Schurende dijen? 5 tips!

schurende dijenToen ik in het tijdschrift Esta over de ‘Julotte‘ las, werd ik meteen enthousiast. De Julotte is een superzacht, soepel broekje dat je kunt dragen als onderrokje, en om schurende dijen te voorkomen.

Heel veel vrouwen hebben last van schurende dijen, en het heeft niks te maken met ‘dik zijn’ vertelde Ida, de uitvindster van de Julotte, mij. Schurende dijen worden veroorzaakt door je lichaamsbouw en manier van lopen.

Ik mocht een Julotte testen, en vond hem geweldig! In de eerste plaats vanwege de verpakking: een goudkleurige envelop. Dat gaf meteen al een feestelijk en luxueus gevoel. De tweede verrassing was de stof: superzacht. En, heel belangrijk: ademend!

Julotte helpt tegen doorschijnen en schurende dijen

Achter in mijn kast had ik nog een jurkje liggen, dat ik nooit draag, omdat het ontzettend doorschijnt. Ik besloot de Julotte aan de test te onderwerpen. En de Julotte slaagde met glans. Alle doorkijk was weg, en bovendien viel het jurkje soepeler.

Ik vind de Julotte een aanrader!

Ik vind het echt een product dat bedacht is door een vrouw: het is praktisch, en het lost een probleem op waar veel vrouwen mee te maken krijgen. Bovendien is er een heup- en een tailleversie! De Julotte kost 29,95.

Tips tegen schurende dijen

Helaas is de julotte anno 2022 niet meer te koop. Echt jammer. Maar er zijn wel andere hulpmiddelen tegen schurende dijen.

1. Bandelettes

Bandelettes zijn mooie banden die je om je dijen schuift.

Screenshot 2022 11 16 at 13.01.29

2. Broekje met pijpjes

Naast bandelettes kun je ook nog kiezen voor een broekje  met pijpjes. Bijvoorbeeld een onderbroek met pijpjes, of je draagt een fietsbroekje over je ondergoed. Hieronder lange boxers van Bonprix:

19312761 vO4hp7Af 1

3. Tape tegen schurende dijen

Er bestaat ook speciale tape tegen schurende dijen. Kijk:

schurende dijen

4. Vaseline

En last but zeker niet least, smeer vaseline aan de binnenkant van je dijen om schuren te voorkomen. Dat doen hardlopers ook! Vaporub werkt ook.

Herken jij het probleem van schurende bovenbenen?!

Similar Posts

8 Comments

 1. Dit lijkt me superhandig! En wat leuk ook dat je nu dat jurkje weer kunt dragen.
  Nog wel een vraagje: heb je geen last van “inkijk” doordat de pijpjes wijder zijn? (Zodat je obij een briesje naast opwaaiende zomerjurkjes ook opwaaiende julottes krijgt). Want dan zou je er toch een broekje onder moeten dragen en dat is bij warm weer (volgend jaar of zo…) weer minder prettig.
  PS ik heb een NoMonro voor op de fiets, maar mijn rokken waaien desondanks omhoog.

  Groet, Loonlijstmama

 2. Website eens bekeken, en het is dus een onderbroekjurkje voor over het ondergoed. Ziet er heerlijk draagbaar uit. Maar waarom niet groter dan M/L? Nu durf ik hem alsnog niet te kopen. Wat een tegenvaller :-(
  Groet, LM

 3. LM, ik zou dit mailen aan Ida! Het lijkt me een goede tip!

  Loonlijstmama, ik heb er zelf nog niet mee gefietst, maar in de medewerkers van de Esta waren enthousiast over de Julotte tijdens het fietsen.

 4. Heb er nog nooit last van gehad, zou hem dan ook niet kopen. Ja en zo’n jurkje kan inderdaad een voerinstofje gebruiken en dan is het een leuke maar wel dure oplossing.

 5. Ik heb er ook last van en draag daarom een boxershort van me vriend of een wielrennersbroekje onder een jurkje… een ander kortbroekje kan natuurlijk ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.