Reacties

Mijn zoektocht naar een school op het platteland: deel 2 — 15 reacties

 1. Heerlijk om s'morgens even met de kinderen op de fiets te stappen. En op een zinkend schip zou ik niet willen beginnen. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe lang ze nog naar de lagere school gaan?

 2. Johanna, mijn jongste zit in groep vijf en heeft dus nog drieëneen half jaar voor de boeg, en mijn middelste zit in groep zes.

  Maar afgezien van de vraag of de school wel zo lang open blijft, heb je daar dus ook te maken met combinatieklassen van drie verschillende groepen in een lokaal. En ik kan me ook voorstellen dat de paar leerkrachten die er nog zijn de bui ook zien hangen, en elders gaan solliciteren.

 3. Nou, dat klinkt allemaal best goed, was het niet dat die andere school dichterbij is..maar als het zo onzeker is of hij open blijft, zou ik toch voor deze school kiezen..stel je voor dat je kinderen anders straks weer moeten veranderen.
  Succes met jullie keuze!
  Groetjes, Corine

 4. klinkt heel goed, maar ik zou vooral ook kijken naar de sfeer in school..
  wij hebben allemaal combi klassen, maar met klasse assistenten wordt ook ook apart gewerkt. Er is een nieuw jongetje dat van een grote school kwam en heel erg druk was. nu in 2 weken tijd heeft zn moeder een ander kind in huis die veel rustiger is en zich veel prettiger voelt..
  succes, ik ben benieuwd wat de doorslag gaat geven!
  groetjes

 5. Over de omslagdoek, een tijd geleden is er een foto opgedoken van een winkelende princess Kate (van prins William, engeland) die een winkelkarretje duwt met zoeen omslagdoek rond de schouders... Daarom wordt hij zo genoemd :-)

 6. Hoi Corine,

  dat zijn inderdaad ook mijn overwegingen: dichtbij is op zich fijner, maar het risico op sluiting heft dat weer op…

  En het lijkt me niks voor de kinderen om nog een keer van school te moeten veranderen.

 7. Maar waarom zou je je kinderen op een "zinkend schip" brengen?Als je weet dat er mss,volgend jaar gesloten moet worden,moeten ze weer verkassen!
  En groep 7/8 dubbel is niet erg,lijkt me een goede stap richting het Voortgezette onderwijs.
  Uit je omschrijving moet het gewoon een fantastische school zijn met heerlijke klassen.
  Groet, Wilma

 8. De overweging voor mijn oude basisschool is de nabijheid, het continurooster, en het feit dat de buurtkinderen die er zijn daar ook naar toe gaan.

  Maar zoals ik al schreef, neig ik steeds meer naar de school die weliswaar verderop is, maar verzekerd is van een goede toekomst.

 9. Met wat je zegt nabijheid, buurtkinderen en continurooster zou ik juist voor die school gaan! (Ik heb al je andere overwegingen uit eerdere posten niet paraat, dus alleen op basis van deze post)
  En een zinkend schip, als iedereen dat denkt, dan zinkt het schip het allersnelst. Mocht de school dan sluiten, dan gaan ze toch met de buurkinderen mee naar een andere school? Een compleet gebrek wat betreft continuiteit is dat dan ook niet.
  Maar ja, ik ben dan weer een schijterd als het gaat om de verkeersveiligheid rondom kinderen en op het platteland fietsen vind ik zelf toch nooit zo prettig/veilig.
  Succes, ik reageer ook uit de verbazing dat niemand je oude basisschool als voorkeur noemt.

 10. Misschien blijft de school wel (langer) open als meerdere ouders hun kinderen daar naartoe durven te brengen? Groot voordeel is denk ik dat ze bijv. makkelijker bij vriendjes kunnen spelen zonder dat je ze overal met de auto heen moet brengen (omdat je zegt dat de kinderen in de buurt ook allemaal naar die school gaan). Succes in ieder geval!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder