Gratis tijdschriften: hier vind je ze. Zorgvuldig geselecteerd!
Last updated on September 5th, 2024 at 01:12 pm
- Gratis tijdschriften vind je hier
- Meer over gratis tijdschriften in de bibliotheek
- Hoe leen je tijdschriften in de bibliotheek?
- Tijdschriften aanbod in de bibliotheek
- Mijn favoriete bibliotheek tijdschriften
- Tijdschriften met recente exemplaren in de bibliotheek
- Tijdschriften die moeilijk zijn
- Conclusie
- Samenvattend
- Gratis tijdschriften lezen: Pin voor later
Gratis tijdschriften!
Ze zijn leuk om te lezen, en kosten weinig geld. Maar de meeste tijdschriften moet je natuurlijk toch kopen. Dus waar vind je gratis magazines?
Hieronder een overzicht.
Gratis tijdschriften vind je hier
- De bibliotheek is een geweldige plek voor gratis tijdschriften. Dat scheelt massa’s geld, zeker voor tijdschriften, die je vaak toch niet nog een keer leest. Zeker voor kinderen is een bibliotheekabonnement gratis. Tot hun 18de kunnen ze tijdschriften en boeken gratis lenen. Dus houd je kind van bijvoorbeeld de Donald Duck? Leen die dan simpelweg in de bieb! bibliotheken houden bovendien regelmatig dagen waarop ze oude boeken opruimen en tijdschriften voor een prikkie verkopen. Je kunt ook gewoon in de bibliotheek tijdschriften gaan zitten lezen overigens. Dat kan ook prima zonder abonnement.
- Gratis kooktijdschriften vind je bij supermarkten. Denk aan de Allerhande van Albert Heijn, het tijdschrift Boodschappen van onder andere de Coop en natuurlijk Hallo Jumbo Magazine en Plus Magazine. Naast recepten staan er vaak ook nog leuke puzzels in, en korte artikelen. Ook is er vaak een speciale rubriek voor kinderen. Zeker als je een klein budget hebt, kan dit fijn leesvoer opleveren.
- Je kunt online het gratis tijdschrift Dier lezen.
- Op de site Gratis af te halen bieden veel mensen stapels tijdschriften gratis aan. Ik kwam er bijvoorbeeld Linda Magazines tegen!
- Spreek met vriendinnen/buurvrouwen/kennissen af dat jullie tijdschriften niet bij het oud papier doen, maar aan elkaar doorgeven.
- Tijdschrift Vier van Edukans, voor ouders van kinderen die vier worden.
- Je kunt gratis Lego Magazine aanvragen.
- Tijdschrift abonnementen waarbij je een aantal exemplaren gratis krijgt. Als je een abonnement neemt, beloven ze bijvoorbeeld dat de eerste twee nummers gratis zijn. Dit type gratis tijdschriften vraagt wel om voorzichtigheid vind ik altijd. Lees goed de kleine lettertjes, zodat je zeker weet dat je nergens aan vast zit. Het beste zijn de tijdschriften waarbij het abonnement na 2 gratis nummers vanzelf oftewel automatisch stopt.
- Op Blendle. De eerste maand is Blendle gratis, en kun je dus gratis tijdschriften lezen.
- Readly is net als een Blendle een app, maar deze is specifiek voor tijdschriften. Het gratis tijdschriften aanbod is een stuk groter dan bij Blendle bovendien. Eerste 2 maanden is het gratis!
- Gratis tijdschrift Vogels dichterbij van Vogelbescherming Nederland.
- Proefnummer van het tijdschrift Eva van de EO.
Meer over gratis tijdschriften in de bibliotheek
Ooit was ik lid van de Viva, Ouders van Nu, Groter Groeien, Kinderen, Esta en de J/M. Van sommige zelfs tegelijkertijd! Inmiddels ga ik zo’n drie jaar abonnementsloos door het leven. Om de volgende redenen:
- Ik vond het te duur worden. Zie ook Donald Duck opzeggen.
- Tijdschriften hebben de neiging zichzelf te herhalen. Op een gegeven moment komen artikelen voorbij waarbij je denkt: ‘Heb ik dit niet al eerder gelezen?’ En zeker in de Kinderen kwamen nog wel eens paginalange artikelen voor met onderwerpen: ‘Hoe kun je jezelf eens lekker verwennen?’ En dan ging het over douchecremes en badolies die je daarbij kon gebruiken. Saai!
- Al die tijdschriften zorgden voor grote stapels oud papier
- Ik ontdekte de bieb, en de mogelijkheid tijdschriften te lenen
Hoe leen je tijdschriften in de bibliotheek?
Ik heb ervaring met twee systemen van tijdschriften lenen. Bij het ene systeem gebruik je plastic mappen waarop staat: 1,2 of 3 tijdschriften. Pak je een map met 1 tijdschrift er op, dan doe je daarin 1 tijdschrift, in een map met 2 tijdschriften doe je er twee etc. De map met inhoud leen je vervolgens.
Bij het andere, wat primitievere systeem, leen je echt het tijdschrift. Op het tijdschrift zit een code, net als op boeken, en die scan je. Nadeel van deze methode is dat het tijdschrift minder goed beschermd is in je tas, en dat elke tijdschrift als geleend materiaal telt. Terwijl zo’n map met daarin 3 tijdschriften telt als 1 materiaal! Dus daarmee kun je veel meer tijdschriften lenen.
Tijdschriften aanbod in de bibliotheek
Het aanbod van tijdschriften in onze bibliotheek is enorm. Even uit de losse pols hebben ze:
- Roddelbladen: Story, Revu, Grazia, BeauMonde
- Damesbladen: Viva, Opzij, Esta, Flow, Happinezz, Flair, Santé, Margriet Libelle
- Glossy’s: Red, Jan, KekMama, Linda
- Actualiteit bladen: HP/DeTijd, Elsevier, De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland
- Ouders: Ouders van Nu, Kinderen, J/M, Lof, Ook
- Consumenten: Consumentengids, Kassa Magazine, Genoeg
- Woontijdschriften: VT-Wonen, 1001 Woonideeën, Elegance
- Overige tijdschriften: Runner’s World, Buitenleven
- Buitenlandse tijdschriften: Der Spiegel, Times
Mijn favoriete bibliotheek tijdschriften
Ik steven altijd meteen richting ‘Flow’ maar die is er zelden tot nooit. En als er één is, dan is die meestal zes maanden oud. Vervolgens zak ik een paar planken naar beneden af en zoek de nieuwste Grazia voor wat lichtzinnig vermaak. Daarna ga ik naar het begin van het alfabet en zoek de BeauMonde en kijk of er nog een nieuwe 1001 Woonideeën is.
Vervolgens loop ik langzaam, via De Groene Amsterdammer en de Elsevier naar de Esta. Ook de Esta is er vaker niet dan wel. Dan door naar de Flairs, die meestal veel te oud zijn. De Genoeg bekijk ik ook altijd even, maar helaas ook daar meestal oude exemplaren die ik al ken. Een stap naar rechts brengt me bij de J/M, waarvan ik wel heel regelmatig de nieuwste vind. Dan is mijn bibliotheekbezoek eigenlijk al een succes.
Maar ik kijk toch ook even of ze nog een nieuwe KassaMagazine hebben, en een nieuwe KekMama. Ook daarvan vind ik regelmatig het nieuwste exemplaar. Dan sla ik een heleboel letters over, en kijk bij de Opzij. Daarvan ligt vaker een nieuw exemplaar dan van bijvoorbeeld 1001 Woonideeën, maar minder vaak dan van de Grazia. Naast de Opzij ligt de psychologie, en die neem ik mee afhankelijk van de artikelen. Dan naar de kast achter me, waarin de Runner’s World lig en de Red liggen. Nu heb ik de leukste tijdschriften wel gehad, en als laatste kijk ik nog of de Viva wat leuks te bieden heeft.
Tijdschriften met recente exemplaren in de bibliotheek
De tijdschriften waarvan ik het vaaks een relatief nieuw, zo niet het allernieuwste exemplaar, vind zijn:
- J/M
- Runner’s World
- Grazia
- BeauMonde
- Elsevier
- HP/DeTijd
Tijdschriften die moeilijk zijn
- Genoeg
- Flow
- Linda
- Opzij
- Esta
Conclusie
Gratis tijdschriften zijn een uitstekend alternatief voor abonnementen. Het enige nadeel is dat je soms 1 of meer nummers achterloopt. Maar zelfs dit kun je ondervangen door het nieuwste exemplaar ter plekke in de bibliotheek te lezen.
Als je geen problemen hebt met digitale tijdschriften is Blendle ook erg leuk! Je hebt een enorm aanbod aan tijdschriften dan.
Samenvattend
Heb je kinderen? Dan vind je het grootste aanbod van tijdschriften waarvoor je niet hoeft te betalen bij de bibliotheek. Tot 18 jaar kunnen kinderen daar gratis tijdschriften lezen en lenen. Als volwassene kun je er ook gratis lezen, en met een abonnement eindeloos veel tijdschriften lenen.
Verder vond je in deze post tips waar je tijdschriften gratis kunt vinden. Denk aan sites als gratisoptehalen.nl en Facebookgroepen. En last but not least, de proefnummers en proefabonnementen.
Gratis tijdschriften lezen: Pin voor later
Zie ook mijn posts over Gratis boeken lezen en over Gratis online tijdschriften!
Welke tijdschriften lees jij? En doe je dat gratis of met een abonnement? Of koop je losse nummers?
Discover more from Huisvlijt, huis, tuin en keuken blog
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Ik lees graag de kooktijdschriften van de supermarkten (Allerhande, Hallo Jumbo & Coop). Vindt het leuk om daar recept ideeën uit op te doen.
Bij de bieb vind je heel veel gratis magazines. Ik lees ze zelf eigenlijk heel weinig. Lees meer blogs/websites.
Ja, de bibliotheek is een uitstekende plek om gratis tijdschriften te lezen.
Inderdaad de bieb is een geweldige plek. Ik vind ah ook ene leuke plek.
Wat een ontzettend leuk idee. Ik heb er toevallig vanmorgen aan gedacht hoe duur tijdschriften zo langzamerhand zijn en hoe snel je ze naast je neerlegt. Wij doen vaak samen een abonnement. Scheelt kosten.