Reacties

Tussenjas: alles wat je weten wilt + prijzen vergelijken — 50 reacties

 1. hahah bij mij zijn dit altijd jassen, die ik maar enkele keren per jaar aan doe. Eigenlijk een beetje zonde om te kopen dus... maar ik heb ze wel. Meestal draag ik in de zomer gewoon een spijkerjackje of blazertje en heb ik altijd een sjaal in mijn tas voor de zomeravonden.

 2. Ik kan me ook niet echt voorstellen dat zo’n jas alle warmte biedt waar je ‘s winters naar verlangt en zomers juist het tegenovergestelde. Maar daarnaast hou ik ook van afwisseling en loop ik niet het hele jaar door in 1 jas.

 3. Ik heb wat oudere winterjassen die ik wel eens als tussenjas gebruik. Die niet zo warm meer zijn. Maar ik trek toch al snel mijn zomerjas aan, en dan als het wat kouder is met een sjaaltje, zodat mijn nek toch goed beschermt blijft tegen de kou.
  Een jas, vind ik geen doen, heerlijk juist om af en toe wat anders aan te trekken.

 4. Dat ligt eraan wat ik ga doen. Fietsen nog met lammy coat en als ik met de auto ga een kort jasje. Gelukkig heb ik er veel en kan dus kiezen afhankelijk wat ik ga doen, welke temperatuur het is en of het gaat regenen.

 5. Tussenjas is zeker handig! ik gebruik dan eigenlijk veel mijn spijkerjas of bomberjacks en dat werkt prima. Die jas van Burberry is inderdaad erg mooi, maar de komma staat inderdaad op de verkeerde plek hihi.

 6. In herfst heb ik een "3 seizoenen" jas van het merk Sea Salt gekocht. Ik weet niet of die jassen in Nederland te koop zijn. Google Janelle (het type jas) en Sea Salt.
  Ze zijn in de uitverkoop tegen een prijs van £150 en ze zijn die prijs beslist waard. De jas is elegant en aan de lange kant, is water proof en voelt zacht aan, heeft een capuchon en je kunt hem tot aan je kin dichtmaken. De voering is gemakkelijk te verwijderen. In de winter heeft die jas me goed warm gehouden.
  Onlangs was ik 3 weken lang in Noord Spanje waar het weer, laten we zeggen, zeer wisselvallig kan zijn. Zonder voering kon ik hem klein opvouwen en in de regen bleef ik droog.

 7. Leuk om te lezen! Een tussenjas is ideaal voor deze tijd van het jaar! Ik neem me vaak voor er eentje te kopen, want ja, je hebt ze al voor een paar tientjes! Alleen meestal komt het er dan niet van en kom ik toch prima de lente door :-)
  Ik loop vaak best lang nog in mijn winterjas want ik ben een enorme koukleum...en als het dan echt hartje zomer is heb je vaak toch al geen jas meer nodig. We zullen zien, dit jaar.

 8. Ik heb 3 'tussenjassen', 1 winterjas, en voor onder de tussenjassen ook nog tig fleecevesten haha. Op die manier bouw ik laagjes op, omdat het in Nederland nogal ineens om kan slaan en Fleecevesten wel warm zijn, maar niet winddicht zijn. Ik heb alles van Pinewood dus dat blijft hopelijk nog even meegaan, tot nu toe niet stuk te krijgen in ieder geval :)

  Met die vierseizoenenjas, is het dan niet zo dat je daar de binnenvoering uit kan halen?

 9. Ik heb een leren jas (bijna 10 jaar oud) en die gebruik ik al bijna alle seizoenen. En een jas waar je de binnenvoering uit kunt halen (mijn moestuin en wandeljas).

 10. Ik ben dol op jassen. Het maakt mij niet uit voor de winter, tussenjas en ook voor de zomer. Als ik in de winkels of webshop rondsnuffelen, word ik hebberig van. Wat ik nog geen heb is coat. Het is nog lastig voor mij om te vinden.

 11. Wel, met -17 op een skipiste had ik het niet koud onder mijn jas. Wel aan mijn handen en neus en wangen en alles maar niet aan mijn lijf.

  Gisteren was het 12 graden en droeg ik alleen de bovenlaag. En dat was perfect. Mijn moeder droeg de binnenlaag (die was haar jas vergeten) en had het ook niet koud. De zon scheen dus het was nog behoorlijk warm.

  Hij bestaat dus uit twee delen, een technische wollen binnenlaag die je los kan dragen en een bovenlaag die water- en windafstotend is die je ook los kan dragen :)

 12. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik denk dat ik 20+ jassen heb. Voor de lente, zomer, herfst en winter. Voor elk wat wils. Ik kom uit de modewereld (oorspronkelijk) en ik heb al jaren dezelfde maat. Ook ben ik dol op de sale , koop zo nu en dan tweedehands en voor je het weet zit je dus aan dit aantal jassen. Die ik overigens ook (bijna) allemaal draag.

 13. Ik geloof niet dat ik echt een tussenjas heb, ik heb een winddicht jack en die draag ik in deze tijd met veel plezier. Indien het warmer is dan zeg maar 22 graden dan draag ik geen jas maar ligt er gewoon of deze jas of een vestje in de auto voor het geval ik het toch wat fris krijg.

 14. Ik draag nu eigenlijk mijn zomerjas en zomers draag ik geen jas, ik denk ook wel eens moet ik nieuwe jassen voor de jongens kopen? Want zomers dragen ze nooit een jas.

 15. Ik vind die 'tussen periode' zo vervelend. Ik weet nooit wat ik moet aantrekken :( De ene keer heb ik het heet, terwijl ik het dan de volgende keer weer te koud heb. Haha

 16. ik heb heeeeel veel 'tussen' jassen haha. Voornamelijk allemaal jasjes die ik over een shirtje draag. ik heb ook een soort van trenchcoat in zalm/licht roze, ook ideaal voor tussendoor

 17. Ben wel erg benieuwd naar die vierseizoenenjas. Ik heb dezelfde twijfels als jij, al zou het voor dat geld wel moeten werken.. En die van Burberry vind ik persoonlijk echt geweldig, maar mijn portemonnee iets minder haha. Heb zelf geen tussenjas trouwens. Draag meestal mijn winterjas als het echt koud is en anders gewoon een vestje.

 18. Ik heb een winterjas en een tussenjas maar geen zomerjas... nou ja ik noem het wel een zOmerjas, maar ik heb hem nu aan en in de zomer niet....

 19. Een tijdje geleden hoorde ik voor het eerst de term 'tussenjas'. Ik moest best lachen, want ik wist niet dat het een echte term was. Lastig nu deze periode hoor. In de ochtend wil ik mijn winterjas aan en in de middag geen. Ik heb wel een tussenjas, maar die is niet echt om je warm te houden haha

 20. Wow, een spijkerjasje dat je 10 jaar geleden kocht. Dat zijn natuurlijk wel echt jasjes die nooit kapot gaan en waar je ontzettend lang mee kunt doen :)

  • Ja, het is inmiddels echt een ouwetje. Maar ik vind hem zo handig, en ook nog steeds wel leuk. Ik kan er geen afstand van doen. Die heeft zijn geld wel opgebracht : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder