Reacties

Vensterbank decoreren? 8 x inspiratie! — 39 reacties

 1. Doet me denken aan vroeger toen stonden er overal van die sanseverias (weet niet of ik het juist schrijf?) of vrouwentongen voor de venster hier in België...
  Die grote planten haalden al het licht wel weg maar waren wel goed tegen
  inkijk.....Was dat in Nederland ook zo?
  Hier niks op de vensterbanken want heb hele grote ramen tot op de grond ;)
  liefs

 2. ik vind het echt vreselijk al die mensen die allemaal hetzelfde voor de ramen hebben staan , op zich vaak heel mooie vazen en dergelijke,m aar als ik bijvoorbeeld bij ons in de straat kijk heeft iedereen ongeveer hetzelfde staan. zo saai, ik wil niet zeggen dat wat er bij mij in de vensterbank staat mooi is ,ieder heeft toch een eigen smaak,maar mijn vensterbank straalt in ieder geval wel indivualiteit uit, want wat er bij mij staat is toch compleet anders dan wat ik bij anderen zie, ik heb er 2 hoge kannen staan met witte bloemen, maar niet dezelfde kannen en ook niet naast elkaar mijn vensterbank bestaat uit 2 ongelijke delen en de kannen staan ieder voor een raam, verder heb ik er ouderwetse theelichtjes is staan en soms ook nog een rode je weet wel kater als ik brood op het grasveldje voor ons huis gegooid heb en daar vogels op afkomen, in de keuken heb ik een aardewerken pot met keukengerei en een ouderwets eierrekje in de vorm van een haan staan.

 3. Toen ik nog in een flat woonde was het daar opeens rage om je lamellen in bosjes bij elkaar te binden met een enorme strik.
  Je zag bij ons in de straat precies wie de woonbladen volgde.
  En ik gruwde ervan.

  ik heb op de vensterbank drie zware potten met vetplanten staan.
  Drie omdat er anders geen plaats is voor de katten.
  zwaar, omdat de katten ze er anders vanaf zwiepen.
  en vetplanten omdat die in staat zijn om "mij" te overleven.
  Één daarvan lukt dat al meer dan 35 jaar en dat is knap gezien mijn vergeetachtigheid wat water geven betreft.

  Voor het keukenraam staat een kralenplantje dat een nazaat is van het plantje dat ik ooit toen ik een jaar of 10 was voor mijn moeder kocht, en dat al die jaren heel wat stekken uitgedeeld heeft.
  En drie van die roze glazen potten met kaars erin.
  Ik geloof dat die buiten horen, maar het staat zo vrolijk.

  Voor mijn slaapkamerraam een allegaartje aan potjes met plantjes die ik na mijn verhuizing nergens anders kwijt kon.

  • Wat grappig van die lamellen! En kostelijk dat je zo precies kon zien wie de woonbladen had gelezen. Is het niet apart hoe mensen dan vaak dezelfde dingen gaan doen?! Zijn we dan toch kuddedieren?

   De potten met vetplanten klinken als een zeer weloverwogen keuze!

  • Nouuuuuu
   welbewust???
   Het waren de enige die bleven leven ;-)
   Samen met een stel stevige caktussen, die ik weggegeven heb toen mijn jongste poes een kitten was en ze ze ging afknagen toen ze aan het wisselen was.

   (mooi trouwens je nieuwe lay-out)

 4. ps in de middelste pot steekt ook een bijna 50 jaar oude tuinkabouter op een schommeltje.
  die kreeg ik toen ik twee was en heeft tot aan mijn vaders dood bij hen in de tuin gestaan.
  Inmiddels is ie behoorlijk kaal en heeft een gat in zijn knie, maar weg doe ik hem zeker nie.

 5. Vensterbanken zijn ook moeilijk om leuk in te richten! Ik ga vaak met de hond wandelen en dan kijk en vergelijk ik alle vensterbanken. Het valt me op dat mensen altijd het gevoel hebben dat alles in tweetallen geplaatst moet worden. Twee potten, twee lampjes, twee beeldjes etc. Doen jullie dat ook?
  Mijn vensterbank is een beetje een chaos, wel allemaal leuke dingetjes hoor, echt een weerspiegeling van mezelf :)

  • Dat 'twee van alles' is dacht ik de schuld van Jan de Bouvrie. Ik vind het ook leuk om te kijken naar de verschillende inrichtingen. Helaas heb ik hier op het platteland wat dat betreft minder te bekijken!

 6. Hier in de vensterbank... in de woonkamer drie verschillende planten in drie verschillende potten (twee gekregen, een plant gekocht en pot bij de kringloop vandaan), een gietertje, een knuffelbeertje-sleutelhanger, een ding die mijn vriend gebruikt om pijlen te plakken (moet ik ook nog een keer leren, maar zo vaak slopen we die pijlen niet of zo). En een bloemstuk zonder bloemen, voor mijn verjaardag gemaakt door een bloemiste-vriendin die in mijn hooikoorts een uitdaging zag.
  In de studeerkamer een hele verzameling blikken met allemaal prutjes er in.

 7. Je vergeet die schoven met koren die dan bij elkaar werden gehouden met een blauw-wit geblokt lint :)

  Hier heeft iedereen van die enorme glimmende vazen met een bos dooie takken en een orchidee erin. Twee. En twee lantaarns. Ik heb soms twee witte potten met planten staan. Doet het zo leuk bij het te-koop bord in de voortuin :''(

  • Die schoven herinner ik me niet. Zeker verdrongen…. Ik kan me er wel wat bij voorstellen.

   Oh ja, en die twee lantaarns die zie ik inderdaad ook op diverse plekken. En dan ook altijd weer twee.

 8. Keukenraam: keukenkruiden en een pot dropjes
  Woonkamerramen: Mooie stenen (meegebracht van vakantie) in een mandje, en katten. De katten zitten voor de variatie ook wel eens voor het keukenraam. Het zijn er wel twee maar ze zijn niet hetzelfde, komen ze dan toch nog door de decoratie-keuring ;-) ?

 9. Leuke vraag!
  Mijn vensterbanken in de huiskamer staan vol met cactussen (1 raam) en grote euphorbia's (iets tussen cactussen en vetplanten in), voor het grootste raam. Ik vind ze mooi! En: ze overleven bij mij, ook niet onbelangrijk. In de planten een kolonie van "zeven dwergen", een enkele heks, etc. Ertussenin, wat "rommeltjes", potten met schelpen e.d. Dat kan, met zo'n brede en lange vensterbank. Alle planten staan zo veel mogelijk in aardewerken "binnenpotten" op tweedehands rookglazen ontbijtbordjes. Soms is het lastig om nog een plek voor de plantengieter te vinden...

  • Ik ben benieuwd naar de zeven dwergen die je vensterbank bevolken! Dat vind ik een leuke vulling voor de vensterbank. Zeker met een heks er bij.

 10. Aaaah, wat een heerlijk groen uitzicht heb je!

  Bij ons ligt een elektronisch apparaatje van vriendlief in de vensterbank omdat dat communiceren moet met satellieten of zo (weet ik veel...). Eigenlijk past er verder toch ook niets op de vensterbank, want die is te smal. Boffen wij even, hoeven we dus niet over na te denken.

 11. Een prachtig uitzicht heb je zeg!

  Nou je het over de ganzen hebt..weet je nog de gehaakte gordijntjes voor alle ramen en een plank met touwtjes met cactussen erop.(ook zo handig met ramen zemen).dat waren nog eens tijden!

  Heb ik allemaal gehad,maar nu 2 grote donkerrode vazen met witte hortensias en een grote lantaarn,voor het keukenraam 3 theeblikjes met narcissen en dan vind ik het al bont genoeg eigenlijk.

 12. Ha, leuke nieuwe look heb je op huisvlijt :-)
  En lekker wijdse blikken door de ramen, daar houd ik erg van, helaas heb ik maar een vensterbank en is die nogal wisselend wild bevollkt, niet geheel volgens welke mode dan ook :-) maar wel ehm huiselijk :-)
  k Maakte er net een blogje over toevallig.

 13. Hier in Galicië zijn er überhaupt bijna geen vensterbanken.
  En als mensen al iets voor het raam zetten, zie je dat van de straat niet want óf de luiken zitten ervoor, óf het hek is zo hoog dat je de tuin niet in kan kijken.

  Je ramen (en je frutsels in de vensterbank) laten zien is iets typisch Nederlands geloof ik.

 14. Ik heb een paar schermpjes in de vensterbank staan en een paar vaasjes met daarin stekjes van planten. Die schermpjes staan daar tegen inkijk, maar ik zat net van de week te denken dat ze wel weg kunnen , want inmiddels zijn de struiken in mijn voortuin hoog genoeg en kunnen mensen niet meer zo makkelijk naar binnen kijken. Bovendien komt het plaatselijke roddelblad ook niet meer langs om haar hondjes uit te laten, die ging altijd pontificaal voor het raam staan om naar binnen te gluren.

 15. Oh, wat een leuke blogpost! Mijn raamkozijnen 'groeien' iedere keer vol en dat komt omdat ik tè vaak iets leuks zie in de kringloopwinkel.
  Maar ik zou ze ook niet leeg kunnen laten hoor...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder