Tuin metamorfose: met voor en na foto's

91536

Als ik uit het raam van mijn kantoortje naar buiten kijk, zie ik daar een zwaar verpieterd stuk gras dat de naam gazon niet langer verdiend.

Het loopt schuin af, en sinds de mannetjes van de glasvezel er hebben rondgebanjerd is het nog havelozer geworden.

Daar wil ik dus iets mee.

Want het is een mooi stukje tuin, dat zeker in het voorjaar heel fijn is om in het zonnetje te zitten.

De vraag is alleen: wat en hoe

Hoe veranderen we dat troosteloze stukje tuin in een oase van rust en natuur waar je graag wilt zitten?

Tuin metamorfose: wat zijn de opties?

Zelfkennis is een groot goed. Dus lijkt het me verstandig om het niet ingewikkeld te maken. Het stuk is niet voor niets zo sneu geworden. Het moet dus makkelijk bij te houden zijn.

Plaatsje van gratis stenen

Daarom kozen we voor de simpelste oplossing: gratis stenen. Ik houd niet van tegelterreur, maar we houden nog eindeloos veel gras over.

tuin metamorfose

Hoewel het resultaat netjes is, moet ik toegeven dat ik een wilde bloementuin mooier had gevonden. Maar zoals ik al zei: je moet je eigen beperkingen onder ogen zien.

En inmiddels heb ik een idee gekregen om het 'plaatsje' op te vrolijken.

Kabouter village!

Ik heb het idee om er een soort kabouterdorpje te maken! Gewoon her en der tuinkabouters kopen, en dan langzaam maar zeker een bloeiend dorpsleven voor kabouters opbouwen. Zie ook Tuinkabouter Action.

Zo krijg ik alsnog kleur en fleur op dat plekje in de tuin!

Oh ja, en zo'n vogelbad op een staande voet lijkt me ook leuk.

Screenshot 2021 07 13 at 07.48.25

Leestip

Vogelbadje Action

Action tuin ornament

Alternatief tegels tuin

Andere leuke ideeën om het plaatsje op te fleuren zijn welkom in de comments!

Vergelijkbare berichten

22 reacties

  1. Tegel terreur is bedoeld voor de verstedelijkte gebieden, daar is al zo weinig open grond om het regenwater af te voeren en de omgeving te koelen.
    Jouw terras lijkt me geen beperking in het afvoeren van regenwater, geniet er maar van.

  2. Tja het ziet er iets beter uit maar zooo saai ,sorry .Een paar mooie bakken met fleurige planten en idd een leuke vogel drinkbak zou het al zoveel gezelliger maken . Een mooie grote gekleurde lantaarn aan de muur tussen de ramen of een gezellige planten hanger met iets fleurigs ,zoveel mogelijkheden !! Er '' moet '' kleur in Nicole !!

  3. Leuke grote plantenbakken of potten met vrolijke bloeiers erin. Of een grote Boerenhortensia dat past ook wel bij je huis denk ik.

  4. Nog even een andere tip, vul de kieren van de steentjes met voegmortel, er is speciale voor terrassen...hierdoor blijft onkruid weg en het scheelt je veel tijd met onkruid weghalen.

  5. Mooie potten met bijvoorbeeld olijfbomen erin? Het kost wel wat maar het is wel heel mooi en je creëert wel sfeer ermee. Het ziet er in ieder geval al veel beter uit dan ervoor vind ik. En heel goed om je eigen beperkingen te kennen. Ik wil soms ook heel veel, maar dan voelt mijn man 'm al aankomen. En daar past hij tegenwoordig voor. Hahaha.

  6. Bloembakken met veel bloeiende plantjes erin. Of hele grote bloempotten met kleine boompjes er in. Ook heel leuk. Of gekleurde kussentjes op je stoelen. Maar wel een lekker plekje voor een terrasje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.