Reacties

8 x DIY anti-inbraaksysteem: dit kun je simpel zelf doen tegen inbrekers! — 18 reacties

 1. Ik heb twee katten voor de beveiliging, maar ik vrees dat die snel onder de dekens kruipen. Voor de rest goed hang en sluitwerk. wat ik verder nog doe is niet geschikt om op internet te plaatsen.

 2. Nu ben ik benieuwd naar het verhaal van tante Dina, dat niet af is in deze blog;).
  Ik denk dat ik redelijk veilig zit in mijn appartement. Mijn buurman weet altijd haarfijn te vertellen of ik nog visite heb gehad, dus die houdt vast en zeker ook inbrekers wel in de gaten...

 3. Moderne inbrekers maken tegenwoordig gebruik van z.g. picking tools. Daarmee maak je binnen enkele seconden, niet alleen goedgekeurde hangsloten, maar ook de goedgekeurde sloten aan voor- of achterdeur, probleemloos en zonder braakschade open.

  Draadloze camera's worden met een zendertje allemaal tegelijk uitgeschakeld. En bij bekabelde camerasystemen komen ze met capuchon en bivakmuts onherkenbaar in beeld.

  Mijn beste inbraakpreventie was mijn Riesenschnauzer, een waak- en verdedigingshond bij uitstek. Helaas heb ik haar vorig jaar moeten laten inslapen. Neemt niet weg dat mijn twee teckels genoeg geluid produceren om ongewenst bezoek af te schrikken.

  Uitstekende en zeer effectieve doe het zelf anti-inbraaksystemen bestaan er wel degelijk. Echter, mensen die veel tijd en geld hebben geïnvesteerd en deze veelal vernuftige systemen met veel vallen en opstaan succesvol hebben weten samen te stellen, maken geen slapende honden wakker. Bovendien veroorzaken deze systemen vaak zeer heftige prikkels die een inbreker "tijdelijk" en soms iets langer kunnen uitschakelen. En dat is bij de wet verboden want een crimineel die zonder toestemming je huis gaat leegroven en jou desnoods van het leven berooft om dit mogelijk te maken, geniet volledige rechtsbescherming en wordt per direct de status van slachtoffer toegekend.
  Vandaar dat ik niet verwacht dat je veel wijzer zult worden met je vraag: " Wat is jouw favoriete DIY anti-inbraaksysteem?"

 4. De laatste poging tot inbraak was 20 jaar geleden. Kwam achterom. Ik slaap beneden en hoorde gerommel aan de achterdeur. Pak dus een zaklamp en scheen het diefje recht in het gezicht. Die was daarna uiterst vlot weg. Voorom gaan inbrekers niet komen. Die deuren openen naar binnen en zijn dus lastiger. Daarbij is mijn voordeur direct aan de straat en hebben buren daar zicht op. Achterom dacht ik aan grind in m'n tuintje, dan hoor ik ze beter aankomen. Maar sinds de nieuwe schutting is dat niet meer nodig. De poort heeft aan de buitenkant geen sleutelgat. Buren hebben de steeg naar die poort aan beide kanten afgesloten met een poort waar ik een sleutel van heb. Allemaal veel te lastig voor een huis waar niets te halen valt. Duurste is m'n laptop van 10 jaar oud en een goedkope smartphone van 3 jaar. Beide zijn nog geen 50 euro waard. Professionele dieven komen hier niet aangezien ik te ver van een uitvalsweg woon.

 5. Wat een heerlijk geschreven blog artikel! Het is één van de redenen dat mijn man liever in een appartement blijft wonen. Ik moet er zelf ook niet aandenken. Ik ga je artikel daarom toch even snel opslaan.

 6. Duindoorn is zeker effectief. Alleen mijn glazenwasser vind dat niet fijn denk ik. Die anti-inbraakfolie dat lijkt mij wel wat. Als het ook gelijk isoleert sla ik twee vliegen in één klap.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder