een tuniek of zo juist leuk staan, maar draag die zelf nooit. Wel fietsbroekjes of zwarte leggings tot de knie vanwege schurende benen en gewoon lekker kunnen bukken en bewegen zonder moeilijk hoeven doen, haha. In de winter snag tights! Een aanrader: echt veel minder vervelend dan “gewone” panty’s. Ben verliefd op die van merinowol.

 41. Iedereen moet lekker dragen wat hij/zij zelf wil vind ik altijd. Zelf draag ik ze niet en vind ze niet mooi. Heb ook weinig wit qua broeken e.d. aangezien ik vaak mors met dingen en een kind van 2 heb ;-)

 42. Ik zou het zelf ook zo onder een jurkje aan doen, vooral tijdens het fietsen en mn jurk of rok vliegt condinu omhoog. Dan is deze legging een prima oplossing. Nu moet ik wel zeggen dat je vaak ziet dat een legging als broek wordt gedragen dat kan gewoon echt niet. Waarschijnlijk is er daarom zn ophef om.

 43. Ik en een witte legging is vragen om problemen. Da's tien minuten en dan zit er een vlek op. Wedden? Overigens vind ik leggings wel lekker zitten. Dus draag ik ze heel af en toe. Als 'hang-op-de-bank-pak' met een lekkere trui erop. Alleen thuis dus. Ik ga er niet de deur mee uit.

 44. Zelf draag ik überhaupt nooit leggings, ik vind het echt vreselijk. Maar iedereen moet vooral doen wat hij/zij wilt. Ik vind het vooral vreemd dat je enkel dan zo open is, dan doe ik liever een panty aan.

 45. Vreselijk ding, het staat ook werkelijk niemand en echt een miskoop. Een witte broek is prima, maar een legging is een no go

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>