Reacties

Een school kiezen op het platteland: De Wild Card! — 14 reacties

  1. Hmm boeiend relaas weer, volgens mij heb je je keuze gemaakt :-)
    maar mag ik he vragen waarom je voorkeurr uitgaat naar een continue-rooster? zelf heb ik er ( zeker bij de jongere kinderen) wel ehmmm mijn bedenkingen over, aan de andere kant is vroeg uit ‘smiddags wel weer lekker.

  2. Je schrijft dat je vooral Ot er wel ziet rondlopen. Geldt dat ook voor Piet?
    (Verschillende scholen is zeker geen optie?)

    Zelf sta ik niet direct te juichen bij een ‘huiskameridee’ (maar dat is natuurlijk het woord op papier en ík heb het niet live gezien), dit omdat ik zelf structuur en een bepaalde ‘strengheid’ (maar dat is niet helemaal het juiste woord) belangrijk vindt op een school.

    (Ik ben zelf van een van de eerste ‘jenaplan-lichtingen’ en toen moesten ze het duidelijk nog leren, maar ja, 35 jaar later zal dat vast gebeurd zijn :-)

    Wat een onderzoek zo he; succes hoor!

  3. @Sannah: goed punt! Dat zei mijn man ook al tegen mij: ‘En Piet dan?’ Ik denk dat het komt doordat Ot zo ontzettend baalt van school, en Piet school best leuk vindt. Voor Piet valt er in die zin minder winst te behalen op een nieuwe school. Twee verschillende scholen is inderdaad geen optie. Dat wordt te ingewikkeld.

    @Sillie: mijn voorkeur voor een continurooster komt voort uit eigenbelang. Dan zou ik namelijk rustiger kunnen doorwerken, in plaats van dat mijn dagje in kleine stukjes wordt gebroken. Vijf kwartier overblijven vind ik vrij lang, en de kinderen komen nu tussen de middag altijd thuis. Dat heb ik altijd een groot goed gevonden.

  4. Jij kent je kinderen het beste……Ook wij hebben voor zo’n keuze gestaan een paar jaar geleden omdat Djoeke toen groep 6 niet lekker in haar vel zat.Ze wilde haar zelfs vanuit school doorsturen…..Ik heb toen de knoop doorgehakt om het niet te doen.De rede die ik toen had was,ze moet over drie jaar naar de middelbare…..dan word het ergggg lastig zoeken naar een gepaste school met huiskamer effect.En zal ze ook in het diepe MOETen springen en MOET ze ook naar school.Nu ruim drie jaar verder gaat het erg goed met haar.Ze heeft plezier in school en is lekker aan het puberen,heeft heel veel vriendinnen en vriendjes….en van die rottijd op de basisschool weet ze niet veel meer van,zegt ze.De middelbare hebben we haar zelf laten kiesen passend bij haar niveau.
    Dus volg je hart……dan doe je het altijd goed….welke keuze je ook neemt…succes.

  5. Wat heerlijk dat een kunt kiezen uit verschillende scholen, hier is er eigenlijk geen keuze, alleen de dorpsschool. Ik zou m’n kinderen laten kiezen. Als zij met plezier naar deze school gaan worden ze vast meer gemotiveerd.

  6. bij ons werken ze ook met het tom systeem.. en onze kinderen zijn van 10 voor 9 tot 5 over 3 op school en dat vinden ze prima. ze weten niet beter zou ik zeggen.. Ik vind het ook ideaal want ik houd niet van vaak heen en weer rijden..
    goh, het wordt nu wel spannend hoor, welke gaat het worden.. ;)

  7. Persoonlijk ben ik niet voor een continue rooster. Er zijn verschillende onderzoeken over te vinden op internet die ervoor, of juist niet voor pleiten. Mijn kinderen waren altijd maar wat blij om even bij te kunnen tanken tussen de middag. En mijn intuitie zegt dat het beter voor mijn kinderen is en daar ga ik meestal op af. Over Jena plan hoor ik alleen maar positieve verhalen trouwens.

  8. Ik zou gaan voor de Jenaplan school, ik hoor daar goede verhalen over. Een continue ken ik van mijn kinderen van de vrije school en heeft voor zowel ouders als kind veel voordelen, De kinderen zijn om 14,30 uur uit en als ouder heb je een langere dag zonder onderbreking.
    Een school die eruitziet als een huiskamer lijkt me zeker voor een kind dat niet graag naar school gaat heel erg fijn.
    Succes met je keuze !
    Groet Thea

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>