Reacties

Parasol: voordelen en je opties — 57 reacties

 1. Wij hebben ook altijd een parasol in de tuin staan. dat is ook wel nodig, want die hete zon op mijn huid, hou ik mar kort vol. We hebben een stevige parasol die ook tegen een beetje wind kan.

 2. Ik vind de zwevende parasol denk ik ook het mooiste. De muurparasol vind ik ook mooi, alleen als je dan je zitje wil verplaatsen ben je wel meer gebonden aan dat plekje bij de muur. Daarvoor zou ik dan de zwevende kiezen.

 3. een vuurkorf heb ik niet meer, ik ben dol op "fikkies stoken" maar het schijnt echt heel slecht voor het millieu te zijn. Wat parasollen betreft: ik vergeet ze altijd binnen te halen...en dan staat er weer zo'n ding te schimmelen...

 4. Wij hebben een grote zweef parasol (naast de normale zonwering) ik schrok alleen heel erg van de prijs. Daarom hebben we hem gekocht toen het winter werd en de bouwmarkten er vanaf moesten :)
  Erg blij mee. Is makkelijk uit te klappen ondanks zijn gewicht en kan door heel de tuin geplaatst worden. Ideaal als er meer visite is of wanneer groene draak buiten zit.

  • Slim op de parasol te kopen bij de start van de winter Deborah! Zo kun je denk ik flink besparen. En het is de investering vervolgens echt wel waard.

 5. Het zijn allemaal wel leuk om te zien. Ik kan ook niet goed tegen de zon. Ik zit ook wel eens in de zon. Maar niet te lang. Wij hadden ook parasol gekocht voor de balkon. Waaide zo hard bij ons vaak. Mooie kleuren heeft deze parasol.

 6. Ik heb ook een parasol, alweer wat jaartjes geleden gekocht tijdens de opruiming in het tuincentrum, appeltjesgroen ;)
  Hij staat nog niet buiten, omdat de zon nog niet zo heel sterk is en ik daar nog wel wat van kan genieten, maar zodra het echt warmer wordt, gaat hij naar buiten.
  Ik heb zo een op een loodzware standaard, die inderdaad lastig te verplaatsen is, maar het voldoet voor het beschutte tuinhoekje.
  Ook moet ik opletten voor huidkanker in het gezicht, al 5x een verdacht plekje moeten laten weghalen en dan is het beter om niet teveel in de zon te zitten.

  Groetjes Lily

  • Appeltjesgroen! Alleen al vanwege de naam van de kleur lijkt me dat een mooie parasol Lily. Ik kan me zo voorstellen dat je de parasol vandaag naar buiten doet. Het wordt zo'n 26 graden heb ik begrepen!

  • Nee, de parasol zet ik nog niet op, want het is deze week wel heel mooi weer, maar volgende week keldert het weer naar normale temperaturen en regen, wat dan weer goed voor de plantjes is.
   Ik heb ook nog teveel te doen in de tuin om in de zon te zitten ;)

   Groetjes Lily

  • Oh, dat had ik nog niet gezien Lily dat volgende week het weer slechter wordt... Balen zeg. En ik heb net alle tuinmeubilair naar buiten gesjouwd met het idee van Het is zomer!

  • Hallooo Nicole, het is pas april en dit zomerweer is abnormaal voor de tijd van het jaar, tot half mei kan nog vorst komen, iets met de IJsheiligen ;)
   Gewoon heel erg genieten van deze dagen en als het goed is, moet het tuinmeubilair tegen regen kunnen...

   Groetjes Lily

 7. Wij hebben nog een zweefparasol, maar die is eigenlijk overbodig geworden. In het huis waar we nu wonen hebben we een zonnescherm aan de muur en daar zitten we altijd onder. Geeft ook iets knus', zo'n parasol of zonnescherm.
  Maar wat een gigantisch bedrag van meer dan €4000!
  Ik zag een keer een tv woonprogramma. Mensen hadden hun huis verkocht. De tuin was 'mature' zoals ze dan noemen, met mooi aangelegde perken en middelgrote bomen. De nieuwe bewoners ging niet alleen het hele huis strippen en vernieuwen (tijdschriftenstyle) maar ook de tuin helemaal leeg halen. De oude bewoner keek er een beetje hoofdschuddend naar: die bomen hadden hun gratis een natuurlijke schaduw gegeven. Nu moesten alle bomen weg en ik plaats daarvan moest een duur zonnescherm oid komen. Oh, ik begreep die man zó goed!

  • Oh, wat zonde inderdaad! Wie gaat er nou een hele mooie tuin helemaal weghalen.... En bomen zijn ideaal als schaduwbrengers! Ik kan me voorstellen dat zoiets een oude bewoner pijn kan doen.

 8. Eerst nog maar even wachten tot de zon wat meer zijn best gaat doen. Maar zeker handig een parasol of iets anders wat schaduw bied. Ik kan soms echt niet meer tegen de warmte en zoek dan graag de schaduw op.

 9. Zo hee dat is nog eens een prijskaartje op die laatste! Ik kreeg toen ik jong was (vanaf kind tot ongeveer 25 jaar oud) heel snel en makkelijk zonnesteken. Het was een paar keer echt goed mis dus ik heb met hoedjes en parasols leren leven. Op het strand altijd een parasol erbij voor mij!

 10. Ik heb een zwevende parasol, en wil nooit meer iets anders! Een vuurkorf is erg gezellig, ook tijdens de winter om lampjes in de leggen met wat hout. Leuk artikel!

 11. Ik zit eigenlijk weinig buiten maar als ik het zou gaan doen, heb ik zeker een parasol nodig. Ik heb een hele lijst aan allergieën en de zon is er daar eentje van. Daar heb ik op vakantie meer last van als in eigen land, maar toch is voorkomen beter dan genezen! ;-)

 12. Ik had nog nooit van een muur parasol gehoord! Wij hebben nu een tuin op het zuiden, er moet echt een parasol komen. Ik vind de zweef parasol het mooist, die zal het uiteindelijk wel gaan worden :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder