Reacties

Zonwering: tips en trends 2018 — 45 reacties

  1. Hier de ouderwetse oranje zonnescherm voor het huis haha, achter niets, want daar zitten we heerlijk in de tuin. Het liefst heb ik de zon in huis, maar als het erg arm is vind ik de zonwering wel fijn.

  2. wij hebben een extra grote arm nodig gehad voor onze zonnewering omdat hij langer was dan de normale maat.
    dat was nog een hels karwei omdat de arm in de gevel gemonteerd moest worden en daar waren ze helaas niet al te handig mee.
    hij hangt nu en zijn er heel blij mee maar ben blij dat we daar even geen keuzes meer in hoeven te maken.

  3. Wij hebben screens!
    Mijn ouders en zus hebben luiken aan hun huis, heel mooi, heel praktisch bij warmte, doch bij een streepje zon wordt alles gesloten, ik heb daar bijna een trauma aan over gehouden!

  4. Ik zou dan toch kiezen voor mooie houten luiken, dat past het beste bij ons jaren '30 huis. Maar als ik andere zonwering ozu hebben, dan liefst die je op afstand kan bedienen. Ideaal zeg!

  5. Wij hebben een schaduwdoek. Een zonnescherm boven de tuindeuren zou voor de achterdeur komen te hangen dus dat viel af.
    We hebben een smalle achtertuin (de breedte van de openslaande deuren) en hebben van de muur van de buren naar onze bijkeukenmuur lijnen gespannen waarover we een schaduwdoek kunnen trekken. Het laat voldoende licht door en je je kunt er heerlijk onder zitten.

  6. Nope. We hebben een huis wat onder architectuur is gebouwd en voor alles wat je wilt aanpassen moet je een vergunning aanvragen bij de gemeente. Een echte no-go dus. Overigens vind ik rolluiken heel lelijk (sorry voor diegenen die het wel hebben. O.a. een huis bij ons om de hoek), maar dat komt ook omdat het bij openslaande deuren met kleine ruitjes echt niet mooi is. Al zou ik buiten de slaapkamer die dingen die ze in Duitsland hebben die je manueel kunt dichtdoen (soort van rolluiken, maar dan net wat mooier) wel willen hebben zodat het wat donkerder wordt in de slaapkamer.

  7. Hier hingen al rolluiken van mijn voorgangers. Zelf zou ik ze nooit aangeschaft hebben. Oerlelijke dingen dus. Bij de woonkamerramen op het Zuiden en Westen heb ik markiezen laten plaatsen. Het bestaande zonnescherm op de binnenplaats heb ik in dezelfde kleur laten aanpassen. In rood, want dat is mijn lievelingskleur.

  8. Mijn vriend is gek van Dominica. We hebben al een afstandsbediening voor de lichten. Hij is nog bezig met de zonweringen automatisch te laten werken. Dit is echt zijn afdeling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder