Reacties

Tijdschriften versus boeken — 21 reacties

 1. Het ligt er maar net aan waar ik zin in heb. Als ik wat nieuwe dingen wil lezen, dan is een tijdschrift makkelijker en als ik een goed verhaal wil, dan lees ik een boek. Beiden haal ik nu wel in de bieb, want boeken lees ik maar één keer en doe ik gemiddeld 2-3 uur over en tijdschriften heb ik binnen 10-20 minuten uit. Zo snel als het dan z'n waarde verliest, kan ik het bijna niet verdienen ;-)

 2. Hier gaan tijdschriften van het ene huishouden naar het andere. Ik heb een abonnement op een woontijdschrift. Dat gaat nadat ik het gelezen heb nog naar de moeder van een vriendin van mn dochter, naar een buurvrouw en naar een vriend. Mn zus leest weer een glossy die na haar ook nog naar moeder, mij en mijn buurvrouwen gaat. Soms kopen we een Flair of een Viva of iets anders en die gaan dan ook minimaal 4 huishoudens langs. En soms ook nog binnen een week zodat het zelfs nog actueel is.

 3. Ik geniet erg van woontijdschriften en sommige koop ik ook. De mooiste dingen haal ik eruit en bewaar ik in een map waar ik heel vaak nog inkijk. Andere tijdschriften lees ik in de bieb.
  Van sommige schrijvers koop ik nog wel eens een boek maar ik lees vooral bij de bieb.

 4. Over Linda vs Jan Siebelink, dat kan natuurlijk ook Vrij Nederland versus Leni Saris zijn, dat ligt maar net aan het voorbeeld ;-)
  Ik heb sinds de geboorte van de kinderen een wat te beperkte aandachtsspanne voor boeken - ben wel altijd een boekenverslinder geweest. Maar voor nu zijn korte artikelen dus wat prettiger. Vrij Nederland/de Groene A'dammer lees ik met veel plezier, maar verder ben ik qua tijdschriften eigenlijk alleen geïnteresseerd in hobbybladen (jarenlang Knipmodeabo, af en toe ook Knippie, Ottobre en ik heb ze nog allemaal - dat is m.i. ook weer een wat andere categorie). De achtergrondartikelen in bijv. VN verouderen niet zo heel snel - ik lees dat na maanden nog gerust. En non-fictie is ook wel aan tijd onderhevig (ik heb pas het Ahold- en het ABN Amro-boek gelezen. Zouden de huidige bonusbinnenhalers ook eens moeten doen...)

 5. Er zijn natuurlijk ook nog kranten en weekbladen en bladen over speciale onderwerpen. Ik ben een omnivoor op leesgebied en krijg erg veel oudere tijdschriften en weekbladen, die ik met veel plezier lees (bv actuele onderwerpen, dingen die wat uitgediept worden, interviews). Sommigen geef ik door, andere bewaar ik een poosje in de hobbydoos en gebruik ik als collage materiaal. Enfin, ik besteed er weinig geld aan, maar geniet er evengoed van.

 6. ik koop boeken alleen maar 2ehands en af en toe een tijdschrift in de winkel. meestal staan daar wel leuke ideetjes in zodat ik 'm nog een hele tijd bewaar en anders gaan ze ook weer naar vriendinnen oia...
  ik zie de waarde van intelligentie er niet zo in hoor..
  Boeken hebben juist vaak nog een muffig inmago, terwijl tijdschriften ook over onderwerpen van het moment schrijven..
  Ik lees graag de flair en woonbladen (vooral dan de kinderversies)
  maar ik ben ook lid van de bieb, dus kan m'n hart ophalen daar...

  ow ja en een mug doodslaan met een tijdschrift geeft hele vieze vlekken :)

 7. Sommige tijdschriften houden hun waarde een tijdje. Bijvoorbeeld het blad 'psychologie' of 'santé'. Toch koop ik ze zelden. Te prijzig in verhouding met een boek. Wij zijn al een tijd lid van de bieb en daar kunnen we ook tijdschriften lenen. In het kader van versobering en minimalisme zijn hier alle tijdschriften die nog in huis waren (dure bladen zoals 'seasons') naar de kringloop gegaan. Hoewel de inhoud daarvan redelijk tijdloos is wil ik ze toch kwijt omdat ik er in de praktijk nauwelijks meer in kijk. Het ligt dan maar stof te happen. Boeken kopen we ook niet meer sinds we lid van de bieb zijn en dat bevalt uitstekend want nu kunnen we meer lezen voor minder geld.

 8. Ik ben gek op tijdschriften. ik kan me heerlijk ontspannen. Als ze uit zijn dan gaan ze naar mijn nichtje of zus. Dana gaan ze naar de buurvrouw van mijn nicht, en die neemt ze weer mee naar de camping. Waar ze kennissen heeft. En zo komt er ook altijd visa versa weer een vracht andere tijdschriften mijn kant op. Dat ze wat ouder zijn maakt mij niks uit.

 9. Je hebt gelijk wat het geld betreft van boeken en tijdschriften. Twee boeken voor de prijs van 1 tijdschrift in mijn geval.

  Het voordeel van tijdschriften is ook nog dat ik daar gemakkelijker uit kan scheuren en alle ideetjes in knipselmappen doe waardoor ik toch nog de hoeveelheid aan advertenties an andere overbodige artikelen weg kan gooien.

  Overigens ik koop de helft minder aan tijdschriften dan vorig jaar en dat weer van vorig jaar. Ik ben dus aardig goed bezig met het kopen ervan.

  Wel koop ik af en toe een naslagboekje uit Engeland zonder verzendkosten, scheelt eenderde in prijs met hier.

 10. Boeken hebben voor mij een duidelijke meerwaarde. Maar ik lees ze uit de bieb en verder koop ik ze (bijna) alleen 2e hands.
  Tijdschriften leen ik ook, maar heb een paar abonnementen die voor ons zinvol zijn, en die worden dan ook echt gelezen.
  Ruilen doe ik ook.

  Groetjes, Jolanda

 11. Volgens mij ontdekt ik nu toch nog een voordeel aan tijdschriften: ze gaan van hand tot hand!

  Bij boeken blijft het denk ik bij 1 lener, waarna het boek eerst weer naar de eigenaar terug gaat. Tijdschriften daarentegen worden doorgegeven!

  Zelf doe ik dat ook: van mijn moeder krijg ik een roddelblad, en daarmee verblijd ik mij buurvrouw dan weer.

 12. Awel. Ik lees graag op boeken, maar helaas kan ik er mijn aandacht maar amper bijhouden met onze kroost.
  Tijdschriften : ik scheur er uit. Een recept, een artikel, ... Ik vrees dat ik uit een tijdschrift van de bib zonder nadenken snel iets gescheurd zou hebben.
  Voorlopig koop ik ze dus maar gewoon en scheur.

 13. Ik koop ook nooit tijdschriften, vind ze gewoon veels te duur. Ik leen ze ook bij bieb, en koop ze soms bij de kringloop.

  Groetjes Isabelle

 14. Ik hou meer van boeken maar zo af en toe een tijdschrift vind ik ook wel een leuk, koop ze echter totaal niet meer omdat ik het zonde van het geld vind maar krijg hier en daar wel af en toe wat tijdschriften.

 15. Tijdschriften koop ik duidelijk minder dan een jaar geleden. Heel af en toe een Viva of Flair voor 1 euro- actie.
  Ik heb een abo gehad op de psychologie (was veel goedkoper dan steeds los kopen) en ik heb nog een vakbladabo (zeg ik niet op). Deze tijdschriften pak ik regelmatig terug.
  Boeken lees ik soms via de bieb. Ik vind het een nadeel dat ze binnen 3 weken terug moeten zijn (ik heb ze dan soms echt niet uit, zeker niet van die 500 pagina boeken). Ik koop meestal voor de vakantie 1 of 2 boeken en dan zoek ik naar een leuke aanbieding (boeken voor 12,50 euro), via de slegte of marktplaats.
  Ook hier gaan de tijdschriften de familie of vriendenkring in. Maar ook de boeken (hoewel ze wel terugkeren), veel boeken gaan regelmatig van hand tot hand. Ik verkoop nu regelmatig ook de boeken via marktplaats.

 16. Ik lees oudere jeugdliteratuur uit de bib, makkelijker om je aandacht bij te houden en gratis (v d kids natuurlijk...) Ik heb om een abb gevraagt voor mijn verjaardag op de National Geographic. Een echt bewaartijdschrift en handig als één van de kids weer een verslag of spreekbeurt moet maken. Ik vind de onderwerpen uit'gewone' tijdschriften zo zinloos en vluchtig...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>