Action buitenlamp: Solar buitenlamp van de Action

buitenlamp action
Het waaide nogal toen we de foto maakten…

We hebben 3 buitenlampen, wat geen luxe is op het platteland want het is hier soms echt aardedonker. Zeker in de winter is dat wel eens lastig.

Solar lamp van de Action

Maar twee van die buitenlampen doen het niet meer, en eentje veroorzaakt zelfs kortsluiting als ik hem aanzet. Dus toen ik bij de een Action buitenlamp die het doet op zonenergie tegenkwam, oftewel een solar lamp voor maar 4,50, besloot ik die mee te nemen.

buitenlamp action

Ze hadden er nog veel meer, maar ik wilde eerst even kijken of ze het wel goed doen.

Solar lamp Action: gebruiksaanwijzing

De lamp is niet verpakt, en veroorzaakt dus geen afval. Sterker nog, ze hebben de gebruiksaanwijzing handig in de lamp gedaan : ) Deze bleek ook nog eens aangenaam kort en eenvoudig. Eigenlijk hoefde ik alleen het stukje plastic dat de batterij blokkeerde er uit te trekken.

buitenlamp action review

Solar lamp Action: hoe werkt hij?

Je moet even de lamp er af schroeven, want daarin zit ook de gebruiksaanwijzing. Dan zie je ook meteen het stukje plastic wat je er uit moet trekken om de batterij te activeren. Daarnaast zie je ook heel duidelijk een aan- en uitknopje. De mijne stond al op aan, en de lamp begon spontaan te branden zo gauw ik het stukje plastic er uit had getrokken.

Solar lamp Action in de tuin zetten

Toen was het tijd om de solar lamp van de Action in de tuin te planten. Omdat de standaard puntig is, was dat zo gedaan. Ik heb hem als het ware even in het gras geschroefd.

Dat deed ik op een zonnige woendagmiddag om een uur of twee. Het waren wat mij betreft optimale omstandigheden voor de solar lamp om zich eens flink op te laden. ‘s Avonds om een uur of 8 maakte ik deze foto van de buitenlamp van de Action:

buitenlamp action

De buitenlamp van de Action doet het niet alleen goed, hij blijkt ook nog een mooie stervormige verlichting op te leveren : )

Solar batterij Action

Er is een wezenlijk verschil tussen solar batterijen en ‘gewone’ batterijen. Een zonnecelbatterij is een batterij die wordt opgeladen door zonne-energie. Een solar batterij bevat zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit en die elektriciteit wordt vervolgens opgeslagen in de batterij. Gewone batterijen geven energie door een chemische reactie tussen de componenten die in de batterij zitten.

Kun je een gewone batterij in een solar lamp doen?

Ik vroeg me af: kun je een gewone batterij in een solar lamp doen? Het antwoord is: ‘Ja, dat kan, maar het is beter om een solar batterij te gebruiken.’ Maar hoewel de Action solar lampen verkoopt, vind je er op dit moment geen solar batterijen! Best raar eigenlijk.

Gelukkig kun je solar batterijen kopen bij onder andere bol.com en Hornbach.

solar batterij

Buitenlamp Action: samenvatting

Het voordeel van deze buitenlamp van de Action is dat je er geen elektriciteit voor nodig heeft. Je plant hem gewoon in je tuin, en hij laadt op met behulp van de zon. Ik zette de lamp om 14 uur in de tuin, en ‘s avonds rond 20 uur gaf hij licht. Het is niet enorm veel, maar voor die prijs ben ik tevreden met deze buitenlamp.

Week later

Inmiddels is er sneeuw, vorst en mist over de lamp heen gegaan, en hij doet het nog steeds.

Zie ook mijn post over de bullet journal van de Action!

Heb jij buitenverlichting? Welke soort?

Similar Posts

29 Comments

 1. Wij kochten drie jaar geleden voor 4,99 in de action van die tuin lampionnetjes op zonne-energie.
  Ze hangen in weer en wind aan de boomhut van onze kinderen.
  Nu na Drie jaar storm, regen, wind, sneeuw, (en ze hangen echt wel in de wind en in de zon!) zijn ze aan vervanging toe…
  En dat materiaal was nog niet half zo stevig al dat van deze lamp!

 2. Als een solarlamp het niet meer doet, of zwak is, kun je hem herstellen door de batterij te vervangen door een nieuwe oplaadbare batterij. Lidl heeft de goedkoopste.

  1. juist iets wat veel mensen niet weten vervang de batterij .
   neen action heeft de goedkoopste batterijtjes

 3. Wij hebben ook enkele van die lampjes, maar ik weet niet van welke winkel ze komen. Wel merk je dat sommige lampjes bijna niet meer werken, of veel minder goed als de andere lampjes. Misschien maar eens langs Action gaan dan!

 4. Heel toevallig had ik deze ook! Het licht was prima, maar hij was wel een beetje gammel. Op gegeven moment is er toch iets van regen/sneeuw/weetikwat in gekomen en toen gaf hij het op. Ik had hier ook een kleintje van die je aan de schuur kon schroeven, die heeft het zelfs nooit gedaan. Toch zou ik het de volgende keer weer proberen; ze zijn gewoon heel goedkoop en ik denk dat ik eerder pech heb gehad, dan dat het echt slechte lampen zijn.

 5. Wij hebben energie zuinige lampen met een sensor, omhulsels hangen al 20 jaar en onlangs zijn de lampen vervangen voor energie zuinige met een sensor.
  Aan ons niet besteed goedkope lampen die telkens vervangen moeten worden.

 6. Ik ben geen enorme Action fan, maar moet toegeven , ik heb ook van die goedkope solar lampjes en ze gaan nu al meer dan 4 jaar mee. In dit geval is goedkoop dus zeker geen duurkoop. Ik heb ze in plantenbakken staan en zelfs na maar een paar uur zon geven ze al weer aardig wat licht in de avond. Voor zicht in de winter heb ik een paar lampen van de bouwmarkt met sensor op batterijen , die heb ik inmiddels ook al een paar jaar, die waren wel wat duurder, maar toch altijd nog goedkoper dan lampen op electriciteit waarvoor je dan ook nog eens een kabel moet aanleggen naar buiten.

 7. Handig toch, hoef je niet meer in het duister te tasten! ;) Producten op zonneenergie zijn sowieso ideaal. Het enige minpuntje vind ik de plastic look van de lamp.

 8. Wat een leuke review! De lamp geeft leuk licht zeg, voor op het platteland wel een gekke vorm als het om je heen zo donker is,maar een mooie toevoeging in je tuin!

 9. Ik heb inderdaad vaker zulke lampjes bij Action gekocht. Bij ons gaan ze gemiddeld één zomer mee en tegen het einde van het jaar zijn ze op. Maar ja, voor ie prijs hoor je mij niet (hard) klagen.

 10. Mijn ouders hebben er gelijkaardige rond de vijver, zo handig dat ze zichzelf opladen en de prachtige sterrengloed is ook leuk meegenomen! Ik hou van de Action!

 11. ik heb al vele solar lampen gekocht bij action maar spijtig genoeg werken ze na een paar dagen niet meer, het ligt aan de batterij die erin steekt want als ik er een gewone insteek werkt het wel, voor 2 dagen maar maar dat wil zeggen dat de batterijen die daar in zitten niet voldoen. verkopen ze in action deze batterijen en hoelang gaan die dan weer mee? Ik heb me daar al zot gekocht aan solar lampen maar zoals gezegd gaat de batterij maar even mee en dat is niet de bedoeling

  1. Dat is inderdaad vervelend Rita, als ze het na een paar dagen al niet meer doen. Het ligt denk ik ook erg aan de lamp. Die van mij doet het nog wel. Maar ik heb ook een aantal solar lampjes van de Hema: daarvan doet 1 het nog, en de andere 2 doen niets meer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.