Gratis tijdschriften: hier vind je ze. Zorgvuldig geselecteerd!

Gratist tijdschriften

Gratis tijdschriften!

Ze zijn leuk om te lezen, en kosten weinig geld. Maar de meeste tijdschriften moet je natuurlijk toch kopen. Dus waar vind je gratis magazines?

Hieronder een overzicht.

Gratis tijdschriften vind je hier

 1. De bibliotheek is een geweldige plek voor gratis tijdschriften. Dat scheelt massa's geld, zeker voor tijdschriften, die je vaak toch niet nog een keer leest. Zeker voor kinderen is een bibliotheekabonnement gratis. Tot hun 18de kunnen ze tijdschriften en boeken gratis lenen. Dus houd je kind van bijvoorbeeld de Donald Duck? Leen die dan simpelweg in de bieb! bibliotheken houden bovendien regelmatig dagen waarop ze oude boeken opruimen en tijdschriften voor een prikkie verkopen. Je kunt ook gewoon in de bibliotheek tijdschriften gaan zitten lezen overigens. Dat kan ook prima zonder abonnement.
 2. Gratis kooktijdschriften vind je bij supermarkten. Denk aan de Allerhande van Albert Heijn, het tijdschrift Boodschappen van onder andere de Coop en natuurlijk Hallo Jumbo Magazine en Plus Magazine. Naast recepten staan er vaak ook nog leuke puzzels in, en korte artikelen. Ook is er vaak een speciale rubriek voor kinderen. Zeker als je een klein budget hebt, kan dit fijn leesvoer opleveren.download 1
 3. Je kunt online het gratis tijdschrift Dier lezen.
 4. Op de site Gratis af te halen bieden veel mensen stapels tijdschriften gratis aan. Ik kwam er bijvoorbeeld Linda Magazines tegen!
 5. Spreek met vriendinnen/buurvrouwen/kennissen af dat jullie tijdschriften niet bij het oud papier doen, maar aan elkaar doorgeven.
 6. Tijdschrift Vier van Edukans, voor ouders van kinderen die vier worden. Gratis tijdschriften
 7. Je kunt gratis Lego Magazine aanvragen.Screen Shot 2019 12 24 at 13.20.48
 8. Tijdschrift abonnementen waarbij je een aantal exemplaren gratis krijgt. Als je een abonnement neemt, beloven ze bijvoorbeeld dat de eerste twee nummers gratis zijn. Dit type gratis tijdschriften vraagt wel om voorzichtigheid vind ik altijd. Lees goed de kleine lettertjes, zodat je zeker weet dat je nergens aan vast zit. Het beste zijn de tijdschriften waarbij het abonnement na 2 gratis nummers vanzelf oftewel automatisch stopt.
 9. Op Blendle. De eerste maand is Blendle gratis, en kun je dus gratis tijdschriften lezen.
 10. Readly is net als een Blendle een app, maar deze is specifiek voor tijdschriften. Het gratis tijdschriften aanbod is een stuk groter dan bij Blendle bovendien. Eerste 2 maanden is het gratis!
 11. Gratis tijdschrift Vogels dichterbij van Vogelbescherming Nederland.dccad90b 2c6d 4ab3 9439 d2914b71628e
 12. Proefnummer van het tijdschrift Eva van de EO.download

Meer over gratis tijdschriften in de bibliotheek

Ooit was ik lid van de Viva, Ouders van Nu, Groter Groeien, Kinderen, Esta en de J/M. Van sommige zelfs tegelijkertijd! Inmiddels ga ik zo'n drie jaar abonnementsloos door het leven. Om de volgende redenen:

 1. Ik vond het te duur worden. Zie ook Donald Duck opzeggen.
 2. Tijdschriften hebben de neiging zichzelf te herhalen. Op een gegeven moment komen artikelen voorbij waarbij je denkt: 'Heb ik dit niet al eerder gelezen?' En zeker in de Kinderen kwamen nog wel eens paginalange artikelen voor met onderwerpen: 'Hoe kun je jezelf eens lekker verwennen?' En dan ging het over douchecremes en badolies die je daarbij kon gebruiken. Saai!
 3. Al die tijdschriften zorgden voor grote stapels oud papier
 4. Ik ontdekte de bieb, en de mogelijkheid tijdschriften te lenen

Hoe leen je tijdschriften in de bibliotheek?

Ik heb ervaring met twee systemen van tijdschriften lenen. Bij het ene systeem gebruik je plastic mappen waarop staat: 1,2 of 3 tijdschriften. Pak je een map met 1 tijdschrift er op, dan doe je daarin 1 tijdschrift, in een map met 2 tijdschriften doe je er twee etc. De map met inhoud leen je vervolgens.

Bij het andere, wat primitievere systeem, leen je echt het tijdschrift. Op het tijdschrift zit een code, net als op boeken, en die scan je. Nadeel van deze methode is dat het tijdschrift minder goed beschermd is in je tas, en dat elke tijdschrift als geleend materiaal telt. Terwijl zo'n map met daarin 3 tijdschriften telt als 1 materiaal! Dus daarmee kun je veel meer tijdschriften lenen.

Tijdschriften aanbod in de bibliotheek

Het aanbod van tijdschriften in onze bibliotheek is enorm. Even uit de losse pols hebben ze:

 • Roddelbladen: Story, Revu, Grazia, BeauMonde
 • Damesbladen: Viva, Opzij, Esta, Flow, Happinezz, Flair, Santé, Margriet Libelle
 • Glossy's: Red, Jan, KekMama, Linda
 • Actualiteit bladen: HP/DeTijd, Elsevier, De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland
 • Ouders: Ouders van Nu, Kinderen, J/M, Lof, Ook
 • Consumenten: Consumentengids, Kassa Magazine, Genoeg
 • Woontijdschriften: VT-Wonen, 1001 Woonideeën, Elegance
 • Overige tijdschriften: Runner's World, Buitenleven
 • Buitenlandse tijdschriften: Der Spiegel, Times

Mijn favoriete bibliotheek tijdschriften

Ik steven altijd meteen richting 'Flow' maar die is er zelden tot nooit. En als er één is, dan is die meestal zes maanden oud. Vervolgens zak ik een paar planken naar beneden af en zoek de nieuwste Grazia voor wat lichtzinnig vermaak. Daarna ga ik naar het begin van het alfabet en zoek de BeauMonde en kijk of er nog een nieuwe 1001 Woonideeën is.

Vervolgens loop ik langzaam, via De Groene Amsterdammer en de Elsevier naar de Esta. Ook de Esta is er vaker niet dan wel. Dan door naar de Flairs, die meestal veel te oud zijn. De Genoeg bekijk ik ook altijd even, maar helaas ook daar meestal oude exemplaren die ik al ken. Een stap naar rechts brengt me bij de J/M, waarvan ik wel heel regelmatig de nieuwste vind. Dan is mijn bibliotheekbezoek eigenlijk al een succes.

Maar ik kijk toch ook even of ze nog een nieuwe KassaMagazine hebben, en een nieuwe KekMama. Ook daarvan vind ik regelmatig het nieuwste exemplaar. Dan sla ik een heleboel letters over, en kijk bij de Opzij. Daarvan ligt vaker een nieuw exemplaar dan van bijvoorbeeld 1001 Woonideeën, maar minder vaak dan van de Grazia. Naast de Opzij ligt de psychologie, en die neem ik mee afhankelijk van de artikelen. Dan naar de kast achter me, waarin de Runner's World lig en de Red liggen. Nu heb ik de leukste tijdschriften wel gehad, en als laatste kijk ik nog of de Viva wat leuks te bieden heeft.

Tijdschriften met recente exemplaren in de bibliotheek

De tijdschriften waarvan ik het vaaks een relatief nieuw, zo niet het allernieuwste exemplaar, vind zijn:

 • J/M
 • Runner's World
 • Grazia
 • BeauMonde
 • Elsevier
 • HP/DeTijd

Tijdschriften die moeilijk zijn

 • Genoeg
 • Flow
 • Linda
 • Opzij
 • Esta
Ondanks het feit dat ik vaak moet wachten op een tijdschrift, en regelmatig 1 tot 2 maanden achterloop met tijdschriften, zorgen ze er toch voor dat ik goed bijblijf. En ze vervullen uitstekend mijn behoefte aan tijdschriften. Als ik tijdschriften in de winkel zie, zoals bijvoorbeeld de Linda voor geloof ik zo'n 5 euro, dan kan ik die makkelijk laten staan. Want ik weet uit ervaring dat ik er misschien drie kwartier fijn in lees, maar daarna ben ik er ook wel klaar mee. En wat is er dan handiger dan het tijdschrift gewoon terug brengen.

Conclusie

Gratis tijdschriften zijn een uitstekend alternatief voor abonnementen. Het enige nadeel is dat je soms 1 of meer nummers achterloopt. Maar zelfs dit kun je ondervangen door het nieuwste exemplaar ter plekke in de bibliotheek te lezen.

Als je geen problemen hebt met digitale tijdschriften is Blendle ook erg leuk! Je hebt een enorm aanbod aan tijdschriften dan.

Samenvattend

Heb je kinderen? Dan vind je het grootste aanbod van tijdschriften waarvoor je niet hoeft te betalen bij de bibliotheek. Tot 18 jaar kunnen kinderen daar gratis tijdschriften lezen en lenen. Als volwassene kun je er ook gratis lezen, en met een abonnement eindeloos veel tijdschriften lenen.

Verder vond je in deze post tips waar je tijdschriften gratis kunt vinden. Denk aan sites als gratisoptehalen.nl en Facebookgroepen. En last but not least, de proefnummers en proefabonnementen.

Zie ook mijn posts over Gratis boeken lezen en over Gratis online tijdschriften!

Welke tijdschriften lees jij? En doe je dat gratis of met een abonnement? Of koop je losse nummers?

Similar Posts

56 Comments

 1. Wij gaan ook altijd naar de bieb, maar het blad Genoeg heb ik altijd wel als abonnement. Voor de nodige 'knip- en plakwerkjes' heb ik bij allerlei oudere dames (oma tantes e.d.) het nieuws verspreidt dat wij graag de tijdschriften willen lezen die zij weg doen. Dat resulteerde in stapels libelles, seasons, margrieten, country living, e.d. Heerlijk! Je mag er in knippen en als iedereen ze gelezen heeft kunnen ze zonder schuldgevoel bij het oudpapier!

 2. die van mij lezen graag boeken. Tijdschriften komen ze her en der wel tegen en dan kunnen ze daar mooi in lezen.

  Love as always
  Di Mario

 3. Nooit over nagedacht dat je tijdschriften ook bij de bieb kunt lenen, maar goed idee. Ik ben vorig jaar gestopt met alle tijdschriften. Kreeg er altijd veel 'doorgespeeld' van m'n moeder en had zelf ook een abonnement lopen, maar de stapel groeide en groeide en ik las niets. Ik lees liever boeken en heb daarom nu geen tijdschriften meer in huis. Maar af en toe eentje van de bieb vind ik een goed plan.

 4. Ik lees ze ook vaak in de bieb en de kookmagazines neem ik ook mee uit de supermarkten, leuk altijd om door te bladeren. De jongens waren lid van LEGO life, maar zijn nu te oud en hebben nu de lego life app.

 5. Toen ik nog een abonnement bij de bieb had, nam ik daar inderdaad ook altijd tijdschriften mee. Tegenwoordig is er in tijdschriftenland sowieso wat minder van mijn gading bij. Ik neem wel altijd supermarktmagazines mee.

 6. Ik had een abo bij Delicious, maar dat is zo duur geworden dat ik dat heb opgezegd. Verder nemen we iedere nieuwe Allerhande van Appie mee. Alhoewel je die ook digitaal kan lezen

 7. Ha Nicole,

  wat maak je toch goeie lijstjes.
  Deze zijn erg fijn.
  Dat van de bibliotheek weet ik, daar liggen alle tijdschriften.
  Maar die andere... fijn!
  Dank je wel...

  Dagdag! Heb het goed vandaag,
  Marlou

 8. Meestal ga ik om de week naar naar de bibliotheek, zoek een of meer boeken uit en lees/bekijk tijdschriften o.a. Knip, Consumentengids, Genoeg, Landleven en soms Plus of een handwerkblad. Van mijn zusje krijg ik de Libelle en die geef ik weer door aan een vriendin.

 9. haha wat een grappig blog. Hier heb ik nog nooit bij stil gestaan. Maar ben dan ook al eeuwen niet meer lid van de bieb. Hier op de zaak wordt nog wel aan tijdschrift wissel gedaan. Altijd leuk als je deze wil lezen. En als vogelliefhebber ga ik eens kijken naar het blad "vogels dichtbij".

 10. Ik lees bijna geen tijdschriften en lenen in de bibliotheek is lastig hier. Pasgeleden toevallig 3 bladen gekocht, die gaan daarna in een boekenkastje langs de weg. Ik heb nooit en ik ga ook nooit een abonnement nemen op zoiets. Het is gewoon te duur.

 11. Ik lees eigenlijk nooit tijdschriften. Heel soms neem ik zo'n blad mee uit de supermarkt, maar daar blijft het dan ook bij. Of als ik bij de kapper zit dan wil ik er ook wel eens één lezen.

 12. vroeger was mijn voornaamste bron van tijdschriften mijn moeder...heerlijk excuus om vanuit haar huis een stapel damesbladen mee naar huis te nemen!

  1. Ik denk dat je dit zou moeten kunnen zien op de website van de bibliotheek. Of even een mailtje sturen wanneer de eerstvolgende dag is. Ook zal het denk ik worden aangekondigd in huis aan huis bladen.

 13. Je hebt ook van die tijdchriftpakketten waar dan tijdschriften van een half jaar ofzo oud in zitten. iets van 8 magazines voor 8 euro. Ideaal voor de vakantie

 14. Ik lees nooit tijdschriften. Vroeger wel. Toen had ik een leesmap met 12 tijdschriften of zo. En ik las alles. Was best leuk eigenlijk.

 15. Tijdschriften lees ik bijna niet. Of ik moet toevallig in een wachtkamer zitten! Ik vind deze tips trouwens wel erg handig!

 16. Ik heb een abonnement op het tijdschrift noorderland, een tijdelijke met idd 2 nummers gratis. Verder vind ik reistijd schriften erg leuk om te lezen, maar die Leen ik meestal bij de bieb.

 17. Wat een leuke blog! Ik ben lid van daphnes diary, ik betaal daar voor. Ik vind wel meerdere tijdschriften leuk maar zo duur gewoon.. misschien een middagje naar de bieb is wel leuk!

 18. Ik heb een abonnement op de Columbus, maar verder lees ik echt vrijwel nooit een tijdschrift, heel af en toe eens als ik op vakantie ben en in de zon lig ofzo.

 19. Handige tips! Vooral op die Gratis af te halen website ga ik eens bekijken. Ik vind zelf marktplaats ook een goede tip. Zo scoor je soms een heel seizoen voor een paar euro, wat dan ook maar één keer gelezen is.

 20. Ik lees nauwelijks tijdschriften. Nam er vroeger wel eens ren mee van uit de supermarkt, maar deze lag vaak heel lang ongelezen. Maar niet meer gedaan, zonde van mijn centjes...

 21. Ik lees graag de kooktijdschriften van de supermarkten (Allerhande, Hallo Jumbo & Coop). Vindt het leuk om daar recept ideeën uit op te doen.

 22. Wat een ontzettend leuk idee. Ik heb er toevallig vanmorgen aan gedacht hoe duur tijdschriften zo langzamerhand zijn en hoe snel je ze naast je neerlegt. Wij doen vaak samen een abonnement. Scheelt kosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.