Parasol: voordelen en je opties

parasol

Heb je op warme, zomerse dagen wel eens op terrasjes gekeken? Dan zie je vaak dat de tafeltjes onder een parasol drukbezet zijn, en de tafeltjes die in de verzengende zon staan niet.

Dat is dus waarom een parasol handig is: hij beschermt je tegen de zon.

Parasol = een mobiele schaduwverstrekker

Stel bijvoorbeeld dat je een mooie tuinset hebt gekocht, en er is eigenlijk maar 1 goede plek in de tuin waar hij kan staan. En dat is een plek zonder schaduw. In de lente is dat geen probleem, maar als het hoogzomer is, kan het daar simpelweg te heet worden. Dan kan een parasol uitkomst brengen.

Een parasol is een soort mobiele schaduwverstrekker!

Hij maakt je onafhankelijker van het weer. Overal waar je je parasol parkeert, creëer je schaduw.

Parasollen: de ene parasol is de andere niet!

Ooit kocht ik een superleuke parasol met bloemetjes er op bij de Zeeman. Ik was er helemaal blij mee. Maar eenmaal thuis ontdekte ik dat de stok veel te kort was. Als ik hem in de parasolstandaard zette die we hadden, dan moest ik er ongeveer gehurkt onder gaan zitten. Die dag leerde ik een belangrijke les:

De ene parasol is de andere niet.

Strand parasol

Die leuke parasol die ík had gekocht was een zogenoemde strand parasol! Strand parasols zijn relatief kleiner, en licht van gewicht. Dat maakt ze makkelijk om mee te nemen naar het strand. Eenmaal daar, prik je de strand parasol zo in het zand! De stok is doorgaans korter dan van een ‘gewone’ parasol.

Hieronder een voorbeeld van zo’n strandparasol. Wat een schatje hè?!

Screen Shot 2018 04 09 at 15.39.42

Overigens heb je bij de Action al een strandparasol voor 3,95! Zie ook mijn vintage parasol die ik vond bij de kringloop!

Muur parasol

Het grote voordeel van een muur parasol is dat je geen last hebt van de stok en de parasol voet. De parasol wordt namelijk bevestigd aan de muur. Dat maakt hem ook geschikt voor balkons. Zo kan een muur parasol ook een zonnescherm vervangen.

Een ‘gewone’ parasol/ de stok parasol

Een gewone parasol zet je doorgaans in een speciale parasol standaard. Net als bij de stand parasol en de balkon parasol zit de stok in het midden. Maar een gewone parasol is van zwaardere kwaliteit dan de strand- en balkon parasol.

De zweefparasol

De zweefparasol is mijn favoriet! Doordat de stok aan de zijkant van het zonnescherm zit, lijkt het zonnescherm te zweven en kun je het heel makkelijk naar een andere plek laten zweven. Dus je hoeft minder met de hele parasol te slepen.

Screen Shot 2018 04 09 at 15.31.19

Parasol voet

Behalve de strand- en de balkon parasol heb je voor parasols ook een parasol voet nodig. Die houdt de parasol op de plek, en voorkomt dat hij wegwaait of omvalt. Het nadeel aan zo’n parasol voet vind ik dat als hij stevig is, hij doorgaans ook zwaar is. Dat maakt het verschuiven van de parasol lastig. Vandaar ook dat ik de zweefparasol handig vind.

Samenvattend

Een parasol zorgt er voor dat je makkelijk schaduw kunt creëren op de plek waar je wilt zitten. Er zijn allerlei modellen in omloop, maar de bekendste is de stok parasol. Dat is een parasol met in het midden een stok. Die stok zet je in een parasolvoet. Maar er zijn ook tafels met in het midden een gat, waarin je een stok parasol kunt doen!

Wij hebben een tuintafel met parasolgat!

Parasol prijzen

Het goedkoopst ben je uit met een stokparasol. Die heb je al een tientje. De prijzen van parasol variëren enorm. Van een tientje tot, schrik niet, €4.250,00 voor deze zweefparasol:

Screen Shot 2018 04 09 at 15.38.31

En als je ‘s avonds de parasol niet meer nodig hebt, omdat de zon is verdwenen en je krijgt het koud, dan steek je lekker een vuurkorf aan met wat hout:

Screen Shot 2018 04 09 at 15.54.21

Zoals een parasol een mobiele schaduwverstrekker is, zo is een vuurkorf een mobiele warmteverstrekker : )

Bronvermelding afbeeldingen: de bloemetjesparasol is van VidaXL. Alle andere parasols zijn afkomstig van www.parasol-shop.nl. De afbeelding van het hout komt van Berdihaardhout.nl

Heb jij een parasol en/of vuurkorf? Welke soort?

57 Comments

  1. Lily
    • Lily
    • Lily
  2. Bas

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh