Reacties

Jaloezieën: 9 veelgestelde vragen en antwoorden + grappig filmpje! — 34 reacties

 1. Punt 9 vind ik dat een aanvulling behoeft. Buiten jaloezieën houden als je ze dicht doet ook de warmte buiten. En dat kan in de zomer best wel eens een paar graden schelen in huis.

 2. Pf, ja, dat scheef omhoog en omlaag doen van die dingen. Wij hadden ze op mijn werk in sommige ruimtes en ik had er altijd ruzie mee, dus eigenlijk liet ik ze het liefst hangen zoals ze hingen. Houten jaloezieën vind ik overigens wel héél erg mooi. Als ik ooit een ander huis heb, is dat zeker weten een kanshebber.

 3. ik vond ze fantastisch mijn jaloezieen, tot ikontdekte hoe smerig ze werden...in mijn nieuwe huis koos ik weer voor gordijnen, die gaan fijn in de wasmachien

 4. Wij hebben ze en zijn er zeer tevreden mee. Brede latjes in hout, antracietkleur. Er hing inderdaad wel een prijskaartje aan.
  We hebben een speciaal borsteltje bij de stofzuiger waarmee we ze schoonmaken. Is heel snel gebeurd.

 5. In de keuken heb ik een paar smalle jaloeziën (60 cm breed, 100 hoog), een houten en een goedkope van nog geen dertig euro. Bevallen prima.
  Ze vangen hoogstens wat stof, er wordt niet gerookt, goede afzuiging, geen kachel
  Reinigen met een schone handveger, als ze dicht zijn, daarna omdraaien voor de andere kant.
  Met mooi weer kunnen ze buiten in (zwem-)badje, speciekuip, teil of wat dan ook..

 6. Supertip!

  Wist je dat je ze tegenwoordig ook tussen het glas van je ramen kunt laten zetten?! In dat geval kan er simpelweg geen viezigheid bijkomen en hoef je ze dus ook niet schoon te maken.
  Echt nog niet eerder van gehoord.

 7. Ik heb ooit op Ali express eens een borsteltje gekocht die heeft verschillende lagen en eigenlijk is/ was die bedoeld voor de roosters in de auto maar hij is ook perfecr voor de jaloezieën in huis

 8. Dat filmpje 🤣. Zo herkenbaar. Net als dat ruk schoonmaken. Helaas werkt een voor een (bij mij) het beste. Al doe ik dat bijna nooit (ai). Die van ons hangen al jaren in de kleed- en badkamer (loopt door zonder deur) en door de combinatie vocht en stof moet ik ze toch echt weer gaan schoonmaken. Voor mij werkt het het beste om een washandje te gebruiken (ietwat vochtig). De lamellen (eigenlijk noem ik ze zo) zijn van metaal dus dat is wel handig want glad.

 9. Dat filmpje doet me heel erg aan kantoor denken, daar overkomt het ons ook regelmatig dat het compleet mis gaat. Thuis hebben we ze niet, maar ik vind ze op zich wel mooi, alleen dat schoonmaken zou niks voor mij zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>